ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το viral video με τα ρομπότ που χορεύουν θα το ζήλευε κι ο John Travolta

Η Boston Dynamics έβγαλε ένα βίντεο με το line-up των ρομπότ της να χορεύει "Do You Love Me". Εσύ από πότε έχεις να χορέψεις;  

Η Boston Dynamics πολύ πρόσφατα αγοράστηκε από την Hyundai με το ποσό των 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για μία εταιρεία που μετράει κοντά στα 30 χρόνια παρουσίας, καθώς ιδρύθηκε από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης. Έγινε γνωστή χάρη στα τετράποδα κυνόμορφα ρομπότ BigDog και αποτελεί μια από τις κυρίαρχες εταιρείες στην ανάπτυξη της ρομποτικής τεχνολογίας. Τα ρομπότ της, Atlas και Spot, μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα: Γυμναστική, παρκούρ, να ανοίγουν την πόρτα σε καλεσμένους, να πλένουν πιάτα και πολλά ακόμα. Τώρα μάθαμε ότι ξέρουν και να χορεύουν. Πιθανόν, μάλιστα, πολύ καλύτερα από πολλούς από εμάς.

Στο βίντεο βλέπουμε όλο το lineup των ρομπότ της εταιρείας -το ανδροειδές Atlas, το τετράποδο Spot και το Handle- να συνθέτουν όλα μαζί μια ιδιαίτερα πολύπλοκη χορογραφία που αν μη τι άλλο είναι διασκεδαστική. Ιδίως από τη στιγμή που συνδυάζεται με το “Do You Love Me?” των Contours, το πιο χορευτικό κομμάτι όλων των εποχών, αν θέλετε τη γνώμη μου.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η Boston Dynamics μας δείχνει τις χορευτικές ικανότητες των δημιουργημάτων της. Πριν από δύο χρόνια το ρομπότ Spot της εταιρείας χόρευε υπό τη μελωδία του “Uptown Funk”. Δεν μπορούμε να πούμε ότι και αυτό δεν ήταν εντυπωσιακό. Ομολογουμένως όμως η διαφορά μεταξύ των δύο βίντεο (με μόλις 2 χρόνια απόσταση μεταξύ τους) είναι εντυπωσιακή. Μας κάνει να σκεφτόμαστε αν τελικά θα προλάβουμε μια εποχή που τα ρομπότ θα γίνουν πραγματικό μέρος της καθημερινότητάς μας.

Αν και τα Atlas και Handle είναι ακόμα φτιαγμένα για ερευνητικούς σκοπούς, η Boston Dynamics πρόσφατα ξεκίνησε να πουλά το συγκεκριμένο μοντέλο σε οποιαδήποτε εταιρεία το επιθυμεί και σε ένα ποσό στα 74.500 δολάρια. Δεν το λες και φτηνά αλλά πόσο απίθανο είναι στο τέλος αυτής της δεκαετίας να αρχίσουμε να βλέπουμε το Spot στο σπίτι κάποιου γκατζετάκια φίλου μας;