iStock
SEX

Το βότανο που έγινε trend στο TikTok και υπόσχεται καλύτερο σεξ

H Ashwagandha αυξάνει τη λίμπιντο και τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό, βελτιώνει την ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος και δρα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας.

Από το TikTok έχουν αναδυθεί στην επιφάνεια και έχουν γίνει viral από σάντουιτς μέχρι σούπερ σέξι κορίτσια, αλλά και προκλήσεις (challenges) που δεν είναι απλά επικίνδυνες, αλλά θανατηφόρες. Αυτή βέβαια, είναι η σκοτεινή πλευρά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που θα έπρεπε χθες να σταματήσει να υπάρχει.

Ας περάσουμε όμως στην πιο ευχάριστη πλευρά του TikTok και στο trend που μετρά αμέτρητα βίντεο και πάνω από 181 εκατομμύρια προβολές και υπόσχεται περισσότερο και καλύτερο, πιο απολαυστικό σεξ.

Η λέξη που πρέπει να γνωρίζεις είναι η περίπλοκη στην προφορά της, Ashwagandha. Πρόκειται για ένα βότανο της οικογένειας Withania somnifera, που χρησιμοποιείται ευρέως στην Αγιουρβεδική ιατρική και κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής. 

Τα οφέλη του στον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολλά και σημαντικά. Εκείνο όμως που ωστόσο διαφημίζεται πιο πολύ στο TiTok είναι η ικανότητά του να εκτοξεύσει τη σεξουαλική ζωή και την αντρική λίμπιντο. Κατά πόσο έχει βάση ο συγκεκριμένος ισχυρισμός των χρηστών της πλατφόρμας;

Πώς ένα βότανο μπορεί να εκτοξεύσει τη σεξουαλική σου ζωή

@dhruvchauhan22 #stitch with @emilyfeng the one pill that will save us all #ashwagandha #glizzypill ♬ original sound – Dhruv Chauhan

Η σύγχρονη καθημερινότητα μπορεί να σε εξουθενώσει, ψυχικά και σωματικά. Να σε κάνει να αισθάνεσαι αγχωμένος και κουρασμένος, με αποτέλεσμα η λίμπιντο να μειώνεται δραματικά και η διάθεση για σεξ να πέφτει πολύ χαμηλά. 

Σε αυτές τις περιστάσεις έρχεται να βοηθήσει η Ashwagandha.

Σύμφωνα με μελέτη στην οποία συμμετείχαν 43 υπέρβαροι άντρες ηλικίας 40-70 ετών (η παχυσαρκία μειώνει σημαντικά την τεστοστερόνη), το συγκεκριμένο εκχύλισμα βοτάνων συνδέθηκε με 18% μεγαλύτερη αύξηση στην παραγωγή τεστοστερόνης σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Άλλες έρευνες έχουν το έχουν συνδέσει επίσης με τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας, τη βελτίωση της γονιμότητας στους άντρες, την αυξημένη συγκέντρωση και κινητικότητα του σπέρματος, αλλά και με την αύξηση των αναπαραγωγικών λειτουργιών και τη σεξουαλική ισχύ και στα δύο φύλα.

Τα οφέλη της Ashwagandha δεν εξαντλούνται όμως μόνο στο σεξ.

Τα υπόλοιπα -πολύ σημαντικά- οφέλη της Ashwagandha στον οργανισμό

@nsimayinyang BE CAREFUL WITH ASHWAGANDHA. If you notice this, you may want to stop taking it. #bodybuilding #supplements #ashwagandha #wellness #gymtok #fypシ ♬ Calm LoFi song(882353) – S_R

Εκτός από τις σεξουαλικές επιδόσεις, το μαγικό βότανο του TikTok έχει την ικανότητα να δρα κατά του έντονου άγχους, να χαλαρώνει το σώμα και το πνεύμα, να μειώνει την ένταση του νευρικού συστήματος και να περιορίζει τις συναισθηματικές μεταπτώσεις.

Επιπλέον, αυξάνει την αντοχή, τη δύναμη και την ενέργεια του σώματος, καθώς συμβάλλει στο να κοιμάσαι καλύτερα. Αυτό έχει άμεσο αποτέλεσμα στις αθλητικές σου επιδόσεις, αλλά και στην πιο γρήγορη ανάπτυξη των μυών και στη γράμμωση του σώματος. 

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα πρέπει να αποφεύγεται η λήψη της Ashwagandha από άτομα με νεφρική νόσο ή από ασθενείς που λαμβάνουν ηρεμιστικά ή υπνωτικά φάρμακα, ή ανοσοκατασταλτικά, όσο και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Στα λέμε αυτά στην περίπτωση που τρέξεις να αναζητήσεις το συγκεκριμένο βότανο, χωρίς να πάρεις τη γνώμη ενός γιατρού, η οποία είναι επιβεβλημένη.