ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
SPONSORED

Ξεκλείδωσε τις δυνατότητες του smartphone σου, εκμεταλλεύσου το στο έπακρο

Τι μπορείς να κάνεις με ένα smartphone; Τόσα πολλά που, μάλλον, θα ήταν καλύτερο να αναρωτηθούμε τι δεν μπορείς να κάνεις.

Με το κατάλληλο smartphone μπορείς να τραβήξεις επαγγελματικές φωτογραφίες και βίντεο, να βρίσκεσαι πάντοτε σε επαφή με όλους σε πολλαπλές πλατφόρμες, ακόμη και να αντικαταστήσεις το laptop σου για βασικές δουλειές γραφείου.

Το κέντρο της καθημερινότητάς σου

Emails, κλήσεις, βιντεοκλήσεις, social media – τα πάντα βρίσκονται σε μια συσκευή. Με λίγα λόγια, οτιδήποτε χρειάζεσαι για να μένεις σε επαφή με όλους. Αυτό περιλαμβάνει τόσο την απλή, καθημερινή επαφή με τους δικούς σου ανθρώπους, αλλά και τις επαγγελματικές ανάγκες που μπορεί να θέλεις να καλύψεις. Οργάνωσε την ημέρα σου, καταχωρώντας όλες τις υποχρεώσεις σου σε ένα ημερολόγιο ώστε να ενημερώνεσαι έγκαιρα και να προετοιμάζεσαι κατάλληλα.

Όλα όσα χρειάζεσαι για την προετοιμασία σου, κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκονται ήδη στο smartphone σου. Εφαρμογές για email, βιντεοκλήσεις, τραπεζών, εγγράφων, βιβλίων, βίντεο κι οτιδήποτε άλλο χρειαστείς είναι εκεί για να μην χρειάζεσαι επιπλέον εξοπλισμό – ακόμη κι αν είναι τόσο μικρός όσο ένα USB stick. Είτε πρόκειται για την καθημερινή διαδρομή στη δουλειά, είτε για ένα ταξίδι δυο χώρες μακριά, το πόσα πράγματα μπορείς να χωρέσεις στην συσκευή σου είναι εντυπωσιακό.

Ιδανικά, προτίμησε μια συσκευή με υποστήριξη 5G για να απολαμβάνεις υψηλές ταχύτητες σύνδεσης (πολύ χρήσιμο για ανέβασμα/κατέβασμα αρχείων, βιντεοκλήσεις/κοινές δραστηριότητες κλπ) οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι. Επιπλέον, μια συσκευή με μεγάλη οθόνη θα σε βολέψει στις βιντεοκλήσεις, την ανάγνωση αρχείων ή την εργασία και το multi-tasking. Μπορεί να ακούγεται «τρελό», όμως μια οθόνη 6.7” είναι αρκετά άνετη για να μπορέσεις ακόμη και να γράψεις κείμενο ή να επεξεργαστείς spreadsheets.

Μια κάμερα με απίστευτες δυνατότητες!

Δεν είναι μυστικό πως τα social media και η φωτογραφία έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας εκατομμυρίων ανθρώπων. Πέραν της επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων από όλο τον κόσμο, οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης βοηθούν πολλούς να ανακαλύψουν ή να μάθουν καλύτερα τόπους, αντικείμενα και πολλά ακόμη. Όλο αυτό δεν γίνεται μέσω ανάγνωσης τόμων ολόκληρων, αλλά μέσω φωτογραφίας και βίντεο.

Πάρα πολλοί άνθρωποι εξοικειώθηκαν με τη φωτογραφία και το βίντεο, δημιουργώντας μια σχέση με το κοινό που τους ακολουθεί, παράλληλα ενημερώνοντας ή ψυχαγωγώντας. Ακόμη κι αν αυτό δεν είναι στα ενδιαφέροντά σου, μια καλή κάμερα στο smartphone σου σίγουρα θα βοηθήσει να αποτυπώσεις εντυπωσιακά πλάνα. Αφενός οι εφαρμογές φωτογραφίας έχουν απλοποιηθεί τόσο πολύ, κάνοντας τη βαριά δουλειά για λογαριασμό σου, αφετέρου οι ίδιες οι κάμερες δεν διαφέρουν πολύ σε δυνατότητες από μια καλή mirrorless φωτογραφική μηχανή. Η ποιότητα σε φακούς, οι δυνατότητες του zoom, οι ανεπτυγμένοι αισθητήρες που ολοένα γίνονται πιο επαγγελματικού επιπέδου, όλα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν φανταστικά αποτελέσματα.

Φωτογράφισε το φεγγάρι, τράβηξε βίντεο μέσα στο βράδυ, απαθανάτισε μια στιγμή που σου τράβηξε το ενδιαφέρον μέσα στη φύση όσο μακριά ή κοντά κι αν βρίσκεται – οι δυνατότητες είναι πρακτικά ατέλειωτες. Κι όλο αυτό, έχοντας απλά ένα smartphone στην τσέπη σου, χωρίς να κουβαλάς μια ογκώδη φωτογραφική μηχανή που εξυπηρετεί μόνο έναν σκοπό. Αυτή η ελευθερία είναι ασύγκριτο πλεονέκτημα!

Εκεί όπου η ψυχαγωγία περνάει σε άλλο επίπεδο!

Αν δεν σε νοιάζει η εργασία και η οργάνωση στο smartphone και θέλεις να το συνδυάσεις με ψυχαγωγία, τότε άνετα μπορείς να το κάνεις κι από επιλογές, άλλο τίποτα. Αρχικά, θα χρειαστείς ένα smartphone με μεγάλη οθόνη (6.2” ή περισσότερες) και καλό επεξεργαστή – τα υπόλοιπα, λίγο-πολύ θα τα έχεις ούτως ή άλλως. Έτσι, θα μπορείς να απολαμβάνεις ταινίες και σειρές οπουδήποτε κι αν είσαι – στο τρένο προς τη δουλειά, στο αεροπλάνο ή το πλοίο, όπως και… στον καναπέ ή το κρεβάτι, που είναι εξίσου βολικό. Ειδικά αν συνδέσεις ασύρματα ακουστικά, θα μπορείς να έχεις την πλήρη εμπειρία χωρίς να ακούνε το παραμικρό οι γύρω σου.

Αντίστοιχα, τα ίδια θα χρειαστείς κι αν αφιερώνεσαι στο gaming. Οι επιλογές σε παιχνίδια είναι ουκ ολίγες, ενώ με την έλευση των iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, ανοίγονται νέοι ορίζοντες: θα υποστηρίζουν τα Resident Evil Village και Resident Evil 4 Remake, παιχνίδια που κυκλοφόρησαν σε κονσόλες και υπολογιστές όμως η δύναμη των νέων iPhone τα φέρνει -κυριολεκτικά- στην τσέπη σου. Από League of Legends μέχρι Call of Duty και ντουζίνες άλλων.