ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Pit Stop που θα σε κάνει να δώσεις στην οδική ασφάλεια τη σημασία που της αξίζει

Η εμπειρία που κάνει την οδική ασφάλεια υποχρέωσή σου.

Οδική ασφάλεια. Το “άλφα και το ωμέγα” όταν πρόκειται να βγεις στον δρόμο, είτε με αυτοκίνητο, είτε με μηχανή είναι αυτές οι δύο λέξεις: οδική ασφάλεια. Αυτές οι δύο λέξεις όμως εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες και – δυστυχώς – δεν αρκεί να μεριμνά κάποιος μόνο για μερικούς από αυτούς, αλλά για όλους. Μέσα σε αυτούς τους παράγοντες είναι φυσικά η κατάσταση του αυτοκινήτου σου. Η υποχρέωσή σου σε αυτή την περίπτωση είναι να το ελέγχεις συχνά και ποτέ να μην αγνοείς τα σημάδια που μπορεί να “μαρτυρούν” ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Σε έναν ιδανικό κόσμο, ο καθιερωμένος έλεγχος στο αυτοκίνητο θα μπορούσε να γίνεται όχι μόνο πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Για να μπορείς να διορθώνεις άμεσα και εύκολα ό,τι δεν πάει καλά ή απλά να διώχνεις κάθε άγχος για να μπορείς να απολαμβάνεις το ταξίδι σου. Σε αυτό τον ιδανικό κόσμο κάθε πρόβλημα μπορεί να λυθεί στον δρόμο, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου. Ο ιδανικός αυτός κόσμος δεν είναι ουτοπία, αλλά μπορεί να γίνει πραγματικότητα. H

και η Νέα Οδός ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μας δείξουν πώς θα ήταν αυτό που περιγράψαμε πιο πάνω στην πράξη, δημιουργώντας το “Safety Pit Stop”, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων “Σείριος” στη Μαλακάσσα.

 

Πήγαμε, το είδαμε, συμμετείχαμε και μπορούμε να σου πούμε ακριβώς περί τίνος πρόκειται. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θέτει την οδική ασφάλεια στο επίκεντρο, προσφέροντας σε κάθε ταξιδιώτη έναν έλεγχο ταξιδιού 7 σημείων. Ένιωθες σαν να είσαι ο Lewis Hamilton και σταματάς στα pits. Στο περίπου δηλαδή. Στη δική μας περίπτωση, η στάση δεν διήρκεσε μόνο λίγα δευτερόλεπτα, αλλά πέντε λεπτά. Τόσα χρειάστηκαν για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος που αφορούσε στην στάθμη νερού, την κατάσταση της μπαταρίας, τα υγρά των φρένων και του τιμονιού, το λάδι του κινητήρα, την πίεση των ελαστικών και τον έλεγχο των φώτων. Όλα αυτά έγιναν από εξειδικευμένο προσωπικό και τεχνικούς του CAR POINT, ιδιόκτητου συνεργείου της INTERAMERICAN. Σε όποια περίπτωση κρίθηκε αναγκαίο, έγινε συμπλήρωση σε υγρά, λάδια και αέρα εντελώς δωρεάν.

 

Ουσιαστικά, πράγματα που σκέφτεσαι όταν αποφασίζεις να κάνεις ένα ταξίδι ή τυχόν προβλήματα λύνονται εύκολα και γρήγορα στη στάση ελέγχου και προετοιμασίας του αυτοκινήτου για ένα ασφαλέστερο ταξίδι. Το “κερασάκι στην τούρτα” όλου αυτού ήταν ότι όσα αυτοκίνητα συμμετείχαν στο Safety Pit Stop υπήρξε 20% έκπτωση, σε προϊόντα εστίασης.

Αφού ολοκληρώσαμε τη στάση μας (και πήραμε και τον καφέ και το φαγητό μας) συνεχίσαμε το ταξίδι μας χωρίς κανένα απολύτως άγχος. Η πρωτοβουλία των δύο εταιριών δεν κέρδισε μόνο εμάς, αλλά και πολλούς από τους οδηγούς που διέσχιζαν εκείνη την ημέρα την Ε.Ο Αθηνών – Λαμίαςς και αποφάσισαν να κάνουν μια στάση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Με τον τρόπο αυτό, η Anytime εμπλούτισε με μια ουσιαστική υπηρεσία οδικής ασφάλειας τη συνεργασία που, ήδη, είχαν αναπτύξειι η INTERAMERICAN και η Νέα Οδός για παροχή υπηρεσιών οδικής βοήθειας σε οχήματα που ακινητοποιούνται εντός του αυτοκινητοδρόμου, συμβάλλοντας ενεργά στη βελτίωση οδήγησης και ενισχύοντας την ασφάλεια στο δρόμο, τόσο των πελατών της, αλλά και των υπολοίπων οδηγών.

Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης, σκοπός της Anytime είναι να δημιουργήσει μια On-the-spot παρουσία και σε άλλους τέτοιους σταθμούς (ΣΕΑ) ανά την Ελλάδα. Γιατί η ασφάλεια στους αυτοκινητόδρομους πρέπει να γίνει υποχρέωσή μας.