ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Χρυσοί! Η Infinite Racing παγκόσμια πρωταθλήτρια του F1 in Schools

Είμαστε πια πρωταθλητές, ήρθανε άλλες εποχές. Η Infinite Racing κέρδισε τον παγκόσμιο μαθητικό διαγωνισμό προσομοίωσης μια ομάδας τη F1 και εμείς είμαστε υπερβολικά περήφανοι.

Μια φορά κι ένα καιρό, όταν πήγαινα σχολειό, το παραδέχομαι πως ο νους μου ήταν –με τυχαία σειρά- στο πώς θα με βγάλουν εκτός τάξης για να πάω να παίξω μπάλα, στις συμμαθήτριες μου αλλά και στο ποιος θα μου γράψει σε κασέτα να το νέο άλμπουμ των Pearl Jam. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά και το τι κάνουν κάποια παιδιά στο σχολείο αποτελεί το πιο τρανό παράδειγμα.

Στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού F1 In Schools που τρέχει ήδη εδώ και πέντε χρόνια και στη χώρα μας, παιδιά ηλικίας 9 έως 19 ετών, προσομοιώνουν σε κάθε μήκος και πλάτος τις λειτουργίες μίας ομάδας της F1. Κατασκευάζουν αγωνιστικά αμαξίδια με αεροδυναμικές αρετές που ζηλεύει και η φύση, με 3D printed εξαρτήματα που κάνουν τη διαφορά σε επιδόσεις και αφήνουν κάθε ΜαστροΜήτσο με ανοιχτό το στόμα, δοκιμάζονται στην αρένα του marketing και να στηρίξουν τις λειτουργίες της ομάδας τους και βάζουν τα γυαλιά σε εμάς τους so called δημοσιογράφους «επικοινωνώντας» τη δουλειά τους. Αυτό είναι εν συντομία το F1 In Schools και είναι κρίμα που δεν υπήρχε στη δική μου εποχή – ίσως τώρα να μη σας ταλαιπωρούσα με τα γραπτά μου.

Πάμε όμως στην ουσία. Το τελευταίο τριήμερο «έτρεχαν» στην άλλη άκρη του Ατλαντικού Ωκεανού και συγκεκριμένα στο Ώστιν των ΗΠΑ, οι Παγκόσμιοι Τελικοί. Και μέσα στα άγρια χαράματα, είδαμε την ελληνική σημαία να φιγουράρει στην κορυφή του κόσμου! Η Infinite Racing από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη είναι η νέα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, αφήνοντας πίσω τις άλλες 38 ομάδες από συνολικά 23 χώρες!

Τρία αγόρια και δύο κορίτσια (ναι, κατά μ.ό. το 33% των μελών των ομάδων αποτελείται από κορίτσια!) έκαναν τον κόσμο να παραμιλά, όντας επί τρεις ημέρες στις μάχες των πρώτων θέσεων! Στους αγώνες αυτόματης εκκίνησης η Infinite Racing σημείωσε προσωρινό παγκόσμιο ρεκόρ με τον εξωπραγματικό χρόνο των 0.942sec για να καλύψει το αμαξίδιό της τα 20 μέτρα της πίστας και τελικά κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Στους αγώνες αντίδρασης, όπου ένα μέλος της ομάδας δίνει την εκκίνηση με το που σβήνουν τα κόκκινα φώτα, η ελληνική ομάδα ήταν ξανά Νο2!

Και στους αγώνες νοκ-άουτ… ε, εκεί δώσαμε ρέστα καθώς ο τελικός αποδείχθηκε εμφύλιος! Αντίπαλός τους ήταν η άλλη ελληνική ομάδα, η Aeolus Racing που ήταν ομάδα συνεργασίας που προέκυψε από την ένωση της IRON από το Αρσάκειο Τοσίτσειο Εκάλης και της White Squall Racing της Σχολής Μωραϊτη και που ήταν κι αυτή σταθερά στο Top4. Με αυτή την ελληνική μάχη, που έγινε λίγο πριν τις απονομές και είχε ως θριαμβευτές την Infinite Racing, έκλεισε και το αγωνιστικό κομμάτι της φετινής διοργάνωσης.

Αλλά ο οργασμός του greek pride ακόμα δεν είχε φτάσει στην κορύφωσή του. Δεδομένου πως το αμαξίδιο-αστραπή από μόνο του δεν αρκεί, αποδείχθηκε πως η Infinite Racing είχε κάνει εξαιρετική δουλειά σε όλους τους τομείς αφού με συνολική βαθμολογία 852.3, κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο!

Πιτσιρικάδες και πιτσιρίκες με περίσσια μαγκιά, μυαλό, πείσμα και ταλέντο, που μόλις άνοιξαν μία πόρτα που συχνά, οδηγεί ακόμα και σε θέσεις εργασίας σε ομάδες της Formula 1! Τι είπατε; ‘Ουάου’; Ακόμα και το ‘ουάου’ είναι λίγο. ΜΠΡΑΒΟ με κεφαλαία!