ΥΓΕΙΑ

Το Hollywood smile είναι πιο εφικτό από ποτέ

Μπορεί ο κορονοϊός να μας έχει στερήσει τις κοινωνικές συναναστροφές και η χρήση της μάσκας να καλύπτει το μισό μας πρόσωπο, ωστόσο η σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα θα αναδείξει και πάλι τα χαμόγελα μας.

Αισιόδοξο ή σαρκαστικό, ειρωνικό ή μειλίχιο, το χαμόγελο παραμένει καθρέφτης της διάθεσης μας και ένα σημαντικό όπλο επικοινωνίας. Εκτός από τη διαμόρφωση της εικόνας, το χαμόγελο φανερώνει -επίσης- την κατάσταση υγείας των δοντιών και της ευρύτερης στοματικής κοιλότητας.

Τι μπορεί να μας στερήσει ένα όμορφο χαμόγελο και μία εξαίρετη στοματική υγεία; Τα αραιά δόντια, οι διχρωμίες που οφείλονται στην ποιότητα των δοντιών ή είναι αποτέλεσμα τεχνικών ιατρικών εργασιών, τα στραβά δόντια που δεν έχουν διορθωθεί με θεραπεία και τα δόντια με αποτριβές πολλές φορές είναι ο λόγος που πολλοί από εμάς διστάζουμε να χαρίσουμε αυθόρμητα το χαμόγελο μας.

Η λύση σε όλα τα παραπάνω είναι το lifting δοντιών που εκτελείται από εξειδικευμένους αισθητικούς οδοντιάτρους. Το Hollywood smile, όπως το ονομάζουν οι ειδικοί, είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού σχήματος, χρώματος και θέσης των δοντιών. Όπως εξηγεί ο στοματικός χειρούργος Dr Ανδρέας Κασούχας: ‘’Πρόκειται για μία ανώδυνη μέθοδο της σύγχρονης αισθητικής οδοντιατρικής που ανανεώνει ριζικά την εμφάνιση των δοντιών και ενδυναμώνει την αυτοπεποίθηση μας’’.

Για να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα το lifting δοντιών συνδυάζει διάφορες τεχνικές όπως οι όψεις ρητίνης ή πορσελάνης, η λεύκανση δοντιών, η ουλογλυπτική κ.α. για αυτό το πιο σημαντικό ρόλο στη διαδικασία διαδραματίζει ο αρχικός σωστός σχεδιασμός από το θεράποντα ιατρό. H διαδικασία απαιτεί μόνο μία επίσκεψη ενώ τα αποτελέσματα είναι άμεσα και με την κατάλληλη φροντίδα μπορούν να διαρκέσουν για χρόνια.

Info

Ευχαριστούμε τον Dr Ανδρέα Κασούχα, Στοματικό Χειρούργο (DDS, MSc) και επικεφαλής της κλινικής www.doctorkasouhas.com.

Instagram