BUSINESS
SPONSORED

To ιδανικό εργαλείο εξέλιξης για κάθε επιχείρηση

H πλατφόρμα που προσφέρει στις επιχειρήσεις τα ψηφιακά εργαλεία που χρειάζονται. 

Οι μικρές επιχειρήσεις είναι κομμάτι της ζωής μας, από την παιδική ηλικία ως την ενηλικίωση. Οι μικρές επιχειρήσεις, όπως ένα  κατάστημα μαναβικής, ένα μαγαζί με ρούχα, ένα σινεμά, μια κάβα, ένα κοσμηματοπωλείο ή ένα μοντέρνο κουρείο, μας έφεραν κοντά με τους φίλους μας, με τους πρώτους μας έρωτες, με ανθρώπους που έγιναν δεύτερη οικογένεια μας. Μοιραστήκαμε δυσκολίες και χαμόγελα, βρήκαμε εκείνο το σπάνιο μοντέλο sneakers και εκείνο το ξεχωριστό δώρο για τα γενέθλια της πρώτης μας σχέσης, ήρθαμε κοντά. Στη σημερινή δύσκολη κοινωνική συγκυρία, αξίζει να θυμηθούμε πως γεννιέται και πως μαθαίνει να ζει μια μικρή επιχείρηση. Αξίζει την υποστήριξη μας, με εργαλεία ψηφιακών παροχών όπως η πλατφόρμα Digital Doors.

Η παρακάτω ιστορία εξηγεί πως πίσω από κάθε «μικρό» μαγαζί, κρύβονται ιστορίες μιας σκληρής ζωής και ανθρώπινες σχέσεις που δεν ξεθωριάζουν ποτέ στο χρόνο.

Μια παλιά, κλασική ανδρική λέσχη

Ο Παύλος από τότε που θυμόταν τον εαυτό του βρισκόταν μέσα σε μονότονους ήχους ψαλιδιών, συζητήσεις ανδρών με βροντερά γέλια και διαπεραστικές μυρωδιές από κολόνιες και after shave. Ο μικρόκοσμος ενός κομμωτηρίου με πελάτες άντρες, έμοιαζε στα μάτια του με κάτι περισσότερο από ένα μέρος που ο κόσμος κόβει τα μαλλιά του. Ήταν ένα σημείο συνάντησης, ένας χώρος ασφάλειας για κάθε άντρα, μακριά από την κυνική διάσταση της καθημερινότητας. Μεγαλώνοντας, αποφάσισε να ενώσει αυτές τις εικόνες της παιδικής του ζωής με τις ενήλικες επιρροές του και να δημιουργήσει ένα δικό barber shop, ένα χώρο όπου η ανδρική περιποίηση γίνεται εμπειρία. Το Paul’s άνοιξε το 2016, με jazz στα ηχεία και ένα άρωμα φρέσκου καφέ ή παλαιωμένου ουίσκι να χρωματίζoυν εξομολογήσεις και έντονες συζητήσεις ανδρών, πλάι σε αναγεννησιακούς πίνακες, καθώς κόβουν τα μαλλιά τους ή περιποιούνται την γενειάδα τους.

Ο Παύλος δούλεψε σκληρά για να ανοίξει αυτό το μαγαζί. Μάζεψε τα απαραίτητα χρήματα, έγινε άψογος στη δουλειά του, κέρδισε την εμπιστοσύνη και του πιο απαιτητικού πελάτη, Κέρδισε την αναγνώριση κάθε ανθρώπου στην γειτονιά του για τον μόχθο και την ποιότητα της δουλειάς του και αυτή την σιωπηλή, συνομολογούμενη αναγνώριση και αλληλοεκτίμηση δεν την αλλάζει με τίποτα. Το Paul’s, αυτό το «μικρό μαγαζί» δεν θα μπορούσε να γεννηθεί σε άλλη γειτονιά, δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς τους ανθρώπους του. 

Πόρτες προς ένα νέο κόσμο

Σε αυτή την κρίσιμη κοινωνική συγκυρία, η Mastercard στέκεται ουσιαστικά στο πλευρό των μικρών επιχειρήσεων όπως το barber shop του Παύλου, παρουσιάζοντας την ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα Digital Doors

Το Digital Doors χαρίζει προς τον ιδιοκτήτη μικρής επιχείρησης το κλειδί προς ένα νέο κόσμο. Μέσω της πλατφόρμας παρέχονται ψηφιακά εργαλεία και λύσεις, καθοδήγηση αλλά και πρόσβαση σε μία σειρά από υπηρεσίες, με  στόχο την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και την επιτυχημένη «είσοδο» των μικρών επιχειρήσεων στον ψηφιακό κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από ένα πλέγμα συνεργασιών που ανέπτυξε η Mastercard με κορυφαίες εταιρείες όπως η Moosend, η MSPS, η Retargeting και η SUSURRUS, ο χρήστης μπορεί να επωφεληθεί υπηρεσιών σε προνομιακές τιμές, που αφορούν την online διαφήμιση, να δημιουργήσει καμπάνιες email marketing, να συνεργαστεί με influencers και να ενισχύσει την παρουσία του στα social media. Επιπλέον, ο κάθε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε συμβουλευτικό περιεχόμενο που αφορά την εξέλιξη της επιχειρηματικότητας στο ψηφιακό περιβάλλον, αλλά και σε ό,τι χρειάζεται να γνωρίζει για τις ψηφιακές πληρωμές. 

Οι μικρές επιχειρήσεις ορίζονται από τους ανθρώπους που βρίσκονται στο τιμόνι τους, από τις θυσίες και τον κόπο τους, από την αγάπη τους για την προσφορά προς τον πελάτη και την μαεστρία και την φινέτσα που προσδίδουν στο προϊόν τους. Μέσα από τις «πόρτες» της πλατφόρμας Digital Doors, η μαγεία της μικρής επιχείρησης μπορεί να επεκταθεί και να «αγκαλιάσει» ένα ολόκληρο σύμπαν ανθρώπων.