ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Lenovo S860 έχει μεγαλύτερες αντοχές από εσένα

Κλείνοντας ένα 24ωρο, εσύ πέφτεις ημιλιπόθυμος στο κρεββάτι. Το καλό νέο είναι ότι το κινητό που δοκιμάσαμε αντέχει μερικά 24ωρα παραπάνω. Για την ακρίβεια τρία 24ωρα. Το πολύ καλό νέο είναι ότι σου το κάνουμε δώρο.

Το να δοκιμάζεις ένα νέο κινητό είναι σαν το πρώτο ραντεβού με μια κοπέλα. Έχεις ξαναβγεί πρώτα ραντεβού οπότε θεωρείς ότι ξέρεις πώς θα το διαχειριστείς, έχεις τον ενθουσιασμό του κάτι καινούριου, κρατάς μικρό καλάθι για να μην απογοητευτείς στην συνέχεια αλλά κυρίως είσαι έτοιμος για να μυηθείς σε κάτι που δεν έχεις ξαναδεί.

Κι όπως κάθε τι νέο στη ζωή σου συγκρίνεται αναπόφευκτα με το δεδομένο, έτσι και κάθε νέο κινητό το συγκρίνεις αναγκαστικά με αυτό που είχες μέχρι πρότινος. Και εκτιμάς εκείνα τα στοιχεία που σου έχουν λείψει, εκείνα που δεν είχε το παλιό σου κινητό.

 

Αλλά πριν περάσουμε στις εντυπώσεις που μου άφησαν αυτές οι μέρες που πέρασα με το νέο μοντέλο της Lenovo, ας δούμε πώς θα γίνει δικό σου το κινητό αυτό.

Νικητής είναι ο Thodoris Kanellas και έχει ειδοποιηθεί με email για να παραλάβει το δώρο του

Να σημειωθεί ότι το κινητό που σας κάνουμε δώρο, θα το πάρει ο τυχερός νικητής με χρήση τριών ημερών. Ή μιας φόρτισης, αν προτιμάς.

Το θεαθήναι

Στο συγκεκριμένο μοντέλο, η Lenovo κινήθηκε στα πρότυπα της αγοράς. Με εντυπωσιακού μεγέθους οθόνη, η οποία αξιοποιεί στο μέγιστο τις διαστάσεις του κινητού. 5.3 ίντσες σε μία από τις πλέον μεγάλες οθόνες στην αγορά.

 

Η αντίδραση πολλών είναι δεδομένη όπως για κάθε κινητό που προσπαθεί να γεφυρώσει τη σχέση των κινητών και των tablet. Γιατί ναι, μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο κινητό. Αλλά κάθε τους αντίρρηση και αντίδραση φεύγει όταν τους δείχνεις σε αυτή την οθόνη κάποιο βίντεο που τράβηξες και τους τρέχει το σαλάκι σκεπτόμενοι ότι σε αυτή την οθόνη μπορούν να δουν ακόμα και τις σειρές τους.

Το βίντεο που τράβηξα εγώ ήταν το Σάββατο το απόγευμα στο skate park στο ΟΑΚΑ και το πρώτο Vans Shop Riot event.

 

Και η αλήθεια είναι ότι και με τους φίλους μου που άραζα την Κυριακή το μεσημέρι, ήταν η οθόνη που κέρδιζε τις πρώτες και τις δεύτερες εντυπώσεις. Το πόση ευελιξία σου έδινε στο browsing, το πόσο καθαρά έβλεπες βίντεο και φωτογραφίες, το πόσο άνετο ήταν να διαβάζεις κείμενα σε ένα φανταστικό site που τυχαία άνοιξες πρώτο.

 

Ακόμα και το να παίζεις παιχνίδια. Δεν ξέρω αν έχεις παιδί ή αν είσαι εσύ κολλημένος με το gaming αλλά σε αυτή την οθόνη ακόμα κι εγώ πέρασα 40 λεπτά παίζοντας Asphalt 7.

 

Το Lenovo S860 δεν απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν να έχουν ένα κινητό στο μέγεθος αναπτήρα στην τσέπη τους. Απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν να κάνουν πολλά περισσότερα με το κινητό τους από το να παίρνουν τηλέφωνα. Και σε επίπεδο λειτουργικότητας, αυτή η μικρή διαφορά προς τα πάνω στις ίντσες σε σχέση με τον ανταγωνισμό, είναι πέρα για πέρα ουσιαστική.

Η αστείρευτη ενέργεια

Κι ερχόμαστε στο μεγάλο ατού του Lenovo. Αυτό στο οποίο στηρίζει και η εταιρεία την όλη καμπάνια του #restlessenergy. Και είναι πολύ λογικό όταν βλέπεις τον κόσμο να διαμαρτύρεται για μπαταρίες σε smartphone οι οποίες τελειώνουν σε λίγες ώρες.

Στον τίτλο έγραψα ότι το κινητό αυτό αντέχει περισσότερο από τον κάτοχό του. Και ισχύει ακριβώς αυτό.

 

 

Το screenshot αυτό το τράβηξα πριν λίγες ώρες και με το κινητό στην ίδια φόρτιση από την Παρασκευή το βράδυ. Μετά από 65 περίπου ώρες, στις οποίες το ταλαιπώρησα αρκετά, το να βλέπεις το 59% στην οθόνη είναι κάτι πάρα πολύ ενθαρρυντικό. Του έκανα όση χρήση μπορούσα; Σίγουρα όχι. Αλλά ασχολούμουν συνεχώς.

Για να βλέπω εύκολα και γρήγορα τι γίνεται στα social. Εντάξει, ο Γιάννης ακόμα Πανιώνιος είναι.

 

Για να προετοιμαστώ για το meeting της Δευτέρας.

 

Για να στείλω στους φίλους μου μια ωραία χωριάτικη που έτρωγα το Σάββατο το βράδυ στη Στενή Ευβοίας. (Μια ζακέτα να πάρετε αν πάτε κάποιο βράδυ, μην πουντιάσετε).

 

Για να παρακολουθώ την εξέλιξη του τελικού του Mundobasket από το app του Sport24.

 

Και αυτό που κάνει αυτή τη διαπίστωση επιστήμη είναι η δουλειά που έχουν κάνει ώστε η διαχείριση της “ζωής” του κινητού να είναι στα μέτρα σου. Με δυνατότητα save energy mode, με αυτόματο ρελαντί τις ώρες που παραδοσιακά δεν το χρειάζεσαι, ακόμα και με κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Και πολλές αλλά πάρα πολλές άλλες παραμέτρους.

 

Καλά λοιπόν κάνει η Lenovo και ποντάρει στη μπαταρία του κινητού της όπως και στην τιμή που θα δούμε αργότερα. Και αφαιρείται και το άλλοθι όσων εταιρειών έλεγαν ότι ένα πολύ καλό smartphone δεν μπορεί σε συνεχή χρήση να αντέχει πολλές ώρες. Το S860 άντεξε χάρη στα 4000 mAh που του δίνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα.

Οι ιδανικές συνθήκες

 

Κλείνοντας, θα αναφερθώ σε δύο στοιχεία που μοιάζουν να δημιουργούν ιδανικές συγκυρίες για την είσοδο του Lenovo S860 στην αγορά. Το πρώτο αφορά τη λειτουργικότητά του και το πόσο εξυπηρετεί την πληθωρικότητα ενός περιβάλλον Android. Από τη θέση του προπονητή της εξέδρας και όχι του ειδικού, θα πω ότι στη συγκεκριμένη οθόνη και με τον ταχύτατο Quad-core 1.3 GHz Cortex-A7, η εμπειρία Android μοιάζει ιδανική.

 

Με εκείνο που κάνει τον ιδανικό επίλογο να είναι η τιμή στην οποία διατίθεται. Για ένα κινητό με αυτές τις δυνατότητες, έχεις συνηθίσει να δίνει ένα ποσό κοντά αν όχι πολύ πάνω από τον βασικό μισθό. Το Lenovo S860 ξεκινά από τα 299€.

 

Σκρόλαρε πιο πάνω να το κάνεις δικό σου.