Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson
BUZZ

Την πιο σωστή απάντηση στον Θάνο Πλεύρη την έδωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης

«Όλοι οι γονείς, ασχέτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού κάτι θα πρέπει να εξηγούνε κάθε μέρα στα παιδιά τους. Αυτή είναι η δύσκολη αλήθεια».

«Με τον Τάιλερ θέλουμε να αποκτήσουμε δύο αγόρια με παρένθετη μητέρα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (6/10) στο Action24. Προβληματική -ούτως ή άλλως- δήλωση που σχολιάστηκε ακόμα πιο προβληματικά από τον Θάνο Πλεύρη.

«Πλήρης άγνοια ηθικών κανόνων ΙΥΑ (σ.σ. Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής), καθώς ορθά η ΕΕ απαγορεύει πλην εξαιρέσεων λόγω υγείας την επιλογή φύλου όπως και την επιλογή χαρακτηριστικών πχ χρώμα ματιών ως αντίθετες πρακτικές σε βιοηθικούς κανόνες.

Τέτοιες λογικές παραπέμπουν σε ευγονική και κίνδυνο διατάραξης ισορροπίας», έγραψε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Twitter ως απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τον πιο νηφάλιο και ανθρώπινο λόγο τελικά τον άρθρωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης. 

Με μία μακροσκελή ανάρτησή του στο Instagram, ο ηθοποιός-σεναριογράφος σημείωσε ότι «ξεπεράστηκε κάθε όριο καθώς ο πρώην υπουργός υγείας κύριος Αθανάσιος Πλεύρης, χρησιμοποιώντας ως όχημα μία δήλωση του κυρίου Κασσελάκη, η οποία ούτε σε μένα άρεσε, προσέβαλε ΛΟΑΤΚΙ γονείς και κυρίως τα παιδιά τους και υποτίμησε κατάμουτρα τα σπίτια τους, τη γονική στοργή που απολαμβάνουν και τη διαπαιδαγώγηση τους».

Ανέφερε μάλιστα το αυτονόητο ότι «Όλοι οι γονείς, ασχέτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού κάτι θα πρέπει να εξηγούνε κάθε μέρα στα παιδιά τους. Αυτή είναι η δύσκολη αλήθεια».

Η πλήρης ανάρτηση του Γιώργου Καπουτζίδη στον Θάνο Πλεύρη:

«Ως ΛΟΑΤΚΙ άτομο, κάθε μέρα έρχομαι αντιμέτωπος με ανόητες δηλώσεις και συζητήσεις στην ελληνική τηλεόραση. Έχω αποφασίσει να μην απαντήσω σε κανένα συνεντευξιαζόμενο, ή παρουσιαστή και απλώς να μην πηγαίνω σε εκπομπές που εκφέρουν ή αναπαράγουν κακοποιητικο λόγο και γι’ αυτό δεν έχω εμφανιστεί πουθενά από την αρχή της τηλεοπτικής σεζόν.

Σήμερα όμως πραγματικά ξεπεράστηκε κάθε όριο, καθώς ο πρώην υπουργός υγείας κύριος Αθανάσιος Πλεύρης, χρησιμοποιώντας ως όχημα μία δήλωση του κυρίου Κασσελάκη, η οποία ούτε σε μένα άρεσε, προσέβαλε ΛΟΑΤΚΙ γονείς και κυρίως τα παιδιά τους και υποτίμησε κατάμουτρα τα σπίτια τους, τη γονική στοργή που απολαμβάνουν και τη διαπαιδαγώγηση τους. Και έφερε αντιμέτωπους με τον κακοποιητικό του λόγο υπαρκτούς γονείς και υπαρκτά παιδιά που δεν τους έφταιξαν σε τίποτα.

Όλοι οι γονείς ασχέτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού κάτι θα πρέπει να εξηγούνε κάθε μέρα στα παιδιά τους. Αυτή είναι η δύσκολη αλήθεια αν έρθει ένα διαζύγιο θα πρέπει να του εξηγήσουν αν έρθει ένας θάνατος μέσα στην οικογένεια, θα πρέπει να του εξηγήσουν αν το παιδί ρωτήσει γιατί έχει δυο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες θα πρέπει να του εξηγήσουν. Θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί δεν έχει αδερφάκι ή τι σημαίνει λέξη υιοθετημένος. Και κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, θα πρέπει να εξηγήσουν το ανήκουστο. Το γιατί ο παππούς είναι νεοναζί και πώς ξεπερνιέται κάτι τέτοιο. Όλα χρειάζονται εξήγηση. Αλλά πραγματικά οι καλοί γονείς μπορούν να τα εξηγήσουν όλα.

Του εύχομαι καλή επιτυχία και σ’ αυτόν που τυχόν να κληθεί να εξηγήσει. Και εύχομαι επίσης ο Πρωθυπουργός μας να βρει το θάρρος να εξηγήσει στους βουλευτές και υπουργούς του, ότι ο κακοποιητικός τους λόγος είναι αυτός που κρατά τη χώρα στην υπανάπτυκτη πλευρά της Ευρώπης και όχι οι οικογένειες που ζουν σε ένα ευτυχισμένο σπίτι».

Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε επανατοποθετήθηκε θέλοντας να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τη δήλωσή του.

«Υπάρχουν υπέροχα ζευγάρια μπαμπάδων που μεγαλώνουν υπέροχα κορίτσια. Στην περίπτωση του δικού μας ζευγαριού, νιώθουμε δέος μπροστά σε κάτι τέτοιο. Απέναντι σε μία κόρη, έχω ακόμα αναπάντητα ερωτήματα για το αν θα είμαι σε θέση να τη διαπαιδαγωγήσω σωστά, να ανταποκριθώ ως γονιός με επάρκεια στις ερωτήσεις της για την εφηβεία, την έμμηνο ρύση, τη γυναικεία σεξουαλικότητα – όλα όσα συνθέτουν τη μοναδικότητα της γυναικείας φύσης», εξήγησε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο Twitter.