ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Χρωστάμε ένα ευχαριστώ στον ήρωα που έγραψε το πρώτο τραγούδι χωρίς ήχο

Φιλήσυχος συντάκτης του BuzzFeed γίνεται αδίστακτος εντερπρενέρ.

Παθαίνετε και εσείς αυτό που μπαίνετε στο αμάξι και το iPhone σας συνδέεται αυτόματα με το αμάξι σας και παίζει το πρώτο αλφαβητικά τραγούδι από τα iTunes σας κάθε φορά και αυτό σας τρελαίνει βρε αδερφέ; Ναι, και εγώ δεν το έχω πάθει ποτέ, γιατί δεν οδηγώ, δεν έχω αμάξι, δεν έχω iPhone και δεν ακούω μουσική από iΤunes.

Αυτός ο συντακτης του BuzzFeed όμως τα έχει όλα αυτά, και τρελάθηκε ο άνθρωπος, όταν επί μήνες έπαιζε το πρώτο αλφαβητικά τραγούδι που είχε στα iTunes του και που κάποτε όταν το έβαλε, αγαπούσε.

Μία παρόμοια εμπειρία που έχω εγώ, είναι που όταν είμασι στο γραφείο (όπως αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές) σχεδόν ΠΑΝΤΑ, όταν πάω να δω κάτι στο Youtube, παίζει αυτή η διαφήμιση για ένα ντοκιμαντέρ με τον Shawn Mendes, έναν 20χρονο τραγουδιάρη, και η διαφήμιση καταλήγει με το τραγούδι του ‘Ιt isn’t in my blood’ και θέλω ειλικρινά να σπάσω την οθόνη πάνω στην κορώνα που βγάζει στο blood.

Καταλαβαίνω λοιπόν το μέγεθος του πόνου και της οργής που μπορείς να νιώσεις ακούγοντας συνεχώς το ίδιο κομμάτι μέχρι να σου ματώσει το είναι. Tι έκανε λοιπόν ο συνάδελφος συντάκτης του BuzzFeed, Samir Mezrahi, για να γλιτώσει; (Αν είδατε το βίντεο σταματήστε να διαβάζετε, γιατί θα πω αυτά που είδατε στο βίντεο).

Έκανε ένα δεκάλεπτο βουβό “τραγούδι” με σκοπό να παίζει πάντα πρώτο, μέχρι να προλάβεις να το αλλάξεις και να βάλεις αυτό που θες να ακούσεις, το ονόμασε ‘Α α α α α α Very Good Song’, ονόμασε το άλμπουμ ‘Have a Good Day’ και το ανέβασε στα iTunes με αντίτιμο 0.99 δολάρια.

Μέσα σε λίγες μέρες το βουβό τραγούδι μπήκε στα trending των iTunes και έσωσε τα αυτιά πολλού κοσμάκη με iPhone και καινούριο αυτοκίνητο. 

Για τον Shawn Mendes τι μπορούμε να κάνουμε;