ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το καλύτερο comedy show της Αθήνας συμβαίνει μέσα σε ένα αυτοκίνητο

Όταν μπαίνεις στο Comedy Rides της Hellas Direct, η διαδρομή κρύβει (ξεκαρδιστικές) εκπλήξεις.

Όταν έπιασα τιμόνι στα χέρια μου, κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος οδήγησης, η συμπεριφορά μου προς το γκάζι και το συμπλέκτη ήταν ‘καννιβαλιστική’. Γρήγορα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσα να συνεισφέρω στην ασφάλεια των υπολοίπων οδηγών, με το να μην οδηγώ καθόλου. Κάπως έτσι, σχεδόν ταυτίστηκα με την παρουσία του Γιώργου Χατζηπαύλου στο τρίτο επεισόδιο του Comedy Rides της Hellas Direct, ο οποίος δήλωσε με θάρρος και αυταπάρνηση, ότι δεν οδηγεί μεν, αλλά ο ρόλος του συνοδηγού-gps του ταιριάζει γάντι.

 

Ως εκπρόσωπος του φανταστικού κλάμπ των συνοδηγών-gps, καλοσώρισα τον Γιώργο Χατζηπαύλου στην ομάδα μας και στη συνέχεια επιχείρησα να ανακαλύψω τα υπόλοιπα επεισόδια του Comedy Rides της Hellas Direct.

Παρακαλώ, μην στέλνετε SMS στον οδηγό

 

Κάπου εδώ αξίζει να τονίσουμε πως ο hommo-synodoigous, Ο άνθρωπος που έχει απαρνηθεί την οδήγηση όπως αναφέραμε παραπάνω, πέρα από το να βοηθάει τον οδηγό στο να προσανατολιστεί στο δρόμο, είναι υπεύθυνος και για μια σειρά από ρουτίνες, που βοηθούν στο να αποφευχθούν ανεπιθύμητες καταστάσεις στο δρόμο. Είμαστε εμείς που θα βγούμε έξω να αγοράσουμε τσιγάρα, φαγητά, καφέ και οτιδήποτε άλλο ‘καύσιμο’ χρειαστεί ο οδηγός. Είμαστε εμείς που αν χρειαστεί, θα ειδοποιήσουμε τον οδηγό πως έχει μήνυμα στο messenger ή sms ή τηλέφωνο ή κάποιον stalker που τον καλεί 146 φορές την ώρα. Όπως τονίζει και ο Διονύσης Ατζαράκης στο δεύτερο επεισόδιο του Comedy Rides, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τους ανθρώπους που καλούν με SMS ή τηλέφωνο τον οδηγό και εκείνος επιχειρεί να απαντήσει ενώ βρίσκεται στο τιμόνι. Ειδικά με τα εγκλήματα που έχει κάνει κατά καιρούς το auto-correct των smartphones, το ‘περιμένω’ γίνεται εύκολα ‘ΚΕΤΙΜΕ-Ω’ και το ‘θα σου πω αργότερα’ αν δεν προσέξεις, γίνεται ‘ΨΑ`Σ ΠΩ ΑΝΩΤΕΡΑ’. Μπορούμε να κλείσουμε όλους τους ανθρώπους που στέλνουν ακόμα sms σε μια χρονομηχανή και να τους στείλουμε στο 1998, τότε που είχαν ξεκινήσει να βγαίνουν τα κινητά με πορτάκι;

Το καθισματάκι για τον μικρό, στη σχάρα του αυτοκινήτου

 

Νέοι γονείς, αυτός είναι ένας έξυπνος τρόπος για να μάθει από μικρό το παιδί σας την κατάσταση που επικρατεί στους αθηναικούς δρόμους: Πριν ακόμα πει ‘Μπαμπα’ να ξέρει ήδη το “Τι κάνεις εκεί ρε μαλ@@@” και άλλα ακόμα γαλλικά επίθετα που ακούγονται στους ελληνικούς δρόμους.

Πάμε πάλι από την αρχή: Ο τίτλος αυτής της παραγράφου είναι αυτό ακριβώς που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε αγαπητοί νέοι γονείς. Ο Ζήσης Ρούμπος στο παραπάνω video τα εξηγεί ωραία για το πως τοποθετείται το καθισματάκι μωρού ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και για τις ταχύτητες που είναι προτιμότερο να κρατάς οδηγώντας στο κέντρο, αλλά και για την λωρίδα κυκλοφορίας που δημιουργεί τα λιγότερα προβλήματα και εγγυάται μια safe οδήγηση. Ομολογώ πώς όταν επιδιώξω να γίνω ένας καλός και ακίνδυνος οδηγός, θα ξεκινήσω από αυτό το video του Ζήση Ρούμπου και θα ακολουθήσω τις (επικές!) οδηγικές του αναλύσεις, όπως ο Ντάνιελ-Σαν ακολουθούσε τον Μίστερ Μιγιάγκι στο ‘Καράτε Κίντ’. Και στο τέλος, last αλλά ποτέ least, θα ζητήσω προσφορά ασφάλειας αυτοκινήτου από την Hellas Direct. Εμπρός φίλοι οδηγοί, όλοι μαζί στον αγώνα κόντρα σε εκείνους που πατάνε συνέχεια την κόρνα “για την ασφάλεια μας”. Τώρα που το σκέφτομαι, το αδιάκοπο πάτημα κόρνας για περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα, θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να το ποινικοποιήσουμε, γιατί ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ δεν σώθηκε από μια κόρνα, όπως μας θυμίζει όμορφα ο Διονύσης Ατζαράκης.