SEX

Ως πότε θα υπάρχει ο ψυχαναγκασμός του πρωτοχρονιάτικου σεξ;

Μία δημοσιογράφος του ONEMAN καλωσορίζει τη νέα χρονιά και αντιτίθεται στη δικτατορία των προλήψεων που αφορούν στην πρώτη μέρα (νύχτα) του χρόνου.

Δεν ξέρω τι έκανες χθες το βράδυ, ξέρω όμως τι θα πάθεις αν δεν έκανες αυτό που πρέπει για να σου μπει καλά ο χρόνος. Καλά κάνει και πάει ο νους σου στο πονηρό. Στο σεξ αναφέρομαι.

Πριν με περάσεις για μεθυσμένη από το χθεσινό πρωτοχρονιάτκο πάρτι ή ακόμα χειρότερα νυμφομανή που το πρώτο πράγμα που κάνω ποδαρικό στο 2016 γράφοντας για την σημαντικότητα του σεξ (σόρι Ηλία) θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου την εξής ιστορία. Α! Και πριν από αυτό προς αποφυγήν παρεξηγήσεων θα ήθελα να καταθέσω ότι από νυμφομανία μόνο με το Nymphomaniac του Λαρς φον Τρίερ έχω ασχοληθεί και μην φανταστείς, μόνο με το πρώτο μέρος. Το δεύτερο δεν το είδα ποτέ. Κάτι σου έλεγα όμως για μία ιστορία.

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, ή μάλλον κάθε χρόνο στις 31/12 το πρωί η κολλητή μου με παίρνει τηλέφωνο από όποιο μέρος της γης και αν βρίσκεται (είναι πολυταξιδεμένη η αλήθεια είναι) για να πιστοποιήσει ότι το βράδυ έχω κάποιον να κάνω σεξ. Μπορεί τα τελευταία 15 χρόνια που με ξέρει να μην της έχω απαντήσει ποτέ ναι αν δεν έχω σχέση εκείνη την περίοδο, παρόλα αυτά δεν το βάζει κάτω. Κάθε τελευταία μέρα του χρόνου, κλείνουμε το τηλέφωνο με ένα ‘Και είπαμε, το βράδυ να κάνεις σεξ‘.

 

Τις εφηβικές και νεανικές μου παραμονές τις περνούσα κάπως έτσι έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι δεν είναι πάρα ένα ακόμα inside joke μεταξύ κολλητών.  Που θα το θυμόμαστε όταν θα είμαστε μεγάλες και θα γελάμε παίζοντας μπίνγκο. Όλα κυλούσαν όμορφα και ωραία ώσπου μια ωραία πρωΐα (βράδυ ήταν άλλα τέλος πάντων) βρέθηκα σε μία παρέα που ω του θαύματος συζητούσε για τις ευεργετικές ιδιότητες του σεξ της Πρωτοχρονιάς. Πριν προχωρήσω παρακάτω, να ρωτήσω κάτι;

 

Εξηγούμαι. Δεν λέω ότι όσοι κάνουν σεξ την Πρωτοχρονιά είναι ψυχαναγκαστικοί. Όσοι το αποκαλούν σεξ της Πρωτοχρονιάς, είναι. Λυπάμαι. Εκτός και αν το αξεσουάρ ενός κόκκινου σκούφου με μια φούντα στην άκρη ή η ύπαρξη ενός γυναικείου εσωρούχου σε κόκκινες αποχρώσεις, αρκεί για να του δώσει υποκοριστικό.

 

Βλασφημώ πρωτοχρονιάτικα αλλά πραγματικά μου φαίνεται πολύ αστείο. Γενικότερα, τα έθιμα ή μάλλον τα φυλαχτά ενάντια στην κατάρα του χρόνου που έρχεται και σε αντίθεση με τον Άγιο Βασίλη που μας καταδέχεται no matter what, ζητά και κάποιες πιστοποιήσεις. Για παράδειγμα αν σε βρει δίχως κόκκινο βρακί, σύμφωνα πάντοτε με τους προληπτικούς, δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση να σου δώσω τη σφραγίδα της τύχης στο πέρασμά του. Έτσι όπως μου έχουν περιγράψει την πρόληψη με το διαλεγμένο εσώρουχο της παραμονής, κάνω εικόνα τον χρόνο να περνάει σαν σίφουνας από κάθε σπίτι και γωνιά και να αφήνει την τύχη μόνο αν δει κόκκινο βρακί. Αγαπητέ χρόνε, να πούμε κάπου εδώ ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο, ο Νίκος Καρβέλας διαφωνεί πανηγυρικά μαζί σου.

 

Μιλούσαμε όμως για το πρωτοχρονιάτικο σεξ ή αλλιώς πρωτοχρονιάτικο λαχείο γιατί αν σου κάτσει, σου αλλάζει τη χρονιά. Σύμφωνα με τους προληπτικούς λοιπόν, εκείνο που ισχύει σε μία ευρύτερη έννοια είναι ότι αυτό που κάνεις την Πρωτοχρονιά και συγκεκριμένα το πρώτο βράδυ του χρόνου είναι αυτό που θα κάνεις περισσότερο την χρονιά που έρχεται. Κλαις; Θα κλαις. Θυμώνεις; Θα θυμώνεις. Χωρίζεις; Θα χωρίζεις. Κάνεις σεξ; Θα κάνεις σεξ. Και πάει λέγοντας. Η δική μου βασική και αν θες ηλίθια απορία σε όλο αυτό είναι η εξής μία: Αν κάνεις κακό σεξ ή αν κάνεις σεξ με κάποιον που δεν γουστάρεις πολύ τι σημαίνει; Όχι, γιατί εμένα η γιαγιά μου λέει ότι καλύτερα καθόλου σεξ παρά κακό. Ναι έχω προχώ γιαγιά.

 

Δεν ξέρω τι έκανες χθες το βράδυ όπως προείπα αλλά δεν έκανες αυτό που έπρεπε τότε δύο πράγματα έχω να σου πω: Υπάρχει ελπίδα όσο ακόμα το ημερολόγιο γράφει 1/01 και, άσε το θείο πιάσε το τζόκερ.

Καλή χρονιά!