ΒΓΕΣ ΕΞΩ
SPONSORED

18 με 24 Σεπτεμβρίου Αθήνα και Θεσσαλονίκη βάφονται κόκκινες και γιορτάζουν το Negroni Week

Με κεντρικό μήνυμα το "Toast to a timeless bond", το Campari σε προσκαλεί να κάνεις μια πρόποση, υψώνοντας το Negroni σου στους διαχρονικούς δεσμούς της καρδιάς σου και να γίνεις κομμάτι της αλυσίδας.

Στην Ελλάδα απολαμβάνουμε να βγαίνουμε, να ανακαλύπτουμε νέα μαγαζιά και νέες γεύσεις. Είναι όμως και μερικοί θεσμοί που έχουν κατακτήσει εδώ και χρόνια τις καρδιές μας και για τους οποίους ανυπομονούμε κάθε χρόνο. Είναι εκείνοι οι θεσμοί που κάνουν τις πόλεις να μοιάζουν με ένα τεράστιο πάρτι. Το Negroni Week, η διεθνής πρωτοβουλία του Campari και του αμερικανικού περιοδικού Imbibe, επιστρέφει για 11η χρονιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προσκαλεί όλους τους λάτρεις του εμβληματικού cocktail να το απολαύσουν σε ένα από τα αγαπημένα μπαρ που συμμετέχουν στον θεσμό.

Από το 1919 που φτιάχτηκε το πρώτο Negroni, μέχρι και σήμερα κύριο συστατικό του είναι το Campari, το οποίο του δίνει και το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα, που το κάνει να ξεχωρίζει και του έχει δώσει πολύ δίκαια μια θέση στο πάνθεον των πιο εμβληματικών κοκτέιλ. Το Campari, το Gin και το Vermouth, είναι τα μόλις τρία συστατικά που το συνθέτουν και του δίνουν αυτόν τον τόσο δωρικό και χρωματιστό παράλληλα χαρακτήρα. Σύμφωνα με τον κατάλογο του International Bartenders Association (IBA), το κατακόκκινο Campari αποτελεί το επίσημο βασικό συστατικό ενός κλασικού Negroni. Γιατί άλλωστε… There is no Negroni without Campari!

Και για να κάνουμε και ένα μικρό μάθημα ιστορίας, το πρώτο Negroni φτιάχτηκε στο Casoni Bar της Φλωρεντίας, όταν ο Ιταλός κόμης Camillo Negroni, ζήτησε να δώσουν λίγη παραπάνω ένταση στο Americano που συνήθιζε να πίνει μέχρι τότε. Έτσι, ο bartender Fosco Scarselli σκέφτηκε να αντικαταστήσει τη σόδα με το τζιν, χαρίζοντάς μας με αυτόν τον τρόπο ένα κοκτέιλ που έμελλε να γράψει ιστορία.

Με κεντρικό μήνυμα το “Toast to a timeless bond”, το Campari σε προσκαλεί να κάνεις μια πρόποση, υψώνοντας το Negroni σου στους διαχρονικούς δεσμούς της καρδιάς σου και να γίνεις κομμάτι της αλυσίδας. Το launch event του φετινού θεσμού θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου στο Line, που κατάφερε πριν ακόμα κλείσει έναν χρόνο λειτουργίας να μπει στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ στον κόσμο. Από κει και πέρα, τα αγαπημένα στέκια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα βαφτούν κόκκινα για μια ολόκληρη εβδομάδα και οι κορυφαίοι Έλληνες bartenders θα δημιουργήσουν τις δικές τους μυστικές συνταγές μέσα από special guests, αλλά και Campari Negroni masterclasses.

Οι εκπλήξεις όμως δε σταματούν εδώ. Ολόκληρη την εβδομάδα διεξαγωγής του 11ου Negroni Week, θα έχεις τη δυνατότητα κάνοντας κράτηση #RedTable μέσω της επίσημης ιστοσελίδας Negroni Week, να εξασφαλίσεις τη συμμετοχή σου σε ένα exclusive τραπέζι με μοναδικές εκδοχές Negroni, σχεδιασμένες από κορυφαίους Έλληνες bartenders.

Κι αν νόμιζες πως αυτή είναι η μόνη έκπληξη, κάνεις λάθος, αφού οι άνθρωποι του Negroni Week έχουν σχεδιάσει ειδικά Campari Masterclasses για να γνωρίσεις από κοντά τη μαγεία του Red Passion. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κλείσεις μιας θέση μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Negroni Week.

Αυτό που κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή τη φετινή Negroni Week, είναι το γεγονός πως μαζί με το Campari, στηρίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη δράση του οργανισμού Slow Food, που αποτελεί ένα παγκόσμιο κίνημα ακτιβιστών με δράση σε περισσότερες από 160 χώρες και στοχεύει στη διατήρηση της πολιτιστικής και βιολογικής ποικιλομορφίας και της εκπαίδευσης του F&B κλάδου.

Αν λοιπόν, ανήκετε κι εσείς στους πολλούς που δηλώνουν φανατικοί του Negroni με Campari, τότε δε μένει παρά να φορέσετε την καλύτερη διάθεσή σας και το μεγαλύτερο χαμόγελό σας, να επισκεφτείτε ένα από τα συνεργαζόμενα bar και να το παραγγείλετε.

***Μάθε περισσότερα στο https://camparipassion.gr/negroniweek