ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI
ΤΕΜΠΗ

Το βίντεο που δείχνει πόσο κοντά είμαστε ανά πάσα στιγμή στην τραγωδία σε αυτή τη χώρα

Ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων από τις γραμμές του τρένου στο Αμύνταιο της Φλώρινας λέει πολλά για τον τρόπο λειτουργίας αυτής της χώρας.

Όσα είδαμε και διαβάσαμε τις ώρες και τις ημέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 57 ανθρώπων, μάς οδήγησαν σε ένα θλιβερό συμπέρασμα. Επρόκειτο για μία καταστροφή που απλά περίμενε να συμβεί, ήταν θέμα χρόνου.

Και δυστυχώς, τα κενά ασφαλείας, η προχειρότητα, η τσαπατσουλιά και το πινγκ πονγκ των ευθυνών, δεν περιορίζονται μόνο σε ό,τι συνέβη στο σημείο της σύγκρουσης, αφού τα κενά ασφαλείας είναι αμέτρητα.

Χαρακτηριστικό και απόλυτα ντροπιαστικό παράδειγμα, το παρακάτω βίντεο από το Αμύνταιο της Φλώρινας, όπου βλέπουμε τις μπάρες ασφαλείας να σηκώνονται, σηματοδοτώντας -υποτίθεται- πως είναι ασφαλές για έναν πεζό ή ένα όχημα να τις διασχίσει. 25 δευτερόλεπτα μετά, με τις μπάρες τελείως σηκωμένες, περνάει το τρένο. Ευτυχώς, το παιδί που περίμενε με το ποδήλατο ήξερε και δε διέσχισε τις ράγες, όμως εύκολα καταλαβαίνει κανείς πόσο κοντά είμαστε ανά πάσα στιγμή στην τραγωδία σε αυτή τη χώρα.