ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ζήσαμε το αύριο στο Tech Fest του Golden Hall

Οι τεχνολογίες του μέλλοντος βρίσκονται έως την 1η Ιουλίου στο Tech Fest του Golden Hall και το Oneman δεν γινόταν να μην περάσει μία βόλτα από το βραβευμένο ως νούμερο ένα εμπορικό κέντρο της Ευρώπης.

Όταν το αύριο βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της Αθήνας και μπορείς να το ζήσεις τώρα, η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη για να την αρνηθείς. Γι’ αυτό και το Oneman βρέθηκε στο Golden Hall για να πειραματιστεί και να ανακαλύψεις νέες τεχνολογίες, να βιώσει νέες εμπειρίες, να παίξει και να μάθει με καινοτόμες λύσεις. Όλα αυτά στο Tech Fest το οποίο θα βρίσκεται στο Golden Hall έως την 1η Ιουλίου.

Δες στο video πώς ζήσαμε το “αύριο” σήμερα στο Golden Hall.

Εκεί λοιπόν μάθαμε να πιλοτάρουμε ένα drone. Kαι στον έξω κόσμο, στον προαύλιο χώρο του εμπορικού κέντρου, αλλά και σε προσομοιωτή. Εσύ θα έχεις την ευκαιρία και να κοντραριστείς με έναν άλλον “πιλότο”. Εξίσου μαγικά και τεχνολογικά ήταν όσα ζήσαμε μέσα στο Golden Hall. Το πολυαναμενόμενο GT Sport βρίσκεται εκεί και το δοκιμάσαμε με τους πλέον εντυπωσιακούς προσομοιωτές οδήγησης! Εκεί συναντήσαμε και τον ολοκαίνουριο τρόπο παιχνιδιού με το PlayStation VR. “Μεταφερθήκαμε” σε ένα εχθρικό εξωγήινο περιβάλλον και αφού σκοτώσαμε κάμποσες τεράστιες αράχνες, πέσαμε ηρωικά…

 

Όπως ηρωικά πέσαμε και από ύψος 160 μέτρων, προσπαθώντας να ισορροπήσουμε σε μια σανίδα, βιώνοντας μία εντυπωσιακή εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Αν φοβάσαι τα ύψη, αυτή η εμπειρία είναι ιδανική για νικήσεις αυτό τον φόβο! Για να συνέλθουμε από την πτώση, δοκιμάσαμε να σηκώσουμε ένα μικρό drone με τη δύναμη της σκέψης. Με πολλή συγκέντρωση, είδαμε στην πράξη τις εκπληκτικές δυνατότητες που έχουμε… μέσα στο κεφάλι μας! Για να βιώσουμε αμέσως μετά την τεχνολογία motion capture, με την ίδια διαδικασία που πραγματοποιούνται τα γυρίσματα 3D ή digital ταινιών και βιντεοπαιχνιδιών.

 

Και αν έχω παιδιά, τι θα τα κάνω όση ώρα δοκιμάζω όλα τα παραπάνω; Η απάντηση είναι το εργαστήρι όπου καλείσαι να προγραμματίσεις το δικό σου ρομπότ με Lego®. Μία εμπειρία κατάλληλη για ηλικίες από μόλις 4 ετών και πάνω. Τέλος, μη ρωτήσεις τι μπορεί να κάνει η σύντροφός σου τόση ώρα στο Golden Hall. Στον παράδεισο την έχεις! Ωστόσο υπάρχει ένα μυστικό με το οποίο μπορείς να την εντυπωσιάσεις: Στην εμπειρία του 3D printing, μπορείς να φτιάξεις μια καρδιά και μετά από λίγα λεπτά να έχει εκτυπωθεί ως αντικείμενο.

Πάλι σου δώσαμε τη λύση! Βασικά το Tech Fest του Golden Hall!