ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το ποντίκι που όταν δουλεύεις πολλές ώρες, σηκώνεται και φεύγει

Ένα νέο ποντίκι υπολογιστή που σχεδιάστηκε στην Ασία έχει σκοπό να ισορροπήσει τα ωράρια εργασίας μας.

Πολλές φορές τελειώνεις τη δουλειά στο γραφείο, γυρίζεις σπίτι και συνεχίζεις να απαντάς σε e-mails, ακόμη κι από εκεί. Αν πάλι εργάζεσαι από την άνεση του σπιτιού σου με τηλεργασία, το πράγμα συχνά ξεφεύγει. Ξεχνάς να σταματήσεις και το πας σερί από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Όλα αυτά θέλει να τα αλλάξει ένα νέο ποντίκι υπολογιστή, το οποίο μετράει τις ώρες που περνάς μπροστά από την οθόνη σου και σε περίπτωση που το παρακάνεις, φεύγει (ναι, καλά διαβάζεις) και σε κάνει με έναν πιο ‘βίαιο’ τρόπο να αφήσεις για λίγο τη δουλειά.

Εμπνευστής της ιδέας είναι ο BongKyu Song, ιδρυτής της εταιρείας βιομηχανικού σχεδιασμού BKID με έδρα τη Σεούλ. Το πρότζεκτ του με τίτλο ‘balance mouse’, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2018, ωστόσο με την τηλεργασία να αυξάνεται λόγω του κορονοϊού, ήρθε και πάλι στο προσκήνιο.

Το διαφορετικό αυτού του ποντικού, όπως είπαμε είναι πως ‘σκέφτεται’. Έτσι, όταν ξεπερνάς έναν προκαθορισμένο αριθμό ωρών εργασίας, κουνιέται και δεν σε αφήνει να το πιάσεις. Αν πάλι αποφασίσεις να το αρπάξεις δυνατά μέσα στα νεύρα σου, αυτό ‘αφήνει’ το κέλυφός του και φεύγει εκ νέου.

Ωραίο φαίνεται στο video. Δεν ξέρουμε βέβαια αν από ‘καλύτερος’ φίλος σου, καταλήξει σμπαραλιασμένο σε κάποια γωνία του σπιτιού. Είναι κι αυτό ένα πιθανό σενάριο.