© ANDREJ ISAKOVIC/AFP
FITNESS

Το εντυπωσιακό πρόγραμμα γυμναστικής του Lewis Hamilton

Ο Βρετανός οδηγός μπορεί να είναι 37 ετών, η γυμναστική και η διατροφή που ακολουθεί όμως τον κρατούν σε άψογη φόρμα.

Ο Lewis Hamilton είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς που έχουν περάσει ποτέ από τη Formula 1. Μπορεί να έχασε τον τίτλο από τον Max Verstappen στον τελευταίο γύρο του επεισοδιακού grand prix του Άμπου Ντάμπι, ωστόσο, με τα επτά του πρωταθλήματα έχει μπει στο πάνθεον του αθλήματος, δίπλα στον θρύλο, Michael Schumacher. Στις 7 Ιανουαρίου, γίνεται 37 ετών. Κανείς, όμως, δεν φαίνεται να στέκεται στην ηλικία του.

Πολλοί αποδίδουν το γεγονός ότι ο Lewis Hamilton βρίσκεται στο προσκήνιο εδώ και 15 χρόνια, στο πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής που ακολουθεί, όταν δεν τρέχει στους αγώνες. Αυτό είναι το μυστικό που του επιτρέπει, σύμφωνα με τους ειδικούς, να έχει δυνατούς μύες, αρκετή ενέργεια και συγκέντρωση. Βασικά κομμάτια της επιτυχίας δηλαδή ενός οδηγού που δέχεται σε κάθε πίστα, πίεσεις της τάξης των 5G.

Όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στο Men’s Health, ο ίδιος έχει αλλάξει αρκετά τη διατροφή του τα τελευταία χρόνια η οποία στηρίζεται κυρίως στα φρούτα και τα λαχανικά που του επιτρέπουν να είναι πιο ευκίνητος σωματικά. Είναι κοινό μυστικό, άλλωστε, πως οι οδηγοί της Formula 1 ακολουθούν πολύ αυστηρή δίαιτα, καθώς μια απρόβλεπτη αύξηση βάρους θα φέρει αρνητικές επιπτώσεις στην ταχύτητα οδήγησης και στην ισορροπία του μονοθέσιου.

Τι διατροφή κάνει ο Lewis Hamilton

Ο 37χρονος Βρετανός οδηγός είναι πια χορτοφάγος και, σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφασή του αυτή έχει φέρει θετικά αποτελέσματα στον οργανισμό του. Συγκεκριμένα, στην προσπάθειά του να πάρει όλα τα θρεπτικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται το σώμα του, καταναλώνει καθημερινά τροφές όπως αβοκάντο, φαλάφελ και ξηρούς καρπούς.

O Lewis Hamilton έχει δηλώσει χαρακτηριστικά πως η συγκεκριμένη διατροφή τον βοήθησε να επιτύχει πιο σταθερά επίπεδα ενέργειας μέσα στη μέρα, ποιοτικότερο ύπνο και καλύτερη υγεία.

Η εντυπωσιακή του προπόνηση

Ο ίδιος συνηθίζει να τρέχει κάνοντας σπριντ, κάτι το οποίο τον βοηθά να διατηρεί το καρδιαγγειακό σύστημα σε τελεία κατάσταση και να έχει καλό καρδιακό ρυθμό κατά τη διάρκεια των απαιτητικών αγώνων ταχύτητας. Σύμφωνα με το Health Yogi, ο Lewis Hamilton τρέχει 30 λεπτά καθημερινά. Πέραν αυτού, όμως, ο Βρετανός πιλότος λατρεύει τις πολεμικές τέχνες (ιδιαίτερα την πυγμαχία και το Muay Thai), το σκι και τις πιλάτες. Τα αθλήματα αυτά τον βοηθούν στον συντονισμό, τη δύναμη και την αντοχή του σώματός του.

Η προπόνηση του Lewis Hamilton είναι προφανώς καθημερινή και το βασικό ζητούμενο είναι, στην ώρα του αγώνα, να έχει όσο μεγαλύτερη διαύγεια γίνεται. Προφανώς, δεν τον ενδιαφέρει να φουσκώσει τους μυς του μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσει τον κόσμο στην παραλία. Η γράμμωση βρίσκεται στο επίκεντρο. Έτσι, ακολουθεί μία πολύ συγκεκριμένη ρουτίνα χωρισμένη σε πέντε διαφορετικές μέρες.

Εκείνο που παραμένει σταθερό καθημερινά είναι οι ασκήσεις του κορμού και οι κοιλιακοί. Από εκεί και πέρα την πρώτη μέρα ασχολείται με βαράκια και πιέσεις σε πάγκο, τη δεύτερη δίνει βάρος στις άρσεις θανάτου, την τρίτη προτεραιότητα έχουν οι ώμοι, την τέταρτη σε πρώτο πλάνο μπαίνουν δικέφαλοι και τρικέφαλοι, ενώ η πέμπτη μέρα είναι η leg-day μαζί με τα απαραίτητα push-ups. Μία ιδανική προπόνηση δηλαδή για έναν πραγματικό πρωταθλητή.