© ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
BUZZ

Το αλαλούμ με τα σχολεία ήταν το τέλειο Last Dance για τον Γιώργο Πατούλη

Ο Γιώργος Πατούλης θύμισε Αντιπρόεδρο Εδεσσαϊκού σε μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις ως Περιφερειάρχης Αττικής.

Τη θητεία του Γιώργου Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής δεν τη λες και επιτυχημένη. Είναι άλλωστε ο ένας από τους δύο εν ενεργεία περιφερειάρχες τους οποίους η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να μην «κατεβάσει» εκ νέου υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Οι βροχοπτώσεις και οι χιονοπτώσεις σίγουρα δεν ήταν το δυνατό σημείο της διοίκησής του και σήμερα με την κακοκαιρία Elias να κάνει την εμφάνισή της στην Αττική φρόντισε να μας υπενθυμίσει όλα όσα ζήσαμε τα τελευταία 4.5 χρόνια.

Πώς έγινε το μπέρδεμα με το άνοιγμα ή μη των σχολείων

Στις 06:50 περίπου, το πρωί της Τετάρτης και ενώ το μήνυμα του 112 είχε ηχήσει σε όλη την Αττική το προηγούμενο βράδυ, ο Γιώργος Πατούλης μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Τότε, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για κλείσιμο των σχολείων στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας και ο δημοσιογράφος ρώτησε ξεκάθαρα τον Περιφερειάρχη: «Είναι σωστό να γράφουμε ότι τα σχολεία είναι κλειστά λόγω κακοκαιρίας;» με τον Γιώργο Πατούλη να αποκρίνεται θετικά. Άλλωστε, λίγα δευτερόλεπτα πριν είχε αναφέρει «θεωρούμε ότι τα σχολεία πρέπει να μείνουν κλειστά» και «η πρόληψη ποτέ δεν έβλαψε κανέναν».

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι για συγκεκριμένους λόγους η απόφαση του Γιώργου Πατούλη ήταν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Όπως είναι λογικό, η είδηση αυτή επικοινωνήθηκε ταχύτατα και στα υπόλοιπα κανάλια και για περίπου 10 λεπτά οι γονείς έψαχναν να βρουν λύσεις.

Εντέλει, μετά από λίγη ώρα και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε μιλήσει επίσημα για κλείσιμο των σχολείων, ο Περιφερειάρχης πήρε με τη σειρά τα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας για να ανακοινώσει ότι τελικά τα σχολεία θα μείνουν ανοιχτά.

Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης για να δικαιολογήσει την αλλαγή πλεύσης ανέφερε ότι «σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις, το φαινόμενο θα εξασθενήσει τις επόμενες ώρες και την επόμενη ώρα, άρα δεν τίθεται θέμα να κλείσουν τα σχολεία και θα λειτουργήσουν κανονικά. Αν υπάρχει κάποιο πλημμυρικό φαινόμενο σε κάποιο δήμο, θα είναι θέμα τοπικής απόφασης από τον δήμο που θα ενημερώσει. Επαναλαμβάνω πως με βάση τις προβλέψεις των μετεωρολόγων το φαινόμενο θα εξασθενήσει το επόμενο διάστημα».

 

Ταυτόχρονα, με δηλώσεις του στο MEGA εξηγώντας και πάλι τους λόγους που άλλαξε η απόφαση για τα σχολεία, σημειώνοντας εκ νέου πως οι Δήμοι θα αποφασίσουν κατά τόπους αν αυτά θα ανοίξουν τελικά ή όχι. «Υπήρχε μια σκέψη, γιατί ήταν έντονη η βροχόπτωση, οι τελευταίες όμως προβλέψεις δείχνουν ότι το φαινόμενο εξασθενεί, άρα δεν υφίσταται θέμα να μην ανοίξουν τα σχολεία. Από εκεί και πέρα μπορεί ο κάθε δήμαρχος να πάρει, επειδή γνωρίζει καλύτερα τις περιοχές, την απόφαση αν θα ανοίξει ή όχι κάποιο σχολείο».

Για το Twitter το αλαλούμ που δημιουργήθηκε μετά την (σωστή όπως αποδείχθηκε) αναδίπλωση Πατούλη για το άνοιγμα των σχολείων, ήταν βούτυρο στο ψωμί. Οι χρήστες σχολίασαν επικριτικά το μπέρδεμα που δημιουργήθηκε και ο Γιώργος Πατούλης έγινε για τελευταία -πιθανότατα- φορά viral λίγο πριν την ολοκλήρωση της θητείας του.

Τα καλύτερα σχόλια του Twitter για τις αποφάσεις Πατούλη