ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο ηλεκτρικό Volkswagen ID. έρχεται από το μέλλον

Είναι εντυπωσιακό και σε λίγες μέρες κάνει πρεμιέρα στο Los Angeles.

Η Volkswagen προχώρησε σε μία νέα προσθήκη στην οικογένεια των ηλεκτρικών πρωτοτύπων ID., το Space Vizzion το οποίο και θα κάνει το ντεμπούτο στην Έκθεση του Los Angeles. To ID Space Vizzion χαρακτηρίζεται ως “ένα στέισον βάγκον του μέλλοντος, που συνδυάζει την αεροδυναμική των Gran Turismo με την ευρυχωρία ενός SUV”.

Αυτό το μοντέλο στηρίζεται στη εκτεταμένη έκδοση της πλατφόρμας MEB του Volkswagen Group και η εταιρία υπόσχεται ότι θα προσφέρει αυτονομία 590 χλμ με ένα μόνο “φόρτισμα”.

Η Volkswagen μιλάει για ένα “εντελώς ψηφιακό cockpit”, μαζί με τη χρήση βιώσιμων υλικών όπως το Appleskin, ένα τεχνητό δέρμα που κατασκευάζεται με υλικό που παίρνουν από τη διαδικασία παραγωγής μήλου.

 

Έχει επίσης γίνει επισημοποιηθεί ότι η εταιρία θα διαθέσει το ID. Space Vizzion σε διαφορετικές εκδόσεις για τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Κίνα, αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια θα είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε έκδοσης.

Η πρεμιέρα του οχήματος θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου, στο Petersen Automotive Museum του Los Angeles, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους παραβρεθούν να εξετάσουν μέσα- έξω το αυτοκίνητο, κάτι πυο σημαίνει ότι εσωτερικά θα είναι τελειοποιημένο. Στο ίδιο event, η εταιρεία θα παρουσιάσει άλλα τέσσερα μοντέλα βασισμένα στην πλατφόρμα MEB, όπως τα ID Crozz, ID Roomzz SUVs, ID Buzz Cargo van και ID Buggy off-roader.