Netflix
SQUID GAME

Το κρυπτονόμισμα που εμπνεύστηκε από το Squid Game έκρυβε απάτη εκατομμυρίων

H δημοφιλής σειρά υπήρξε η έμπνευση για το κρυπτονόμισμα Squid και μια συνεπακόλουθη απάτη εκατομμυρίων δολαρίων.

Ένα ψηφιακό κρυπτονόμισμα είχε αντλήσει την έμπνευσή του από τη δημοφιλή σειρά του Netflix Squid Game και έχασε σχεδόν όλη την αξία του μέσα σε λίγες ώρες, όταν και αποδείχτηκε ότι στην ουσία αποτελεί προϊόν απάτης.

 

Το κρυπτονόμισμα αυτό, ονόματι Squid, είχε προωθηθεί ως ένα «παίξε για να κερδίσεις κρυπτονόμισμα» και η αξία του είχε πριν λίγο μόλις καιρό εκτοξευτεί φτάνοντας και τιμές κοντά στα 3000 δολάρια για να καταλήξει στο απόλυτο μηδέν. Υπολογίζεται ότι οι απατεώνες δημιουργοί του κέρδισαν γύρω στα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Οι εμπνευστές του συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος έκαναν αυτό που λέμε «τράβηγμα χαλιού» με την έννοια ότι ρευστοποιούσαν άμεσα με πραγματικό συνάλλαγμα την αξία των Squid, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα προφανώς την κατάρρευση της αξίας τους.

Μία έξυπνα στημένη απάτη

Η συγκεκριμένη απάτη στήθηκε πάντως με αρκετά έξυπνο τρόπο, καθώς το Squid απευθυνόταν κατά βάση σε gamers. Οι τελευταίοι θα μπορούσαν να τα αγοράσουν, να τα αυξήσουν και μετά να τα ξαναπουλήσουν σε ακόμα υψηλότερες τιμές. Ο τρόπος που εκτοξεύτηκε η αξία του ήταν αρκετά ενδεικτικός.

Την περασμένη Τρίτη η τιμή του ήταν μόλις 1 cent και σε λιγότερο από βδομάδα έφτασε μέχρι και τα 2856 δολάρια, για να χάσει και πάλι το 99,99% της αξίας του μέσα σε λίγες ώρες. Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι που είχαν αγοράσει Squid από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσαν να τα πουλήσουν χάνοντας πολλοί από αυτούς σημαντικά χρηματικά ποσά.

Συνολικά, υπάρχουν πολλοί φιλόδοξοι επενδυτές οι οποίοι προβαίνουν συχνά σε βιαστικές κινήσεις προκειμένου να καβαλήσουν το κύμα και να βγάλουν άμεσα και γρήγορα σημαντικό κέρδος πριν οι τιμές καταρρεύσουν, όπως πολύ συχνά γίνεται με τα κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία ρυθμιστική αρχή προφανώς κάνει την αγορά των κρυπτονομισμάτων έναν χώρο ιδιαίτερα επικίνδυνο για απάτες.