iStock
ΣΧΕΣΕΙΣ

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις στις σχέσεις, σύμφωνα με το ζώδιό σου

Κοίτα να δεις τελικά, που είναι φορές που γίνεσαι ο χειρότερος εχθρός του εαυτού σου. 

Κανείς δεν είναι τέλειος -όσο κι αν θέλει να το νομίζει (Παρθένε, καλησπέρα)- και ειδικά όσον αφορά το κομμάτι των σχέσεων τα λάθη πάνε και έρχονται. Όλοι τα κάνουμε, αλλά μερικές φορές είναι ακριβώς αυτά που όταν τα αναγνωρίζουμε και υπάρχει σωστή επικοινωνία με το έτερον ήμισυ και ενσυναίσθηση από πλευράς μας μάς προχωράνε μπροστά. 

Είναι κι όμως εκείνες οι φορές, που τα λάθη μας παγιδεύουν σε τοξικά μοτίβα σχέσεων που δεν τα παρατηρούμε καν. Ή ακόμα κι αν τα αντιλαμβανόμαστε, εθελοτυφλούμε.  

Η μόνη διέξοδος για μία υγιή και όμορφη σχέση είναι να μην φοβάσαι να αντιμετωπίσεις την αλήθεια και την πραγματικότητα. Ποια είναι αυτή για τον καθένα; 

Στρέψαμε το βλέμμα μας στα άστρα, όχι αυτά του ουρανού, αλλά του ζωδιακού κύκλου και σύμφωνα με τον αστρολόγο του αμερικάνικου Cosmopolitan, Kyle Thomas, υπάρχει ένα συγκεκριμένο λάθος που κάνει το κάθε ζώδιο στις ερωτικές του σχέσεις και το χαρακτηρίζει. 

Κριός: θεωρείς τον άνθρωπό σου δεδομένο

Είσαι δυναμικός, έχεις ηγετικές ικανότητες και ανεξάρτητος κι αυτό γενικά είναι από τα προτερήματά σου. Μπορεί όμως να αποδειχθεί και η αχίλλειος πτέρνα σου, ειδικά στις σχέσεις, καθώς είναι φορές που αντιμετωπίζεις τον άνθρωπό σου σαν να είναι υποδεέστερος και δεδομένος. Είναι ωραίο να σου δείχνουν θαυμασμό, πρέπει όμως με τη σειρά σου να δείχνεις κι εσύ.

Ταύρος: τα κρατάς όλα μέσα σου

Είσαι σταθερός, σου αρέσει η ηρεμία και η αρμονία και το δράμα απλά σε αγχώνει. Με το να κρύβεις όμως τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου, όταν η ισορροπία χάνεται -κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά και είναι αναπόφευκτο- θα σε οδηγήσει σε άσχημα ξεσπάσματα, ριψοκίνδυνα για την ευημερία της σχέσης σου.

Δίδυμος: εγκαταλείπεις τη σχέση πριν τελειώσει

Δεν είναι ότι δεν είσαι σχεσάκιας. Αντιθέτως, σου αρέσουν οι σχέσεις όταν όλα είναι καλά και το ζείτε μέσα στην τρέλα και το πάθος, όταν όμως έρθουν τα πρώτα σύννεφα, αντί να κάτσεις να τα αντιμετωπίσεις, αποχωρείς. Δεν είναι ότι φοβάσαι τη δέσμευση, τείνεις όμως να βλέπεις τον καυγά, τη διαφωνία, τη σύγκρουση ως το τέλος της σχέσης. Ακόμα και οι καλύτερες σχέσεις θέλουν δουλειά. 

Καρκίνος: χάνεις τον εαυτό σου

Αν και γενικά έχεις μεγάλες άμυνες και έναν τεράστιο τοίχο υψωμένο, με το που νιώσεις άνετα και ασφαλής, ότι μπορείς να εμπιστευτείς τον άλλον, περνάς στο άλλο άκρο: ανοίγεις την καρδιά σου διάπλατα, το όποιο είναι δίκοπο μαχαίρι. Από τη μία είναι κάτι πολύ όμορφο, από την άλλη όμως, όταν δεν μπορείς να το ελέγξεις σε κάνει να χάνεις την ανεξαρτησία σου, τον προσωπικό σου χώρο και χρόνο, τη μοναδικότητά σου, την ταυτότητά σου μέσα στη σχέση.

Λέων: ξεσπάς συναισθηματικά

Σε διακρίνει η έπαρση, είσαι δυναμικός, θεωρείς τον εαυτό σου έξυπνο και επιτυχημένο και έχεις πάντα το κεφάλι ψηλά. Όταν όμως τα προβλήματα χτυπούν την πόρτα, ο εγωισμός σου μεγαλώνει ακόμα περισσότερο και ξεσπάς συναισθηματικά στο ταίρι σου. Κοινώς, γκρινιάζεις 24/7 λες και μόνο εσύ έχεις προβλήματα, ανησυχίες, άγχη, ευθύνες. Όχι, φίλε Λέων, το έτερον ήμισυ δεν είναι η συναισθηματική σου χωματερή. 

Παρθένος: προσπαθείς να αλλάξεις τους άλλους

Είσαι ο fixer του ζωδιακού κύκλου. Το μότο σου είναι «Μπορώ να τον/τη φτιάξω». Όταν ξεκινάς να βγαίνεις με κάποιον/α, σου αρέσει έτσι όπως είναι. Όταν όμως αρχίζεις να βλέπεις μοτίβα/συνήθειες/ιδιορρυθμίες/φράσεις/συμπεριφορές που σε ενοχλούν, τότε βγαίνει από μέσα σου η Μητέρα Τερέζα και θέλεις να τον/τη βοηθήσεις/σώσεις/αλλάξεις. Δες την πραγματικότητα κατάματα και μη ζεις με ψευδαισθήσεις.

Ζυγός: είσαι passive-aggressive 

Έχεις το πιο όμορφο (ψεύτικο) χαμόγελο του ζωδιακού κύκλου. Αυτό δε συμβαίνει επειδή δεν είσαι αυθεντικός, αλλά επειδή προτιμάς να μη δημιουργείς εντάσεις ακόμα κι όταν δεν συμφωνείς με κάτι. Το να κρατάς πράγματα μέσα σου, το να υποκρίνεσαι ότι όλα είναι καλά, ενώ δεν είναι και να καταπιέζεις τον θυμό σου και τον εκτονώνεις τελικά ετεροχρονισμένα χωρίς ευθύτητα, ποτέ δε βγαίνει σε καλό. Αργά ή γρήγορα θα δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση σου.

Σκορπιός: δημιουργείς δράμα και απομονώνεσαι 

Όλα ή τίποτα, μέσα ή έξω, πάνω ή κάτω, ειρήνη ή πόλεμος. Σκορπιέ, είσαι ένα πλάσμα των άκρων και το ζεις έντονα και με πάθος. Όταν όμως έχεις προβλήματα, η κακή σου διάθεση τινάζει τη σχέση στον αέρα. Απομονώνεσαι και λειτουργείς σαν να μην είσαι μέσα σε μία συντροφική σχέση, σαν να μη λειτουργείτε σαν ομάδα. 

Τοξότης: δεν είσαι ειλικρινής με αυτό που νιώθεις

Αντιλαμβάνεσαι τη σχέση σαν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, που δεν μπορεί όμως να είναι πάντα έτσι. Προτιμάς να αποσιωπείς τους φόβους σου, να μην αφουγκράζεσαι το συναίσθημά σου και να μην το εκφράζεις στον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου. Επιλέγεις όμως να τα πεις στους φίλους σου, αντί να είσαι ευθύς με τον/τη σύντροφό σου. 

Αιγόκερως: προεξοφλείς ότι θα πληγωθείς

Φύσει απαισιόδοξος, τείνεις να κουβαλάς τις απογοητεύσεις των προηγούμενων σχέσεων στην καινούργια και να προκαταβάλλεσαι αρνητικά ότι η σχέση δεν θα τσουλήσει και ότι θα πληγωθείς. Η απαισιόδοξη πλευρά σου όμως είναι απλώς ένας μηχανισμός άμυνας γιατί απλά φοβάσαι. Μην απομακρύνεις τους άλλους. Πότε δεν ξέρεις πού μπορεί να σε οδηγήσουν. Θα το μάθεις μόνο αν δώσεις μία αληθινή, ουσιαστική ευκαιρία.

Υδροχόος: πρέπει πάντα να κερδίζεις

Οι σχέσεις για να λειτουργήσουν απαιτούν συμβιβασμούς και δεν έχει καμία σημασία ποιος κερδίζει και ποιος χάνει – δεν υπάρχει χώρος για εγωμανία. Σημασία έχει να ανοίγεις την καρδιά και το συναίσθημά σου, ανεξάρτητα από το αν θα δικαιωθείς ή όχι. 

Ιχθύς: θυσιάζεσαι για τη σχέση

Ο ρομαντισμός σε διακρίνει, αλλά ενίοτε σε τυφλώνει και σε κάνει να παραβλέπεις τα red flags στη σχέση. Ως εκ τούτου, καταλήγεις να θυσιάζεις κομμάτια του εαυτού σου -φίλους, χόμπι, όνειρα- για να διατηρήσεις τη σύνδεση με τον άνθρωπό σου ζωντανή και ισχυρή.