DESIGN

Μέσα σε ένα φωτεινό loft στη Νέα Υόρκη που ανακαίνισαν οι Έλληνες STUDIOLAV

Έντονα χρώματα, οι πλούσιες υφές στα υφάσματα και τα χαλιά και ακάλυπτοι τούβλινοι τοίχοι, είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν αυτό το νεοϋορκέζικο loft να ξεχωρίζει.  

Έντονα χρώματα, οι πλούσιες υφές στα υφάσματα και τα χαλιά και ακάλυπτοι τούβλινοι τοίχοι, είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν αυτό το νεοϋορκέζικο loft να ξεχωρίζει.  

Ο Λουκάς Αγγέλου και η Βάσω Άσφη, οι STUDIOLAV δηλαδή, θεωρούν τους εαυτούς τους πολίτες του κόσμου, γι΄ αυτό επέλεξαν ως βάση για το γραφείο τους το πολυπολιτισμικό Λονδίνο και γι΄αυτό οι δουλειές τους δεν περιορίζονται μόνο εντός των ευρωπαϊκών συνόρων.

Μερικά από τα πράγματα που αποτελούν έμπνευση για το ταλαντούχο σχεδιαστικό δίδυμο, είναι το συναισθηματικό δέσιμο ανθρώπων και αντικειμένων, αλλά και η παράδοση και οι μικρές καθημερινές στιγμές που μπορούν τελικά να εξελιχθούν σε τρομερά ενδιαφέρουσες ιστορίες.

 

 

Ένα από τα πιο ενδιαφέρονται πρόσφατα πρότζεκτ των STUDIOLAV ήταν η ανακαίνιση ενός ευρύχωρου και φωτεινού loft στη Νέα Υόρκη. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού είναι ένα ζευγάρι με διαφορετικό πολιτισμικό background και ήθελα αυτό να είναι εμφανές και στον χώρο.

Σημαντικό ήταν επίσης το να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να συνυπάρχουν ταυτόχρονα γύρω στα 15 άτομα, καθώς στο ζευγάρι αρέσει να κάνει πάρτι και να φιλοξενεί κόσμο. Κάτι που οι STUDIOLAV το κατάφεραν.

Το καθιστικό και η τραπεζαρία, που είναι οι δύο κύριοι χώροι του σπιτιού, έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτρέπουν την αλληλεπίδραση μεταξύ των όσων βρίσκονται στον χώρο, χωρίς όμως να δημιουργείται το αίσθημα του συνωστισμού.

Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ανακαίνισης αυτού του νεοϋρκέζικου loft, ήταν η δημιουργία ενός συγκεκριμένου χώρου εργασίας. Επιθυμία των ιδιοκτητών ήταν σε αυτόν να επικρατεί ησυχία και να είναι άνετος, χωρίς όμως να είναι αποκομμένος από το υπόλοιπο σπίτι, κάτι που οι STUDIOLAV πέτυχαν με τη βοήθεια μιας άνετης καρέκλας και ενός πλούσιου χαλιού. Και τα δύο δένουν αρμονικά με την επίπλωση του υπόλοιπου σπιτιού.

Ο προϋπάρχων χώρος της κουζίνας έγινε πιο λειτουργικός με την προσθήκη επιπλέων ντουλαπιών για αποθήκευση, ενώ επιλέχθηκαν τόνοι του λευκού για να δίνεται η αίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου. Στα έπιπλα των υπόλοιπων χώρων όμως, κυριαρχούν τα έντονα χρώματα και οι πλούσιες υφές στα υφάσματα και τα χαλιά.

Τις εντυπώσεις βέβαια κλέβει τα γυμνά τούβλα του τοίχου στο καθιστικό, αλλά και οι μεγάλες τζαμαρίες που επιτρέπουν να ρέει άπλετο φυσικό φως στον χώρο.

«Η επιτυχία αυτού του πρότζεκτ οφείλεται στο γεγονός πως ενώ είναι ένας πολυτελής χώρος παραμένει φιλόξενος και μπορεί να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων του.

Τα έπιπλα, ο φωτισμός και τα χρώματα που προτιμήθηκαν, συμπληρώνουν την συλλογή έργων τέχνης των ιδιοκτητών, ενώ παράλληλα μαρτυρούν τις εξωστρεφείς προσωπικότητες τους

Αυτή η σύνδεση μεταξύ του υπάρχοντος και του νέου επιτυγχάνει μια λεπτή ισορροπία ενός προσεκτικά επιμελημένου αλλά πολύ προσωπικού χώρου», λένε οι STUDIOLAV.