@tailorshouse_athens
ΕΞΟΔΟΣ

6 μπαρ σε μερικά από το πιο όμορφα νεοκλασικά της πόλης

Όταν ένα μαγαζί μεταμορφώνει ένα κτίριο με ιστορία, τότε όλα γίνονται ομορφότερα.

O χώρος και η διακόσμηση πάντα έπαιζε τεράστιο ρόλο σε ένα μπαρ. Όταν όμως το κτίριο στο οποίο βρίσκεται έχει τη δική του ιστορία συνδυαστικά με μία υπέροχη αρχιτεκτονική, τότε το παζλ συμπληρώνεται ιδανικά. Αυτή ήταν η σκέψη μας πίσω από την παρακάτω λίστα: μία βόλτα σε εκείνα τα μπαρ που φιλοξενούνται σε μερικά από τα πιο όμορφα νεοκλασικά της πόλης.

The Clumsies

Το μαγαζί που μας άλλαξε τον τρόπο που πίνουμε ποτά και διασκεδάζουμε. Στο Τhe Clumsies, όλη η παρέα των δημιουργών του αλλά και όσων δουλεύουν σε αυτό έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα. Σ αυτήν, τεράστιο ρόλο παίζει και το κτίριο όπου στεγάζεται, στην οδό Πραξιτέλους. Ένα παλιό νεοκλασικό το οποίο μεταμόρφωσαν για να φιλοξενήσει ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου. Ένα ιστορικό κτίριο που για περισσότερα από 100 χρόνια «φιλοξενούνταν» το οινομαγειρείο «Δωρίς» γράφοντας τη δική του ιστορία στην παλιά καλή Αθήνα.

Balthazar

Δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας το Balthazar, ένα από τα πιο εμβληματικά και ιστορικά μαγαζιά της πόλης σε ένα από τα πιο επιβλητικά κτίρια της Αθήνας. Ένα νεοκλασικό που χτίστηκε το 1897 στη συμβολή των οδών Τσόχα και Βουρνάζου και υπήρξε κατοικία της διάσημης ηθοποιού Κυβέλης, έχει καταφέρει να φιλοξενήσει και να διασκεδάσει όλη την καλή Αθήνα για δεκαετίες. Η ιστορία του κτιρίου μοναδική και συμβαδίζει άρρηκτα με τον χαρακτήρα του. Στο σήμερα, το Balthazar δεν είναι μόνο για τις ζεστές βραδιές του καλοκαιριού αλλά και για τον χειμώνα αφού στον δεύτερο όροφο του νεοκλασικού λειτουργεί το Penthouse.

Κύριος Χου

Όταν άνοιξε ο Κύριος Χου θυμάμαι να τον ψάχνουμε στα στενά των Πετραλώνων. Κρυμμένος πίσω από την εκκλησία, στεγαζόταν σε μια υπέροχη μονοκατοικία-νεοκλασικό το οποίο χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930. Απέξω δύσκολα καταλαβαίνεις ότι δεν είναι σπίτι και είναι μπαρ, ενώ η αυλή του στην πίσω μεριά είναι το highlight. Στον Κύριο Χου, θα φας το brunch σου, θα πιείς τον καφέ σου αλλά και υπέροχα ποτά το βράδυ, μα πάνω από όλα θα διασκεδάσεις αυθεντικά.

ΚΥΡΙΟΣ ΧΟΥ

Agape

Μία από τις πιο φρέσκιες αφίξεις στην πόλη με ένα πολύ φρέσκο περιβάλλον. Όλα αυτά στο Θησείο και συγκεκριμένα σε ένα κουκλίστικο νεοκλασικό στην οδό Ηρακλειδών. Εκεί έχει στεγάσει το Agape την αγάπη του για το κρασί, το καλό φαγητό και τη χαλαρή διάθεση. Το καλοκαίρι θα βρεις τραπεζάκια στον πεζόδρομο ώστε να απολαμβάνεις τη μαγεία αλλά και τη δροσιά της περιοχής, πίνοντας ένα κρασί από τον μεγάλο κατάλογο που διαθέτει.

Beauty killed the beast

Ένα σχεδόν εγκαταλελειμμένο νεοκλασικό σε έναν δρόμο που διψούσε να αποκτήσει ζωή και τελικά τα κατάφερε. Αυτό ακριβώς είναι το Beauty Killed the beast το οποίο αναγέννησε όχι μόνο τον όμορφο νεοκλασικό στο οποίο στεγάζεται με τον πιο ενδιαφέρον τρόπο αλλά έδωσε ξανά ζωή στον υπέροχο πεζόδρομο της οδού Παραμυθίας. Το νεοκλασικό χρονολογείται από το 1933 και η αναστήλωση του έγινε με μοναδικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από τα χρωματικά παιχνίδια, μέσα στο μπαρ όπου είχε καταστραφεί το πάτωμα αντικαταστάθηκε με τζάμι το οποίο από κάτω έχει ένα μικρό δάσος γεμάτο φυτά. Εκεί είναι που ξεκινά και η μπάρα για να απολαύσεις τα ποτά σου.

BEAUTY KILLED THE BEAST

Tailors house

Στην καρδιά της πλατείας Αγίας Ειρήνης, το Tailor’s House αποτελεί ένα πανέμορφο μπαρ το οποίο στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό του Τσίλερ. Αυτό από μόνο του υποδηλώνει τη χρονολογία του αλλά και την ιστορία του, κάτι που το καταλαβαίνεις από την πρώτη στιγμή. Ψηλό, επιβλητικό κτίριο το οποίο έχει μια ακόμα πιο επιβλητική μπάρα και σε προσκαλεί να καθίσεις και να πιεις τα ποτά σου. Το πλασάρισμα στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης το έχει κάνει hot spot του κέντρου αφού αράζεις στην πλατεία και ηρεμείς.