Unsplash
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
SPONSORED

Βρήκαμε τον τρόπο να ξεμπερδέψεις από ένα μικροτρακάρισμα σε 9 λεπτά

Οι ασφαλιστικές εταιρίες πια έχουν μειώσει κατά πολύ τον χρόνο που χρειάζονται για να ξεδιαλύνουν τις συνθήκες κατά τις οποίες συνέβη ένα τρακάρισμα και να δώσουν το πράσινο φως για την επισκευή του αυτοκινήτου και την απόδοση της αποζημίωσης.

Το τροχαίο ατύχημα είναι σίγουρα μία από τις πιο τραυματικές εμπειρίες στη ζωή ενός ανθρώπου. Κι αυτό γιατί πέρα από το σοκ του τρακαρίσματος, ο άτυχος οδηγός και οι συνεπιβάτες του έχουν να περάσουν από ένα γραφειοκρατικό σκόπελο προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια που οδήγησαν στο τροχαίο ατύχημα και να προχωρήσει η επισκευή του οχήματος και η αποζημίωση.

 

Αυτό συμβαίνει καθώς στην Ελλάδα η πλειοψηφία των online και offline παρόχων ασφάλισης, συνεχίζουν μέχρι σήμερα να χρησιμοποιήσουν ένα ξεπερασμένο μοντέλο εξυπηρέτησης, το οποίο είναι άδικο για τους οδηγούς και θυμίζει μια άλλη εποχή του παρελθόντος.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, η κατάσταση δείχνει να αλλάζει. Κι αυτό γιατί στην αγορά μπήκαν εταιρίες, όπως η Hellas Direct, η οποία άλλαξε ριζικά το τοπίο και μείωσε κατά πολύ τους χρόνους μεταξύ της καταγραφής του συμβάντος και της εντολής για επισκευή του αυτοκινήτου. Σε τέτοιο βαθμό που πια πλησιάζει το χρόνο που δαπανούμε για να ξυριστούμε!

Πώς μπορείς να λύσεις τα ζητήματα ενός τροχαίου ατυχήματος σε 9 λεπτά

τροχαίο Unsplash

Η Hellas Direct, η ψηφιακή εταιρία επόμενης γενιάς, φέρνει την υπηρεσία «Fast Track», τη διαχείριση ζημιών που βοηθά τους οδηγούς να λύσουν όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα ενός μικροατυχήματος σε μόλις μερικά λεπτά και να συνεχίσουν την καθημερινότητά τους χωρίς να ζουν με το άγχος του τι θα γίνει με το αυτοκίνητό τους.

Πώς το πετυχαίνει; Αρχικά με την τηλεφωνική καταγραφή ατυχήματος, που μπορεί να γίνει μέσα σε μερικά λεπτά. Αυτό που κάνει ο ασφαλισμένος που είχε ένα μικροατύχημα είναι να τηλεφωνήσει στη Γραμμή Ζημιών της Hellas Direct και να κάνει τη δήλωση του ατυχήματος, στέλνοντας και μερικές φωτογραφίες.

Με τον τρόπο αυτό δεν χρειάζεται να περιμένει τη Φροντίδα Ατυχήματος, αλλά μπορεί να φύγει από το σημείο άμεσα- σύμφωνα με στοιχεία του 2021, σε μόλις 6 λεπτά η διαδικασία μπορεί να έχει ολοκληρωθεί.

Αν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για την εταιρία ως προς την υπαιτιότητα του ατυχήματος, δίνει εξίσου γρήγορα το «πράσινο φως» για το συνεργείο. Έτσι γίνονται σωστά όλα τα τυπικά αλλά ο ασφαλισμένος δεν περιμένει στον δρόμο ούτε μένει χωρίς αυτοκίνητο. Οι αναμονές στον δρόμο και ο χρόνος για την αποζημίωση ελαχιστοποιούνται. Άλλωστε η Γραμμή ζημιών της εταιρίας λειτουργεί 24/7 κι έτσι η ομάδα της Hellas Direct βρίσκεται στο πλευρό των οδηγών κάθε μέρα και ώρα, για να προσφέρει τη βοήθεια και τη γνώση της σε περίπτωση που συμβεί κάποιο απρόοπτο στον δρόμο.

Γιατί σημασία δεν έχει μόνο μια ασφαλιστική εταιρία να βρίσκεται στον πλευρό των ανθρώπων και να ανταποκρίνεται γρήγορα μόνο κατά την αγορά της ασφάλισης (η οποία διαρκεί περίπου τρία λεπτά) αλλά και όταν την έχουν πραγματική ανάγκη. Κανείς δεν εύχεται να του συμβεί ποτέ κάποιο απρόοπτο στον δρόμο φυσικά, αλλά σίγουρα αυτό που θέλει είναι η ασφαλιστική του εταιρία να βρίσκεται εκεί για να τον εξυπηρετήσει.

Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ασφαλισμένων

τροχαίο Unsplash

Για την άμεση απόκριση στα αιτήματα των οδηγών και την επίλυσή τους, μέρος της οποίας είναι και η αποζημίωση έπειτα από τροχαίο ατύχημα,η Hellas Direct αξιοποιεί όλα τα τεχνολογικά μέσα και την τεχνητή νοημοσύνη.

Με τη συνολική επένδυση στην τεχνολογία της ασφαλιστικής εταιρίας να ξεπερνά τα 14 εκ. ευρώ, εκείνη πια διαθέτει υπερσύγχρονες τεχνολογίες ως προς την ανάλυση των δεδομένων. Τα εργαλεία αυτά με τη σειρά τους χρησιμοποιούνται από 190 εργαζομένους που εργάζονται για να μην μείνει κανείς οδηγός παραπονεμένος.

Και όπως συμβαίνει. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 84% των οδηγών δήλωση η τηλεφωνική επικοινωνία και καταγραφή τους έκανε να νιώθουν πιο ασφαλείς και να εξοικονομήσουν χρόνο από την καθημερινότητά τους, ενώ το 88% βρήκε τη διαδικασία πολύ εύκολη.

Και πώς να μην είναι άλλωστε: Δεν συνέβαινε και παλιότερα άλλωστε οι οδηγοί να λύνουν όλα τα διαδικαστικά ενός τροχαίου ατυχήματος σε ένα χρόνο που ισούται με εκείνον που δίνουν για να ξυριστούν!