ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Χρήστος Καραθανάσης: Ο λαχειοπώλης της Πάτρας με το «χρυσό» χέρι

Έχει δώσει 4 φορές τον Μεγάλο Λαχνό μοιράζοντας συνολικά κέρδη 3,5 εκατ. ευρώ.

Είτε για σπουδές, είτε για τουρισμό το καλοκαίρι, είτε για το Καρναβάλι, η Πάτρα αποτελεί προορισμό που προσελκύει πολλούς επισκέπτες όλο τον χρόνο.

Όλοι έχουμε περάσει μια βόλτα στα καταστήματα γύρω από την πλατεία Αγίου Γεωργίου, αλλά και από τις παραλίες στο γειτονικό Ρίο και σίγουρα, σε μια από αυτές, έχουμε έρθει τετ-α-τετ με τον λαχειοπώλη Χρήστο Καραθανάση.

Το κίνητρο για δουλειά

Από το 2009, προσφέρει καθημερινά χαμόγελα στους κατοίκους της αχαϊκής πρωτεύουσας, έχοντας συνδέσει το όνομά του με την τύχη και τα κέρδη. Οι Πατρινοί, μάλιστα, τον αποκαλούν «χρυσοχέρη» και όχι άδικα, καθώς τέσσερις συμπολίτες του έχουν κερδίσει μεγάλα χρηματικά ποσά αγοράζοντας Λαϊκό Λαχείο από τα χέρια του.

«Το επάγγελμα του λαχειοπώλη έχει πολλά πλεονεκτήματα. Εκτός από ένα καλό εισόδημα, σου επιτρέπει να δουλεύεις τις ώρες και τις ημέρες που επιλέγεις εσύ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις θετική διάθεση, όρεξη για δουλειά και διακριτικότητα», αναφέρει ο κ. Καραθανάσης.

«Η επικοινωνία με τον κόσμο είναι κάτι μοναδικό, κάτι που σε γεμίζει. Εγώ περπατάω κάθε ημέρα πάνω από 12 χιλιόμετρα. Η επαφή με τους ανθρώπους σε αυτή τη διαδρομή μου δίνει κίνητρο. Με αρκετούς πελάτες μάλιστα γίναμε φίλοι. Ένα συναίσθημα και ένα προτέρημα που δεν προσφέρουν άλλα επαγγέλματα. Παράλληλα, εξασφαλίζεις και ένα σταθερό εισόδημα ώστε να συντηρείς την οικογένειά σου», συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

Η σταθερότητα και το μέλλον

Με τη βοήθεια και την υποστήριξη του ΟΠΑΠ και της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., λαχειοπώλες όπως ο Χρήστος Καραθανάσης μπαίνουν σε μια νέα εποχή, προσαρμοσμένη στο σήμερα. Το πιο σημαντικό, όπως τονίζει και ο ίδιος, είναι πως με τον ΟΠΑΠ δίπλα του, οδηγείται σε ένα ασφαλές και σταθερό μέλλον.

«Η σχέση που έχω με τους κατοίκους της Πάτρας είναι σχέση εμπιστοσύνης. Έτσι είναι και η σχέση που έχω αναπτύξει με τον ΟΠΑΠ και την Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. Με στηρίζουν σε κάθε μου βήμα και βρίσκονται δίπλα μου σε ό,τι χρειαστώ. Μου παρέχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία και εφόδια, ώστε να κάνω όσο καλύτερα μπορώ τη δουλειά μου, πιο εύκολα και πιο συγκροτημένα», υπογραμμίζει ο κ. Καραθανάσης και συνεχίζει: «O ΟΠΑΠ στηρίζει έμπρακτα τους λαχειοπώλες σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντας εκπαίδευση, αναγνώριση και επιβράβευση. Είναι ένα επάγγελμα που επανέρχεται στο προσκήνιο και αξίζει να το γνωρίσει ο κόσμος».

Συνώνυμο της τύχης

Ο κ. Καραθανάσης είναι… περιζήτητος στην Πάτρα, καθώς από τα δικά του χέρια έχουν προκύψει εκατομμυριούχοι στην πόλη. «Έχω δώσει 4 φορές τον Μεγάλο Λαχνό στο Λαϊκό Λαχείο, με συνολικά κέρδη περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ στους μεγάλους νικητές. Ο ένας από αυτούς μάλιστα είναι χρόνια πελάτης. Θυμάμαι είχα δυσκολευτεί να του το ανακοινώσω γιατί ήταν μέσα σε μια καφετέρια με γνωστούς του και δεν είχε καταλάβει πως είχε κερδίσει! Τον περίμενα υπομονετικά να βγει έξω από το μαγαζί και του το είπα. Η ικανοποίηση που πήρα από τη χαρά του δεν περιγράφεται», τονίζει χαρακτηριστικά.