ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Ένα διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη ανακαινίστηκε με υλικά που εκφράζουν την αέναη κομψότητα

Οι χρυσές λεπτομέρειες, οι ανεμιστήρες, ο μαρμάρινος πάγκος, το ζεστό δάπεδο, αλλά και το navy blue χρώμα, είναι που κάνουν αυτή την ανακαίνιση ξεχωριστή.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΑΠΑΔΙΩΤΗΣ

Οι χρυσές λεπτομέρειες, οι ανεμιστήρες, ο μαρμάρινος πάγκος, το ζεστό δάπεδο, αλλά και το navy blue χρώμα, είναι που κάνουν αυτή την ανακαίνιση ξεχωριστή.

«Μία πρόταση που βασίζεται στις καθαρές γραμμές και λεπτές υφές με σκοπό τη δημιουργία φωτεινών και minimal χώρων με έμφαση στη λεπτομέρεια. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται εκφράζουν λεπτότητα και αέναη κομψότητα». Με αυτό το σκεπτικό εργάστηκε το γραφείο Κοκοσαλάκη προκειμένου να ανακαινίσει ένα διώροφο διαμέρισμα στη γειτονιά της Νέας Σμύρνης.

Συγκεκριμένα, η αρχιτέκτονας Ναταλία Κοκοσαλάκη που εργάστηκε πάνω στο έργο μαζί με την επίσης αρχιτέκτονα Χριστίνα Καραβασίλη σχολιάζει πως,  «Σε αυτό το έργο ζητήθηκε από τους Αμερικανούς πελάτες μας να ανακαινιστεί πλήρως το διαμέρισμα 5ου ορόφου της δεκαετίας του 80 και να συνδεθεί με νέα σκάλα με το δώμα του κτιρίου.

Η οδηγία ήταν το διαμέρισμα να διαθέτει δύο άνετα υπνοδωμάτια και ένα cozy πατάρι με άμεση πρόσβαση στον κήπο του δώματος, ο οποίος διαθέτει bbq, τραπεζαρία και χώρο καθιστικού».

Για να το πετύχει αυτό, το τεχνικό γραφείο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τους λευκούς τοίχους ως καμβά για την παρουσία πιο ήπιων χρωμάτων, προκειμένου ο χώρος να εκπέμπει ηρεμία και ομορφιά μέσα από την απλότητά του.

«Η προηγούμενη κατάσταση του διαμερίσματος ήταν ένας κατακερματισμένος και σκοτεινός χώρος με μικρά ανοίγματα και βαριά χρωματική παλέτα. Η είσοδος του διαμερίσματος χαρακτηριζόταν από έντονη χρήση ξύλου, πράγμα που καθιστούσε το καθιστικό αρκετά πιο σκοτεινό. Η κουζίνα ήταν αποκομμένη από το καθιστικό, τα λουτρά μικρά, στενά και σκοτεινά. Οι εξωτερικοί χώροι και στα δύο επίπεδα δεν χρησιμοποιούνταν, παρά την εξαιρετική θέα προς την Ακρόπολη», σημειώνει το γραφείο.

Με μια γρήγορη ματιά στο τελικό αποτέλεσμα της ανακαίνισης του διώροφου διαμερίσματος στην Νέα Σμύρνη, την παράσταση κλέβουν οι χρυσές λεπτομέρειες, οι ανεμιστήρες, ο μαρμάρινος πάγκος, το ζεστό δάπεδο, αλλά και το navy blue χρώμα στην κουζίνα.

«Η αρχική στρατηγική ήταν να αφαιρεθούν τα διαχωριστικά ώστε να δημιουργηθεί ένας ανοιχτός χώρος που σε προσκαλεί καθώς εισέρχεσαι στο διαμέρισμα. Παράλληλα υπήρξε βασική πρόθεση να διατηρηθεί μία ενδιαφέρουσα οπτική από την κουζίνα προς την Ακρόπολη».

Στο καθιστικό και την τραπεζαρία, δύο άνετους και φωτεινούς χώρους, κυριαρχούν μεσαιωνικά στοιχεία, τα οποία συνδυάζονται αρμονικά με πιο σύγχρονα έπιπλα.

Όσο για το πίσω μέρος του διαμερίσματος, αυτό ανασχεδιάστηκε προκειμένου να μπορέσουν να δημιουργηθούν δύο μεγάλα υπνοδωμάτια και ένα ευρύχωρο λουτρό. Συγκρικειμένα, στο λουτρό συνδυάζονται μπανιέρα και ντους σε μία ενοποιημένη ζώνη με το ίδιο υλικό σε τοίχους και πάτωμα, αλλά και πάγκος με νιπτήρες που διαθέτει αρκετό αποθηκευτικό χώρο, προκειμένου να μπορεί να γίνει ακόμα πιο λειτουργικό για τους νέους ενοίκους.