SOCIAL MEDIA

Το μισογύνικο κίνημα που προωθεί την πλήρη απομόνωση των αντρών

Το MGTOW δεν είναι απλώς μια γραφικότητα μερικών δεκάδων ανδρών. Αντιθέτως μετράει δεκάδες χιλιάδες μέλη κάτι που το καθιστά και μάλλον επικίνδυνο.

Το κίνημα MGTOW είναι ένα κίνημα περίεργο ακόμα και για τα δεδομένα του ίντερνετ. Δεν έπεσε όμως από τον ουρανό. Τα τελευταία ιδίως χρόνια και κόντρα στον μπαμπούλα της πολιτικής ορθότητας, άντρες στη Δύση έχουν αρχίσει να επανανοηματοδοτούν τον μισογυνισμό. Από τους incels, το κίνημα για τα δικαιώματα των ανδρών και φτάνοντας σε αυτή την κωμικοτραγική περίπτωση. Την περίπτωση του MGTOW.

Τα μέλη του MGTOW, λοιπόν, δηλώνουν ενεργά και ξεκάθαρα μισογύνηδες. Θεωρούν μάλιστα με κάποιον τρόπο ότι με τη συμμετοχή τους στο κίνημα είναι μια αντίδραση σε μια φερόμενη ως συνωμοσία που έχουν κάνει οι γυναίκες προκειμένου να κυριαρχήσουν στον πλανήτη. Πώς το κάνουν αυτό; Mε το να μην έχουν καμία απολύτως σχέση με γυναίκες. Όποιες και αν είναι αυτές.

Πώς; Ζουν σχεδόν μοναχικά είτε παίρνοντας διαζύγιο είτε χωρίζοντας από μακροχρόνιες ή και όχι τόσο μακροχρόνιες σχέσεις. Κάποιοι από αυτούς επιλέγουν να κάνουν one-night stands ή να πηγαίνουν σε εργάτριες του σεξ. Κάποιοι άλλοι, ωστόσο, αρνούνται ακόμα και αυτή την επαφή θεωρώντας τη επιζήμια για τους ίδιους. Ακολουθούν, λοιπόν, μια κατά κάποιον στρεβλό τρόπο μοναστική ζωή. Αν μάλιστα πιστεύετε ότι αυτό είναι ένα κίνημα μερικών δεκάδων γραφικών μάλλον κάνετε ένα σημαντικό λάθος. Γιατί; Γιατί δεν υπάρχει τίποτα στο ίντερνετ που να είναι αρκετά ηλίθιο, ώστε να μην πετύχει. Θα έλεγε κάποιος κακεντρεχής.

 

Στη σελίδα mgtow.com μόνο υπάρχουν τουλάχιστον 33.000 μέλη. Και τα ‘for men only’ forum της σελίδας έχουν πάνω από 50.000 topics και εκατοντάδες χιλιάδες απαντήσεις. Συζητήσεις που κυρίως έχουν ως κέντρο το μίσος για τις γυναίκες. Μπορούν δε να ξεκινούν από συμβουλές για το πώς να βγάλεις όσο το δυνατόν πιο φτηνά διαζύγιο μέχρι ιστορίες γυναικών που δολοφόνησαν τους συζύγους τους με πραγματικά πρωτότυπους τρόπους.

Το κίνημα ξεκίνησε βέβαια πολύ παλαιότερα. Θεωρείται ότι εμπνευστές του ήταν δύο άντρες με τα ψευδώνυμα Solaris και Ragnar. O πρώτος Αυστραλός και ο δεύτερος Σκανδιναβός. Το γκρουπ αυτό το έφτιαξαν γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Η εκτόξευση βέβαια του κινήματος ήρθε πολύ αργότερα. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε πολλά για τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των μελών αυτού του γκρουπ. Ίσως μόνο ότι οι περισσότεροι προέρχονται από ΗΠΑ, Αγγλία και Καναδά.Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό τους σλόγκαν είναι πάντως ότι οι γυναίκες είναι “φίδια με βυζιά”. Πράγμα που μπορεί να μας δώσει κάποιες δημογραφικές πληροφορίες για την ευφυΐα τους.

Εκτός βέβαια από αυτά, θα βρει κανείς στο site και διάφορες κοινές παραδοχές της ακόμα ευρύτερης ανδροσφαίρας. Θεωρίες για την ανωτερότητα του άντρα, τα επιτεύγματα του, τις σύγχρονες εκθηλυμένες κοινωνίες. Ταυτόχρονα προβολές σε ένα μέλλον όπου ο απαλλαγμένος από τη γυναίκα άντρας κάνει πολύ γρηγορότερα και πολύ σταθερότερα βήματα προς νέα, ακόμα πιο εντυπωσιακά επιτεύγματα. Το εντυπωσιακό; Το MGTOW είναι μόλις ένα κομμάτι από μια ολόκληρη κουλτούρα προβολής διαδικτυακού μίσους για τη γυναίκα.