ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
SPONSORED

Το νέο Surface Pro 8 δικαιώνει τη Microsoft και όποιον θέλει laptop και tablet σε ένα

Δοκιμάσαμε για λίγες ημέρες το «πιο ισχυρό Pro» όπως το αποκαλεί η εταιρεία και μάλλον έχουν δίκιο. Γιατί είναι πραγματικά πολύ δυνατό.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που η Microsoft έφερε στη ζωή μας τα Surface αλλά αυτή η χρονική συγκυρία είναι εξίσου σημαντική με εκείνη την πρώτη πρώτη ανακοίνωση της εταιρείας για τον νέο φορητό υπολογιστή πίσω στο μακρινό 2012. Κι αυτό γιατί το νέο Surface Pro 8 είναι όλα όσα υπόσχεται στους tech experts και κάτι ακόμα περισσότερο για όλους εμάς που θέλουμε απλά να έχουμε ένα πολύτιμο εργαλείο στην καθημερινότητά μας.

Η λέξη νομίζω που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι η “εξέλιξη”. Και πώς το Surface κατάφερε να εξελιχθεί πιο γρήγορα σε σχέση με τις ανάγκες μας. Στις 13 ίντσες του και τον Quad-core 11th Gen Intel Evo επεξεργαστή του βρίσκουμε όλα όσα ψάχνουμε σε ένα laptop και εκπληκτικά περισσότερα από όσα ψάχνουμε σε ένα tablet. Και ναι, είναι σχεδόν κοινότυπο να λες ότι κάτι είναι φοβερό απλά επειδή εξελίχθηκε. Αλλά παύει να είναι κοινότυπο όταν αυτή η εξέλιξη έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητά σου.

Αλλά ας δούμε ένα ένα εκείνα που σημείωσα αυτές τις πρώτες ημέρες που δουλεύω, ψυχαγωγούμαι και υπάρχω μαζί του.

Τελικά έτσι θέλουμε τις οθόνες μας

Μας απασχόλησε πολύ τα τελευταία χρόνια το ποια είναι η βέλτιστη οθόνη και ιδιαίτερη άκρη δεν βγάλαμε. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι η edge-to-edge οθόνη τόσο στο laptop όσο και στο tablet είναι αυτό που θες. Το νέο Surface Pro 8 διαθέτει μία virtually edge-to-edge PixelSense™ Flow touch οθόνη, με μέχρι 120Hz refresh rate. Θα συμφωνήσω με την συντριπτική πλειοψηφία των απλών users ότι όλες οι οθόνες τελευταίας τεχνολογίας τους καλύπτουν στις streaming και gaming ανάγκες τους αλλά γιατί να μην έχεις το καλύτερο, αν μπορείς;

Η απόλυτη συνδεσιμότητα

Τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι, η ανάγκη να συνδέω τον υπολογιστή μου με περιφερειακές συσκευές και οθόνες είναι σχεδόν καθημερινή. Κι εκεί που θεωρούσα ότι θα έχω λύσει όλα αυτά τα προβλήματα εν έτει 2022, δεν τα είχα λύσει. Ομολογώ ότι το νέο Surface Pro 8 το έκανε πολύ εύκολο για εμένα. Και λίγο γλυκάθηκα με τα Thunderbolt 4 ports και δεν ξέρω αν θα μπορούσα να γυρίσω πίσω στην παλαιά πραγματικότητα.

Η ευελιξία στο τι είναι αυτό το πανάλαφρο εργαλείο

Παλαιότερα είχα θέμα με οτιδήποτε σε οθόνη προβολής έπεφτε από τις 17 ίντσες. Αλλά όσο άρχισα να δουλεύω στις 13 ίντσες εδώ και μερικά χρόνια κατάλαβα όχι μόνο τη χρηστικότητά τους αλλά και το ποιο θα ήταν το μέλλον. Και το μέλλον βρίσκεται σε αυτή τη συσκευή 891 γραμμαρίων που δοκίμασα τώρα. Κι αυτό γιατί δεν απαντά απλά στο ερώτημα για το αν μπορεί μία συσκευή να είναι και laptop και tablet μαζί αλλά διαλύει τη συζήτηση. Δεν χρειάζεται καν να το συζητάμε γιατί μπορεί να είναι όλα όσα χρειάζομαι, ταυτόχρονα.

Είναι εκείνο που θα στήσω με το attachable keyboard για να δουλέψω, εκείνο που θα πάρω στα χέρια σαν tablet ή θα το προσαρμόσω με το kickstand στις μοίρες που θέλω για να ψυχαγωγηθώ μαζί με τα παιδιά, εκείνο που θα χρησιμοποιήσω σαν ψηφιακό καμβά με το Surface Slim Pen 2, το οποίο βρίσκει την απόλυτη θέση πάνω στο keyboard και είναι τόσο ανάλαφρο στη χρήση που θα γίνει η νέα προέκταση του χεριού σου.

Ποια μπαταρία;

Κάνω βαριά χρήση. Όλη τη μέρα. Και εκείνο που δεν με απασχόλησε ούτε λεπτό στη δοκιμή του νέου Surface 8 Pro είναι η μπαταρία. Τελείωνε η δουλειά, περνάγαμε στο fun κομμάτι με την οικογένεια και ένα μικρό κομμάτι δουλειάς αργά το βράδυ και δεν κοίταξα καν τη μπαταρία, απλά γιατί δεν χρειάστηκε. Τα specs λένε ότι διαθέτει battery life μέχρι 16 ώρες. Κι αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να ξέρουμε.

~

Η απόφαση για το επόμενο gadget, το επόμενο εργαλείο δουλειάς ή το επόμενο gaming tool είναι βαθιά προσωπική. Και συνήθως είμαστε εμμονικοί με τις επιλογές μας είτε γιατί ξέρουμε τι θέλουμε είτε γιατί έχουμε μια καλή ή κακή εμπειρία με ένα προϊόν είτε γιατί ακούσαμε κάτι από έναν τριτοξάδερφο που “ξέρει από αυτά”.

Ως heavy duty user σε δουλειά και ψυχαγωγία, θα πω ότι αυτό που πήρα από αυτό το device όχι απλά με κάλυψε απόλυτα αλλά με έκανε και πιο απαιτητικό απέναντι σε άλλες συσκευές. Ναι υπάρχουν κι άλλα tablet που μου αρέσουν. Αλλά αυτό δεν είναι μόνο tablet. Υπάρχουν και άλλα PCs και laptops με μεγάλες δυνατότητες. Αλλά δεν έχουν την ευελιξία του Surface Pro 8.

Και αν πίσω στο 2012 όσα υποσχόταν το Surface έμοιαζαν πολύ καλά για να είναι αληθινά, θεωρώ ότι με τη συγκεκριμένη έκδοση, η Microsoft μένει πιστή στο vision του continuity για το οποίο μιλά εδώ και αρκετά χρόνια και δίνει στους χρήστες ένα tool το οποίο θα λατρεύουν να κάνουν flex στους φίλους, τους συναδέλφους και τους αναγνώστες τους.

 

#mssurfacegr #surfacepro8 #MicrosoftSurface #Microsoft #Windows11