10 ΧΡΟΝΙΑ ONEMAN

Το Βίκος Cola Pong ήταν το απόλυτο καλοκαιρινό παιχνίδι στο πάρτυ για τα 10 χρόνια OneMan

Το απόλυτο party game, σε μία εκδοχή προσαρμοσμένη στα μέτρα των καιρών μας, έφερε η Βίκος Cola στο καλοκαιρινό πάρτυ για τα 10 χρόνια OneMan, κάνοντας τους πάντες να δοκιμάσουν την τύχη και την τεχνική τους. Με απλά λόγια, έγινε χαμός.

Οι δύο ουρές μπροστά από τα τραπέζια μιλούσαν από μόνες τους: στο activation της Βίκος Cola δεν υπήρξε στιγμή ηρεμίας, κατά τη διάρκεια της βραδιάς για τον εορτασμό των 10 χρόνων ιστορίας του OneMan.

Πάνω στο κύμα της αθηναϊκής ριβιέρας, στον διαμορφωμένο χώρο του Varkiza Resort, όλη η ομάδα του διαδικτυακού περιοδικού, μαζί με τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες που κέρδισαν μία απ’ τις προσκλήσεις του διαγωνισμού, ζήσαμε για εκείνες τις ώρες ένα καλοκαιρινό πάρτι, που θα θυμόμαστε για καιρό (ίσως μέχρι το επόμενο επετειακό του OneMan).

Παιχνίδια πάνω στα γρασίδια, λήψεις με σαπουνόφουσκες και πολύ χορός στο πλακόστρωτο και την άμμο. Αυτό ήταν το mood που έμεινε σαν γεύση τελικά, μαζί με τη γλυκάδα και τη δροσιά της Βίκος Cola (είναι η μόνη, παρεμπιπτόντως, με φυσικό μεταλλικό νερό), η οποία έδωσε όλη την ενέργεια στο beach πάρτι. Τι είναι άλλωστε το καλοκαίρι; Μια γουλιά δροσιάς, μακριά από έννοιες.

Και δεν γίνεται να έχεις έννοιες όταν αφιερώνεις όλο σου το είναι για να πετύχεις στο σημάδι: σκύβεις, συγκεντρώνεσαι με απόλυτη σοβαρότητα, υπολογίζεις ανέμους, αλλοιώσεις στην επιφάνεια του τραπεζιού, το βάρος της ατμόσφαιρας, την ταχύτητα της ρίψης κι άλλα πολλά ακαταλαβίστικα γεωφυσικά φαινόμενα της στιγμής, μπας και σου χαμογελάσει τελικά η τύχη, οδηγώντας το λευκό μπαλάκι σε ένα από τα ποτήρια του αντιπάλου.

Ποια τεχνική αποδίδει καλύτερα; Με γκελ ή απευθείας; Με φάλτσο ή χωρίς; Οι βετεράνοι του σπορ δίδαξαν, ενώ οι υπόλοιποι κατέβαζαν απανωτά τις γουλιές από τα μπουκαλάκια Βίκος Cola,. Τι συνέβη, πρακτικά; Όλοι λιώσαμε επάνω στα τραπέζια του Βίκος Pong.

Η παραλλαγή του beer pong

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για το απόλυτο party game: οι δύο ομάδες στέκονται στις δύο πλευρές του τραπεζιού και δοκιμάζουν εναλλάξ βολές με μπαλάκια πινγκ πονγκ, προσπαθώντας να σκοράρουν στα ποτήρια του αντιπάλου. Όποιος τα πετύχει πρώτος, κερδίζει. Αυτός ήταν ο βασικός κανόνας και στα τραπέζια της επετειακής βραδιάς, μόνο που η Βίκος είχε επινοήσει μια παραλλαγή του διάσημου παιχνιδιού.

Στα τραπέζια του Βίκος Cola Pong το κομμάτι της διασκέδασης πήγαινε παρέα με το αίσθημα ευθύνης: η τοποθεσία στα νότια άλλωστε δεν άφηνε πολλά περιθώρια – για την επιστροφή, οι περισσότεροι θα οδηγούσαν.

Έτσι, αντί για αλκοόλ οι παίκτες κατανάλωναν μια γουλιά Βίκος Cola, το οποίο είχε μόλις βγει παγωμένο από τα ψυγεία. Πριν ξεκινήσει ο αγώνας, έπρεπε να πάρεις την εξής απόφαση: Κλασσική, zero ή με γλυκαντικό από το φυτό στέβια;

Κάθε παίκτης είχε το δικό του ατομικό μπουκαλάκι. Για περισσότερη προστασία ενάντια στη διασπορά και τα μικρόβια, το τίμημα σε κάθε επιτυχή πόντο δεν ήταν το γνωστό «άσπρος πάτος» στο ποτήρι. Αντ’ αυτού, το ποτήρι έβγαινε κανονικά από το παιχνίδι, αλλά ο παίκτης απολάμβανε λίγο από την προσωπική του Βίκος Cola. Ήταν μια καλή ιδέα για να προσαρμοστεί το διάσημο παιχνίδι στα μέτρα των καιρών μας.

Εξίσου καλή ιδέα ήταν να σφυρίξουν λήξη στους αγώνες μετά τις 12 το βράδυ, γιατί ακόμη εκεί θα ήμασταν.