ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Υπάρχει σωστή θέση για να βλέπεις τηλεόραση;

Υπάρχει, αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα καλύτερο: η σωστή τηλεόραση.

Αν ρωτήσεις την αγαπημένη σου θεία, θα σε διαβεβαιώσει ότι η τηλεόραση πρέπει να βρίσκεται τοποθετημένη κάπου ψηλά. Για να μην πιάνει εύκολα σκόνη και για να μη φαίνεται όταν πιάνει. Η γιαγιά σου θα επιμείνει για το αντίθετο: η τηλεόραση μπαίνει χαμηλά γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι συσκευή, είναι έπιπλο – ένα κομψό ακουμπιστήρι για το σεμεδάκι.

Ένας πιο ειδικός θα σου απαντήσει κατά περίσταση. Η ‘σωστή’ θέση εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της τηλεόρασης. Από το μέγεθος, τη φωτεινότητα, την αντίθεση, την ανάλυση της οθόνης κλπ.

Ο πιο ειδικός απ’ όλους, η κατασκευάστρια εταιρεία, θα σε καθησυχάσει, ότι με μια OLED τηλεόραση όλες οι θέσεις είναι σωστές. Ακόμη και κρεμασμένος ανάποδα από το ταβάνι να βρίσκεσαι (δεν ρωτάμε πώς και γιατί!) δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στη γωνία θέασης και στην απόλαυση που μπορεί αυτή να σου προσφέρει.

Σε αντίθεση με προηγούμενες τηλεοράσεις, στις οποίες ο λόγος αντίθεσης μειώνεται όταν ο θεατής στέκεται κοντά σε κάποιο από τα άκρα της οθόνης, με την OLED TV μπορείς να είσαι βέβαιος πως η αντίθεση είναι απίστευτα σταθερή από κάθε σημείο θέασης (ναι, ακόμη και κρεμασμένος ανάποδα από το ταβάνι –αν και δεν στο συνιστούμε)!

Αν συνυπολογίσεις το γεγονός ότι η LG OLED TV διαθέτει και τεχνολογία βελτίωσης και φιλτραρίσματος των χρωμάτων, η οποία εξαλείφει σχεδόν πλήρως την παραμόρφωση, μπορείς να καταλάβεις γιατί η τηλεόραση αυτή σου εξασφαλίζει την απολύτως απολαυστική άψογη ευρεία γωνία θέασης.

> Bonus Track: Αν οι ταινίες δράσης είναι το ‘κόλλημά’ σου, τότε σου έχουμε κι άλλα νέα: με ταχύτητα απόκρισης πάνω από χίλιες φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τις τηλεοράσεις LED, η τεχνολογία OLED σου επιτρέπει να απολαμβάνεις σκηνές γρήγορης δράσης με κρυστάλλινη καθαρότητα, χωρίς θολά σημεία, με κίνηση που αποδίδεται φυσικά, όπως ακριβώς και στην πραγματική ζωή.

Όπως καταλαβαίνεις, δεν έχει νόημα να ψάχνεις την ιδανική θέση για να βλέπεις τηλεόραση. Καλύτερα να αποκτήσεις την ιδανική τηλεόραση. OLED και όλα καλύτερα.