FITNESS

Πες ‘αντίο’ στο σωσίβιό σου με τη δύναμη του κρύου

Με την Κρυολιπόλυση μπορείς να αντιμετωπίσεις το επίμονο τοπικό λίπος στην κοιλιά ή όπου αλλού εμφανίζεται σε μία συνεδρία.

Αν είσαι ένας από μας, ένας από εκείνους τους άντρες που δεν μπορούν με τίποτα να ξεφορτωθούν το περιττό λίπος στην κοιλιά, στα μπράτσα και τους γλουτούς τότε σου έχουμε τη λύση. Μία νέα μέθοδος χωρίς νυστέρι που υπόσχεται να διώξει το ‘σωσίβιο’ που επιμένει παρά την άσκηση και τη διατροφή και να σου χαρίσει το κορμί που πάντα επιθυμούσες. Και όλα αυτά με μία μόνο συνεδρία.

Πρόκειται για μια επαναστατική μη χειρουργική θεραπεία κρυογλυπτικής σώματος, της Αμερικανικής εταιρείας Zeltiq (an Allergan affiliate), που με τη βοήθεια του κρύου αποβάλει το λίπος. Η λειτουργία της βασίζεται στην χρήση του ψύχους – σε ελεγχόμενη διαδικασία – (Freeze Detect) που αναγκάζει τα λιποκύτταρα να μπουν στη διαδικασία της ‘απόπτωσης’, δηλαδή να καταστραφούν και στη συνέχεια να αποβληθούν από τον οργανισμό -‘φαγοκυττάρωση’- με φυσιολογικά βιολογικό τρόπο. 

Η εφαρμογή του δεν περιλαμβάνει τομές, δεν χρειάζεται αναισθησία, δεν απαιτεί νοσηλεία, ενώ μειώνει το στρώμα του λίπους χωρίς να βλάπτει το δέρμα ή άλλους ιστούς. Η νέα μέθοδος CoolSculpting® μπορεί να εξαλείψει έως και 27% του στοχευμένου τοπικού λίπους με τη δύναμη της ψύξης και το σημαντικότερο, χωρίς χειρουργείο.

Οι περιοχές του σώματος στις οποίες ενδείκνυται η κρυολιπόλυση είναι τα ‘ψωμάκια’ στους μηρούς, το τοπικό λίπος στην κοιλιά, στο στομάχι και το εσωτερικό του μηρού και το ανδρικό ‘σωσίβιο’ στη μέση. Γενικά στις περιοχές που υπάρχει συσσωρευμένο λίπος, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες.

Η θεραπεία της κρυολιπόλυσης χρειάζεται συνήθως μία συνεδρία. Ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής θεραπείας, μια συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 45 λεπτά  έως και 1 ώρα και 15 λεπτά. Τα αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης γίνονται ορατά ύστερα από μερικές εβδομάδες (έξι έως οκτώ). Η διαδικασία της θεραπείας είναι άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη, ενώ η επιστροφή στις δραστηριότητές σου είναι άμεση.

Και θα ρωτήσεις τώρα (και πολύ εύλογα) “υπάρχουν όμως κίνδυνοι ή αντενδείξεις με αυτή τη μέθοδο”;

Η τεχνολογία κρυολιπόλυσης (CoolSculpting®) είναι απόλυτα ασφαλής χάρη στην ελεγχόμενη διαδικασία ψύξης, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένα μέτρα ασφαλείας.

Αντενδείκνυται σε περιπτώσεις που υπάρχει βηματοδότης, διαταραχές στην κυκλοφορία του αίματος, δακτυλίδι στομάχου, σε περιοχές όπου υπάρχει πρόσφατη χειρουργική τομή (μετά το πέρας εξαμήνου μπορεί να πραγματοποιηθεί).

Πρόκειται για το πολύ αξιόπιστο σύστημα Κρυολιπόλυσης, το οποίο φέρει Ευρωπαϊκή Έγκριση με σήμανση CE και είναι εγκεκριμένο από τον Οργανισμό FDA (Αμερικάνικος Οργανισμός Τροφίμων & Φαρμάκων).

Για τις πληροφορίες σχετικά με την αυθεντική μέθοδο CoolSculpting® ευχαριστούμε τον Δρ. Απόστολο Γαϊτάνη, πλαστικό χειρουργό, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτη του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών & του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

(ιατρεία: Αθήνα, Βασ. Σοφίας 48, ΤΚ 11528, τηλ 210 7222070 – Καλαμάτα, Αριστομένους 53, ΤΚ 24100, τηλ 27210 29570), www.agaitanis.gr

Το άρθρο είναι χορηγούμενο από την Allergan Hellas ΑΕ