ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το πιο χρήσιμο εργαλείο για να αποθηκεύεις τα αρχεία σου

Ξέρουμε τι είναι αυτό που χρειάζεσαι για να νιώθεις ασφάλεια για τα αρχεία σου.

Spoiler alert: Στις γραμμές που ακολουθούν θα σου περιγράψουμε έναν από τους μεγαλύτερους εφιάλτες κάθε ανθρώπου. Σκέψου, λοιπόν, ότι την ώρα που δουλεύεις πάνω σε κάτι στον υπολογιστή ή το laptop σου, ξαφνικά διαγράφονται όλα τα αρχεία σου. Είτε πρόκειται για έγγραφα και οπτικοακουστικό υλικό για τη δουλειά σου, είτε πρόκειται για φωτογραφίες και videos από διακοπές, είτε για οτιδήποτε άλλο ήθελες ή χρειάστηκε να το αποθηκεύσεις.

Η συνέχεια γνωστή. Σε λούζει κρύος ιδρώτας και σε πιάνει πανικός. Σε νιώθουμε, έχει συμβεί σε όλους μας. Όμως για όλα υπάρχει λύση. Αν είσαι από τους προνοητικούς, σίγουρα θα έχεις αποθηκεύσει τα αρχεία σου σε κάποιον εξωτερικό σκληρό δίσκο. Αν πάλι όχι, τότε θα πρέπει να δώσεις βάση σε αυτό το κείμενο για να καταλάβεις γιατί οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι είναι ίσως το πιο απαραίτητο περιφερειακό εξάρτημα για να νιώθεις ασφάλεια για τα αρχεία σου και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δεν θα ανησυχείς μήπως χάσεις ξαφνικά τα αρχεία στο pc σου, δεν θα ανησυχείς μήπως πάθει βλάβη ο υπολογιστής, δεν θα ανησυχείς για τίποτα.

Η αγορά ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου μπορεί να ακούγεται εύκολη υπόθεση, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Θα πρέπει να ψάξεις αρκετά για να βρεις αυτόν που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου και έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα σε πείσουν ότι αξίζει να επενδύσεις τα χρήματά σου.

Με μια μίνι έρευνα αγοράς, βρήκαμε ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Δύο επιλογές για να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο. Για να αποθηκεύεις τα αρχεία σου και να μην έχεις το άγχος ότι θα τα χάσεις, για να έχεις πρόσβαση σε αυτά από οπουδήποτε. Δες το σαν ένα δώρο στον εαυτό σου.

WD MyCloud Home

Η συσκευή αποθήκευσης MyCloud Home συνδέεται απευθείας στο Wi-Fi στο σπίτι, ώστε να μπορείς εύκολα να αποθηκεύεις, να οργανώνεις και να ελέγχεις όλο το ψηφιακό περιεχόμενο σε ένα μόνο μέρος και να έχεις πρόσβαση σε αυτό από οπουδήποτε. Απλά το συνδέεις στο Wi-fi και χρησιμοποιείς το smartphone για τη ρύθμιση. Δεν χρειάζεσαι καν υπολογιστή.

Για να ανεβάζεις, να βλέπεις και να μοιράζεσαι το περιεχόμενο που έχεις αποθηκεύσει στη συσκευή MyCloud Home, χρησιμοποιείς την εφαρμογή MyCloud Home ή τον ιστότοπο MyCloud.com από οπουδήποτε υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Η εύχρηστη αναζήτηση της εφαρμογής θα σε βοηθήσει να βρίσκεις γρήγορα ό,τι θες.

 

Και εδώ ερχόμαστε στο καλύτερο κομμάτι. Η συσκευή MyCloud Home Duo είναι εξοπλισμένη με δύο μονάδες σκληρού δίσκου και έχει ρύθμιση ώστε όλες οι φωτογραφίες, τα videos και ο συνολικός όγκος των αρχείων σου να αποθηκεύεται στη μία μονάδα και αυτόματα να αντιγράφεται και στη δεύτερη για να νιώθεις διπλά ασφαλής.

WD My Passport

Από τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες λύσεις για την αποθήκευση τεράστιου όγκου φωτογραφιών, video, αρχείων μουσικής και τα σχετικά. Μπορείς να δημιουργήσεις αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας, ενώ η ενσωματωμένη κρυπτογράφηση υλικού AES 256-bit με λογισμικό WD Security βοηθά να διατηρείς το περιεχόμενό σου απόρρητο και ασφαλές. Μεταφέρεις όλα τα αρχεία σου εκεί και δεν ανησυχείς για τίποτα.

Και επειδή μπορείς εκτός από τις δυνατότητες να θες να δώσεις βάση και στην εμφάνιση, η φορητή μονάδα My Passport διατίθεται σε ποικιλία έντονων, χαρούμενων χρωμάτων με λεπτό και κομψό σχεδιασμό και χωράει άνετα στην παλάμη του χεριού σου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να τον κουβαλάς μαζί σου όπου κι αν πας.

“Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν” λέει ο λαός. Και έχει δίκιο. Με μία από τις δύο παραπάνω επιλογές θα είσαι προετοιμασμένος και σίγουρος για κάθε εμπόδιο και αναποδιά που μπορεί να βρεθεί στον δρόμο σου.