Αγγελική Καλαμαρά / 24MEDIA
WELLNESS
SPONSORED

Το ιδανικό μέρος για ένα χαλαρωτικό coffee break από τη δουλειά

Το πάρκο τσέπης από την P&G στο Περιστέρι αποτελεί σταθερό προορισμό όταν θέλεις να ξεχαστείς από μια απαιτητική μέρα στο γραφείο.

Απολαμβάνω πολύ τη δουλειά μου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν κουράζομαι. Κι όταν καταλαβαίνεις ότι χρειάζεσαι ένα διάλειμμα πριν συνεχίσεις στους καταιγιστικούς ρυθμούς, καλό είναι να ακούς το μυαλό και το σώμα σου και να το πραγματοποιείς.

Τον τελευταίο καιρό μάλιστα, έχω αναπτύξει μια αγαπημένη συνήθεια που με βοηθάει να ξεμπλοκάρω και μου επιτρέπει να γυρνάω στο γραφείο με άδειο κεφάλι και σαφώς ανανεωμένη όρεξη. Αναρωτιέσαι ποιο είναι το μυστικό; Δεν έχω κανένα λόγο να το κρύψω από σένα, αφού μας χωράει όλους.

Έτσι λοιπόν, έχω επιλέξει ένα από τα Πάρκα Τσέπης της P&G και πιο συγκεκριμένα αυτό που βρίσκεται στο Περιστέρι, (στη συμβολή των οδών Διομήδους & Αιτωλών) και περνάω εκεί λίγο ποιοτικό χρόνο μόνος μου για να αποφορτιστώ.

Ψέματα δεν θα πω, παίρνω και το λάπτοπ μαζί μου για να τσεκάρω λίγο τα emails μου, αλλά η στάνταρ ρουτίνα είναι να κάθομαι στο παγκάκι, να πίνω τον καφέ μου, να χαζεύω λίγο στο κινητό πράγματα εκτός δουλειάς ή να κάνω μερικά τηλεφωνήματα σε φίλους που έχω καιρό να ακούσω.

Αγγελική Καλαμαρά / 24MEDIA

Κι όλα αυτά, μέσα στο πράσινο, παίρνοντας μικρές ανάσες δροσιάς, ενώ δεν έχω αφήσει καν την πόλη. Το κεφάλι μου αδειάζει, ηρεμεί, το σώμα ξεκουράζεται κι όταν επιστρέφω στη δουλειά, είμαι άλλος άνθρωπος.

Κι έχω τραβήξει και υλικό για να ανεβάσω στο Instagram, μιλάμε για απανωτούς θριάμβους.

Αγγελική Καλαμαρά / 24MEDIA

Ας δούμε όμως πώς δημιουργήθηκαν αυτές οι ανάσες πρασίνου και δροσιάς μέσα στην πόλη, οι οποίες προήλθαν από την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων χώρων. Η P&G, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργούμε πάρκα τσέπης, κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες», σε λιγότερο από 3 χρόνια έχει καταφέρει -σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης- να δημιουργήσει 20 πάρκα τσέπης σε 20 διαφορετικές γειτονιές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, με στόχο την ενίσχυση της βιωσιμότητας στις μεγάλες πόλεις, την αισθητική αναβάθμιση των περιοχών, συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία ενός κοινωνικού πυρήνα. Το αποτέλεσμα σπουδαίο, καθώς αναδεικνύεται και ενδυναμώνεται η ταυτότητα της γειτονιάς.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα ξεκίνησε στις αρχές του 2021 με τη δημιουργία του πρώτου πάρκου τσέπης στην καρδιά του Παγκρατίου. Σε σχεδόν 3 χρόνια, 20 γειτονιές έχουν γίνει πιο πράσινες, με την προσθήκη 11.500 δέντρων και φυτών, σε συνολική έκταση 7.160 τ.μ. Για τον σχεδιασμό και την κατασκευή όλων των πάρκων, αξιοποιούνται λύσεις βασισμένες στις αρχές της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας, ενώ οι περισσότερες κατασκευές έχουν γίνει με επαναχρησιμοποιημένα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Και κάπως έτσι, έχω βρει κι εγώ τη δική μου γωνιά γαλήνης και οξυγόνου, μέσα στην καρδιά της πόλης. Με τον υπολογιστή, τον καφέ, ένα βιβλίο ή απλά το κινητό μου, περνάω λίγο χρόνο μόνος μου, ανασυντάσσω τις σκέψεις μου και αποκτάω ξανά όρεξη για έμπνευση και δημιουργία.

Αυτό είναι λοιπόν το μυστικό μου και είμαι βέβαιος ότι έχεις κι εσύ ένα πάρκο τσέπης δίπλα σου για να με αντιγράψεις.