FITNESS

Το iPhone είναι το καλύτερο γυμναστήριο που είχες ποτέ

Εντάξει, όχι το ίδιο το τηλέφωνο, αλλά τα apps που κυκλοφορούν για να οργανώσουν την προπόνηση σου, να σου δείξουν νέες ασκήσεις και να σε βοηθήσουν με τις λεπτομέρειες

Σε βλέπω πολύ χαλαρό. Πετσέτα, παγούρι και τέλος. Το πρόγραμμα που σου έδωσε ο γυμναστής το έχεις ξεχάσει στο αυτοκίνητο (αν φυσικά μπήκες στον κόπο να του ζητήσεις ένα), έχεις ξεχάσει αν σήμερα κάνεις στήθος-δικέφαλους ή πλάτη-τρικέφαλους, ούτε ιδέα για το πόσα κιλά βάζεις στο leg extensions (θα το βρεις εκείνη την ώρα) και τεχνική ασκήσεων από τις περιγραφές των μηχανημάτων.

Αλλά, το iPhone σου το κουβαλάς, δεν το κουβαλάς; Τουλάχιστον, κάνε κάτι χρήσιμο με αυτό!

Fitness Pro

Free

Είναι από τα πιο παλιά app του είδους και παραμένει πιστό στο πνεύμα που εισήγαγε το iPhone πριν μερικά χρόνια χρόνια. Άσκησεολόγιο και ένα απλό log για ημερολόγιο. Αυτά. Που σημαίνει ότι, σε γενικές γραμμές πρέπει να ξέρεις τι κάνεις (κυρίως πως θα οργανώσεις τις προπονήσεις σου), αλλά αν είσαι από αυτούς που δεν μπορούν τα μπλιμπλίκια, είναι πολύτιμο για να παίρνεις ιδέες στα γρήγορα. Bonus, το run log, αν ασχολείσαι με το άθλημα και δε θες ξεχωριστό app.

Body Fitness

Free

Κινείται στις ίδιες γραμμές… με το σιδεράδικο της γειτονιάς, αλλά έχει βασικές περιγραφές των ασκήσεων και βασικές προπονήσεις. Ότι πρέπει δηλαδή αν είσαι αρχάριος και θες ένα μπούσουλα έξι εβδομάδων για να ξεκινήσεις. Κατά τα άλλα, το ασκησεολόγιο του είναι κάτι παραπάνω από πλήρες με παραλλαγές των ίδιων ασκήσεων με τροχαλία, μπάρα ή αλτήρες.

Fitness Builder

$ 9,99299,99

Το τιμολόγιο του τα λέει όλα, είναι ο βασιλιάς των gym apps και σου δίνει τον πρώτο μήνα εντελώς δωρεάν. Η βασική του διαφορά είναι η λογική. Το Fitness Builder είναι χτισμένο γύρω από τα προγράμματα και όχι από τις μεμονωμένες ασκήσεις. Ανοίγοντας το θα βρεις μια τεράστια λίστα που καλύπτουν από αρχάριους μέχρι επαγγελματίες αθλητές. Ιδού μερικά παραδείγματα: 5×5 για δύναμη, δικέφαλοι-τρικέφαλοι για παραλία, προγράμματα τύπου 100 push-ups, conditioning για διάφορα αθλήματα και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Gym Buddy

$ 2,99

Εδώ η έμφαση είναι στην οργάνωση, την πρόοδο, τα νούμερα και τα γραφήματα. Ουσιαστικά, διαθέτει το καλύτερο interface αν θες να κάνεις σχολαστικές καταγραφές.

You Are Your Own Gym

$ 1,99

Ότι λέει και το όνομα του, ασκήσεις για τον άνθρωπο των σπηλαίων. Με τη διαφορά ότι πληρώνεις κάτι τις για να δεις παραλλαγές των ίδιων ασκήσεων σε διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Ανεκτίμητο πάντως για τις μέρες που βαριέσαι να πας γυμναστήριο.

Virtual Trainer Pro

$ 1,99

Ένας καλός συνδυασμός του Fitness Builder και του Body Fitness και best value for money με διαφορά. Πολλές ασκήσεις, με πολύ αναλυτικές περιγραφές (εδώ θα βρεις εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά) και εκτεταμένο κατάλογο με προγράμματα για όλα τα γούστα.

Seconds

Free

Τα περισσότερα gym apps έχουν χρονόμετρο αλλά οι δυνατότητες τους είναι περιορισμένες. Το Seconds όχι μόνο είναι free αλλά είναι και το καλύτερο timer app με πέντε οδηγούς για να φτιάξεις αυτό που ακριβώς χρειάζεσαι. Μέχρι και τη μουσική που θα παίζει μπορείς να ρυθμίσεις ενώ υπάρχει και pro έκδοση με $ 4,99.

Easy Gym Log

Free

Σκέτο log, όπως ακριβώς υπονοεί το όνομα, αλλά απίστευτα χρήσιμο αν ξέρεις τι κάνεις μέσα στο γυμναστήριο και δε χρειάζεσαι ασκήσεις, περιγραφές και προγράμματα.