LIFE
SPONSORED

Το ρομαντικό ταξίδι με το ταίρι σου φέτος θα το κάνεις στην κάβα Cellier

Ένα δώρο εμπνευσμένο από κάποιο ρομαντικό προορισμό είναι η ιδανική επιλογή για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Σε απόσταση μόλις 143 χιλιομέτρων από το Παρίσι, βρίσκεται ένα ξεχωριστό, ένα ιδιαίτερο μέρος. Ίσως η πιο περίφημη οινοπαραγωγός του πλανήτη. Ο λόγος για τη γαλλική κοινότητα του Επερναί, μια περιοχή άρρηκτα συνδεδεμένη, τόσο ιστορικά, όσο και οικονομικά με τη σαμπάνια.

Οι τεράστιες εκτάσεις από αμπελώνες που «σκεπάζουν» αυτό το γραφικό χωριό κάνουν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα από κάθε γωνιά του πλανήτη, προκειμένου να το γνωρίσουν από κοντά, καθώς φυσικά και να δοκιμάσουν κάποιο από τα κρασιά ή τις σαμπάνιες, που παράγουν οι ντόπιοι.

Προς τι, όμως, όλος αυτός ο πρόλογος πιθανότατα θα αναρωτιέσαι. Ίσως γιατί κατά βάθος θα ήθελα να είχα τη δυνατότητα να βρίσκομαι εκεί αυτή τη στιγμή μαζί με ένα αγαπημένο μου πρόσωπο και να περιπλανιέμαι στις απίθανες κάβες του Επερναί, βλέποντας τα πολύτιμα κρασιά να ωριμάζουν υπομονετικά. Ίσως γιατί λατρεύω την ιστορία και τις λεπτομέρειες γύρω από το κρασί και τη σαμπάνια. Ίσως πάλι γιατί φτάνει η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και μέχρι να γνωρίσω από κοντά την κάβα Cellier, πραγματικά δεν είχα ιδέα τι να της πάρω.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, συνήθως αντί για δώρο επιλέγω μια εκδρομή με το ταίρι μου. Είτε κοντινή, είτε μακρινή. Δεν έχει σημασία το πού, αλλά η κίνηση, οι στιγμές που θα περάσουμε μαζί. Φέτος, όμως, η κατάσταση είναι διαφορετική και το πράγμα ήθελε περισσότερη σκέψη.

Ευτυχώς, η τύχη ήταν με το μέρος μου αυτή τη φορά και περνώντας μία από τις προηγούμενες ημέρες από την περιοχή του Ψυχικού για δουλειά, τα μάτια μου γέμισαν καρδούλες. Κυριολεκτικά. Κοντοστάθηκα μπροστά από την πόρτα της κάβας Cellier, η οποία έχει μεταμορφωθεί στον πιο ρομαντικό προορισμό και κάτι μου έλεγε πώς το δώρο που έψαχνα για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, βρισκόταν τόσο καιρό εδώ και με περίμενε.

Αναλύοντας το πρόβλημά μου στην υπάλληλο του καταστήματος με καθησύχασε αμέσως με ένα νεύμα γεμάτο βεβαιότητα και σιγουριά. Ήξερε ήδη πως είχε τη λύση. Φέτος, λοιπόν, τα Cellier δημιούργησαν δέκα μοναδικές συνθέσεις δώρων για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, εμπνευσμένες από δέκα ρομαντικούς προορισμούς, για όλους εμάς που ψάχνουμε αγωνιωδώς τι να αγοράσουμε για τη συγκεκριμένη ημέρα. Και μάντεψε. Μία από αυτές της συνθέσεις είχε θέμα την Καμπανία. Ήταν ή όχι καρμικό όλο αυτό που συνέβαινε εκείνη τη στιγμή;

Όση ώρα με ξεναγούσε στις υπόλοιπες συνθέσεις δώρων-ρομαντικούς προορισμούς, το μυαλό μου είχε κολλήσει στη σύνθεση από την Καμπανία. Στο μυαλό μου είχαν ήδη αρχίσει μάλιστα να δημιουργούνται σενάρια για το σκηνικό, που θα ετοίμαζα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η μεγάλη κόκκινη καρδιά με τη σαμπάνια, τα δύο κρυστάλλινα ποτήρια και τα σοκολατάκια, είχαν ήδη «κλειδώσει» μέσα μου ως το ιδανικό δώρο για τη φετινή γιορτή των ερωτευμένων.

Μπορεί να μην «έκλεισα» αεροπορικά εισιτήρια για το γραφικό χωριό του Επερναί της Καμπανίας, ωστόσο μάς εξασφάλισα ένα νοητό ταξίδι μέσα από γεύσεις και αρώματα. Ένα μικρό τρέιλερ, για το κυρίως μέρος που ελπίζω να ζήσουμε σύντομα από κοντά.

Αν κι εσύ με το ταίρι σου είστε φαν των ταξιδιών τότε δεν έχεις παρά να ρίξεις μια ματιά στους άλλους εννιά προορισμούς-δώρα που προτείνει η κάβα Cellier (Ισπανία, Τοσκάνη, Ολλανδία Αυστραλία, Ιαπωνία, Παρίσι, Σκωτία, Μεξικό ή Νέα Ζηλανδία), σε κάποιο από τα τέσσερα καταστήματά της (Κηφισιά, Ψυχικό, Σύνταγμα και Λ.Συγγρού) ή στο e-shop της.

Το μόνο που μένει πλέον είναι να δημιουργήσω το κατάλληλο σκηνικό, προκειμένου να της δώσω το δώρο της. Κι εγώ που νόμιζα πως η αναζήτησή του, θα ήταν το δύσκολο μέρος της υπόθεσης.