unsplash
GAMES

Τόσα χρόνια παίζαμε λάθος το UNO: Ο κανονισμός που άλλαξε τα πάντα

Το επίσημο Twitter του γνωστού επιτραπέζιου παιχνιδιού UNO, έδωσε μια μάλλον αμφιλεγόμενη διευκρίνιση σε έναν από τους κανόνες του, που δημιούργησε πραγματικό χαμό ανάμεσα στους παίκτες.

Το UNO είναι ένα σπουδαίο επιτραπέζιο παιχνίδι, μια διαχρονική λύση για τις στιγμές που είσαι με μια παρέα σε μέρος με κακό Wi-Fi, για τις στιγμές που έχεις μαζί σου το οκτάχρονο ανιψάκι σου και θέλεις να το ψυχαγωγήσεις, για κάθε στιγμή που βαριέσαι.

Γενικά, το UNO είναι μια σταθερή αξία επιτραπέζιου, η οποία παρ’ όλα αυτά, έχει δημιουργήσει ένα σωρό διαφωνίες και μικροπαρεξηγήσεις σε παρέες, σχετικά με τους κανόνες του.

Ο κανόνας του +2

Με πρόσφατο μήνυμα στο Twitter, το brand διευκρίνισε πως ορίζεται ο κανόνας της κάρτας +2: από τη στιγμή που ένας παίκτης ρίξει μια κάρτα +2, τότε ο επόμενος στη σειρά, πρέπει να πάρει δυο κάρτες από την τράπουλα, χάνοντας τη σειρά του να παίξει.

Εντούτοις, μέχρι τώρα αρκετοί έπαιζαν το παιχνίδι ερμηνεύοντας διαφορετικά το συγκεκριμένο κανόνα: αν ο επόμενος παίκτης είχε και εκείνος κάρτα +2, μπορούσε να παίξει και να τη ρίξει στο σωρό. Αυτό σήμαινε πως ο μεθεπόμενος παίκτης καλούνταν να τραβήξει τέσσερις κάρτες, χάνοντας τη σειρά του να παίξει. Εκτός αν κι εκείνος μπορούσε να ρίξει κάρτα με +2.

Πρόκειται για μια τεράστια αλλαγή στην ερμηνεία των κανόνων του παιχνιδιού, που αυτόματα πηγαίνει στον κουβά πολλούς ‘νικητές’ του παρελθόντος. Ευχαριστούμε UNO.

Ταινίες που έστειλαν έντρομους θεατές στο νοσοκομείο, κανίβαλοι, φουτουριστικές αιρέσεις, δαιμονισμοί που σπάνε τα στερεότυπα. Ποιες ταινίες τρόμου σού έχουν ξεφύγει; Μάθε για τις 13 πιο υποτιμημένες ταινίες τρόμου της δεκαετίας στο νέο επεισόδιο του POP για τις Δύσκολες Ώρες!