ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISS
BUZZ

Βασιλιάς του Delulu για το 2023 ο Τσιάρτας, συγκρίνει τον εαυτό του με τον Messi

Ο Βασίλης Τσιάρτας μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας. Είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Messi αλλά αργήσαμε να το καταλάβουμε.

Δίνει συνέντευξη ο Βασίλης Τσιάρτας, παρατάς στη μέση δουλειές, φαγητό, υποχρεώσεις και τη διαβάζεις. Τη διαβάζεις γιατί ξέρεις ότι όλο και κάτι ενδιαφέρον θα έχει πει. Ευτυχώς, για ακόμη μια φορά, δεν μας απογοήτευσε με τα όσα δήλωσε στο ισπανικό El Confidencial.

O άλλοτε διεθνής μεσοεπιθετικός ο οποίος το έχει ρίξει στην πολιτική, μίλησε για όλα, εστιάζοντας ωστόσο στην ποδοσφαιρική του καριέρα, την προσπάθεια της Εθνικής να επιστρέψει σε μεγάλο τουρνουά μετά το Μουντιάλ του 2014 αλλά και τον Lionel Messi Messi Messi para Messi Messi.

Σε μία κατάθεση ψυχής, ο Βασίλης Τσιάρτας μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας και σύγκρινε τον εαυτό του με τον βραχύσωμο Αργεντινό που έχει γεμίσει το κομοδίνο του με Χρυσές Μπάλες. Πριν περάσει σε αυτό, όμως, έβαλε στη θέση τους τα άτομα που δεν είχαν τι να κάνουν με τη ζωή τους και τον κατηγορούσαν ότι δεν έτρεχε.

«Έτρεχα λίγο για όσους δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο. Έτρεχα στην επίθεση και σκεφτόμουν πιθανούς τρόπους για να δώσω την τελική πάσα και να διασπάσω την άμυνα. Κάποιοι πιστεύουν ότι το να εκτελέσεις φάουλ ή κόρνερ δεν είναι κουραστικό. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαραθώνιος. Το έχει πει ο Cruyff: “Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής πιο γρήγορος από την μπάλα».

Δεν σας χάλασε που έκανε quote τον Cruyff… Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Ο μεσοεπιθετικός με το αριστερό πόδι σαν γλυκό του κουταλιού, είπε στη συνέχεια: «Τώρα βλέπω ότι οι ανερχόμενοι παίκτες έχουν όλοι, πάνω κάτω, τα ίδια χαρακτηριστικά. Λίγοι ποδοσφαιριστές όπως ο Messi, ο Riquelme ή εγώ. Έλεγαν ότι δεν έτρεχα, αλλά έβαζα 15 ή 20 γκολ και έδινα ασίστ. Για ποιο λόγο τότε δεν απαιτούν και από τους κεντρικούς αμυντικούς να τρέχουν στην επίθεση».

Στην ερώτηση του ενός εκατομμυρίου, πήραμε και την απάντηση των πολλών εκατομμυρίων. Σε ποιον σημερινό παίκτη βλέπει τον εαυτό του; «Αν αφαιρέσεις τις ατομικές ενέργειες, τις ντρίμπλες και το επίπεδο ταχύτητας με την μπάλα, έχω να κάνω με τον Messi. Στον τρόπο που σκέφτεται, πασάρει, πετάει και τη φαντασία που έχει στα παιχνίδια του. Δεν έχω λόγο να μη συγκρίνω τον εαυτό μου μαζί του. Υπάρχουν πράγματα που μόνο αυτός μπορεί να κάνει, γιατί αλλιώς θα τα βλέπαμε για όλους τους παίκτες».

Άραγε, αν αφαιρέσεις το χοιρινό, τις πατάτες, το κρεμμύδι, το τζατζίκι και την ντομάτα, έχεις στα χέρια σου μια ολοκληρωμένη πίτα;