PUBLI

Το ελληνικό ανδρικό brand που αλλάζει τους κανόνες… και την εμφάνισή σου

Τι σχέση μπορεί να έχει η Θεία Κωμωδία, ένας Ιταλός ποιητής και ένας Έλληνας σχεδιαστής, ο οποίος έρχεται να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα στο ανδρικό style;

Το ανδρικό ντύσιμο, για πολλούς ακόμη και σήμερα, θεωρείται εύκολο και πρακτικό… Σε σημείο να επαναλαμβάνεσαι στις επιλογές σου και το style σου να φαντάζει έως και αδιάφορο. Ένα μπλουζάκι ένα παντελόνι και στην καλύτερη των περιπτώσεων, να τα έχει επιλέξει η κοπέλα σου ή κολλητή σου.

Δε γεννηθήκαμε όλοι με την ικανότητα του σωστού styling ούτε με το να αντιγράφουμε σωστά ότι βλέπουμε στο Instagram.

Τι θα έλεγες λοιπόν αν υπήρχε ένα brand που θα σου διασφάλιζε πως κάθε σου εμφάνιση μπορεί σαν βγαλμένη από περιοδικό; Ένα brand που αλλάζει τους κανόνες στο ανδρικό ντύσιμο και σε κάνει να ξεχωρίζεις από τα συνηθισμένα και να σε μεταμορφώσει σε ένα άλλο σύγχρονο Δάνδη;  Και όμως υπάρχει!

Τι πρέπει να ξέρεις για το brand

To Dante είναι ένα ελληνικό brand ανδρικής ένδυσης και αξεσουάρ. Πρόκειται για ένα urban, μποέμ label, με φρέσκια και εναλλακτική οπτική πάνω στο ανδρικό στυλ.

Ιδιαίτερες, φαρδιές, γεωμετρικές και άνετες γραμμές, με έντονο το στοιχείο του layering. Λεπτομέρειες από printed υφάσματα προσδίδουν στα ρούχα μια μη συμβατική εικόνα, με σκοπό ο άνδρας Dante, ασυμβίβαστος από την φύση του, να ξεχωρίσει και να διαφοροποιηθεί από το σύνολο.

Η φιλοσοφία του brand

Όλη η φιλοσοφία, καθώς και το όνομα του brand είναι εμπνευσμένα από τον Iταλό ποιητή Δάντη (Ντάντε Αλιγκιέρι).

Ο Δάντης έχει χαρακτηριστεί ως ο ποιητής που κατάφερε να μπλέξει την ιταλική γλώσσα των ανακτόρων με αυτή «του δρόμου» αυτός ήταν ο Δάντης. Αιώνες μετά, αυτό του το επίτευγμα εμπνέει ένα brand αντρικών ρούχων. Όπως δηλαδή η Θεία Κωμωδία του μπορούσε να διαβαστεί απ’ όλους έτσι και το Dante στοχεύει στο να δημιουργεί κομμάτια που να μπορούν να φορεθούν απ’ όλους τους άντρες, ανεξαρτήτως στυλ, τολμηρούς και μη.

 

Προσωπικές πληροφορίες για τον σχεδιαστή

Ο Αντώνης Παπασταύρου είναι ο σχεδιαστής και ένας από δύο τους εμπνευστές της ιδέας του Dante – ο δεύτερος είναι το άλλο του μισό στη ζωή και στη δουλειά, η γυναίκα του Αντριάνα Παρασκευοπούλου, υπεύθυνη επικοινωνίας του brand.

“Η ενασχόλησή μου με οτιδήποτε δημιουργικό με γέμιζε από πολύ μικρή ηλικία. Τα πρώτα μου ερεθίσματα τα είχα μέσα από την οικογένεια μου: έχω ακόμα έντονα στο μυαλό μου μνήμες να κάθομαι δίπλα στην αδελφή της μητέρας μου που σκίτσαρε ή εικονογραφούσε κάτι και εγώ προσπαθούσα να την μιμηθώ και ας ήμουν 5 χρονών.”

Αργότερα σπούδασε αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και βιομηχανικό σχέδιο. “Η αλήθεια είναι ότι επέλεξα να σχεδιάζω ρούχα – και όχι κτίρια – γιατί με αυτόν τον τρόπο συνδυάζω δυο μεγάλες αγάπες: το σχέδιο και τη μόδα.”

Η ιδέα του Dante υπήρχε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του, αλλά ωρίμασε πριν από περίπου 2 χρόνια οπότε και ξεκίνησε η υλοποίηση του label και τον Ιανουάριο του 2016 έγινε το λανσάρισμα της πρώτης συλλογής με την ονομασία «La Vita Nuova» για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016.

“Με ώθησε η μαγεία του να έχεις μπροστά σου ένα λευκό χαρτί και μέσα από όλη τη διαδικασία (σχέδιο, ύφασμα, ραφή) να το έχεις στα χέρια σου και να το αισθάνεσαι.”

Όλοι στην ομάδα του Dante αισθάνονται περήφανοι γιατί ολόκληρη η διαδικασία -από τον αρχικό σχεδιασμό στο χαρτί μέχρι που το ρούχο κρεμιέται στην κρεμάστρα- πραγματοποιείται αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Η νέα συλλογή “Anθropology”, Φθινόπωρο/Χειμώνας 2017-18

Η τέταρτη κατά σειρά συλλογή του brand για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2017-18 με την ονομασία “Anθropology”, αποτελείται από ρούχα και αξεσουάρ που συνθέτουν και ολοκληρώνουν την εικόνα ένος άνδρα. Ιδιαίτερες, γεωμετρικές και άνετες γραμμές βασισμένες στις βιοφόρμες του ανθρώπινου σώματος χαρακτηρίζουν τη συλλογή, ενώ παράλληλα και σε αυτή τη συλλογή έντονο είναι το στοιχείο του layering.

Μαλλί, βελούδο, βαμβάκι και πουπλίνα πρωταγωνιστούν, ενώ ιδιαίτερα printed δροσερά και αέρινα υφάσματα πρoσδίδουν στα ρούχα μια μη συμβατική εικόνα, με σκοπό ο άνδρας Dante, ασυμβίβαστος από τη φύση του, να ξεχωρίσει και να διαφοροποιηθεί από το σύνολο.

Oversized, ζεστά πανωφόρια με προσεγμένες φόδρες, χαρακτηριστικά παντελόνια με πιέτες και ιδιαίτερα πουκάμισα σε μακριές γραμμές χαρακτηρίζουν τη νέα συλλογή, ενώ ζώνες από 100% δέρμα και αξεσουάρ από αλκαντάρα ολοκληρώνουν τη συλλογή.

Σκοπός του brand είναι να δημιουργήσει το πιο άνετο και ταυτόχρονα ιδιαίτερο outfit για τις πιο όμορφες στιγμές του χειμώνα: από μία Κυριακάτικη βόλτα στο κέντρο της πόλης μέχρι το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων.

Η συλλογή είναι διαθέσιμη στο e-shop και σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

DANTE MEN

Website: https://dantemen.com/

Facebook: @dantemen.official

Instagram: @dante_men