© Floyd Live Music Venue
ΒΓΕΣ ΕΞΩ

Αυτό το ΣΚ έχει τουρ με πανσέληνο και χορό σε Ανισόπεδη Ντίσκο

Συναυλίες, χορευτικά πάρτι, πεζοπορίες και πορείες βιώσιμης κινητικότητας: όσα δεν πρέπει να χάσεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Αισθάνεσαι ώρες ώρες χαμένος μέσα σε εκκρεμότητες και υποχρεώσεις; Σου φαίνεται σαν να έχει κολλήσει το ημερολόγιο και να μην πλησιάζει με τίποτα το τέλος του μήνα, παρόλο που ο μήνας είναι κουτσός, κατά τη γνωστή ρήση; Για την περίπτωσή μας, οι σοφοί σαμάνοι απ’ τη Σιβηρία θα έστρεφαν το βλέμμα προς τον ουρανό και θα έλεγαν κάτι το οποίο ελάχιστοι από εμάς θα καταλάβαιναν. Πρώτον, γιατί δεν ξέρουμε ρώσικα, και δεύτερον, γιατί δεν έχουμε μάθει να εντοπίζουμε τα διδάγματα που προσφέρει απλόχερα η φύση.

Με άλλα λόγια, κάν’το σαν τον χειμώνα του 2024. Πάτα το skip.

Και έτσι ανοίγεται μπροστά μας ένα Σαββατοκύριακο χωρίς σκοτούρες και σύννεφα: πεζοπορίες περιμετρικά της Ακρόπολης κάτω από την πανσέληνο (που λέγεται Πανσέληνος του Χιονιά, γελάμε), ραπ συναυλία στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, οι γαλαξιακοί λύκοι των Pan Pan και Years Of Youth, αλλά και ένα θρυλικό ντουέτο της dance μουσικής σε περιμένουν έξω στην πόλη.

Pan Pan και Years Of Youth στο Floyd

Πριν λίγο καιρό, ο Παναγιώτης (Pan Pan) και ο Γιάννης (Years Of Youth), φίλοι εδώ και χρόνια, κυκλοφόρησαν ένα υπέροχο, τρυφερό, νοσταλγικό, ποιητικό θεματικό άλμπουμ για μια παρέα από κοσμοναύτες που ψάχνουν ζωή στον Άρη, έως ότου έρχεται η ώρα να επιστρέψουν στη Γη και μια αγέλη λύκων τους κλείνει τον δρόμο. Ένα χορευτικό ταξίδι με 90s συνθεσάιζερ τρύπωσε έτσι στο μυαλό μας κι από τότε αρνείται να βγει. Το Σάββατο 24/2, παρουσίαση δίσκου (Λύκοι στον Άρη) στο Floyd, με το ανακαινισμένο venue της πόλης να μεταμορφώνεται σε μια μεγάλη Ανισόπεδη Ντίσκο.

Προπώληση εισιτηρίων εδώ.

Πεζοπορία στην Αθήνα με πανσέληνο

Δεν θέλει ρομαντισμό για να κυνηγήσεις την πανσέληνο πάνω από τα φώτα αυτής της πόλης, θέλει να συναντήσεις και να ακολουθήσεις την ανοιχτή παρέα της εθελοντικής ομάδας Πεζοπορίες με Πανσέληνο και Ηλιοβασίλεμα, που δοθείσης της ευκαιρίας γνωρίζει από πρώτο χέρι τα κατατόπια. Η ευκαιρία είναι η Πανσέληνος του Χιονιού το Σάββατο 28/2 και το σημείο συνάντησης είναι στον σταθμό Θησείο (16.30), για μια διαδρομή περιμετρικά της Ακρόπολης, από τον Λόφο των Νυμφών μέχρι τις στήλες ολυμπίου Διός και τον Άρειο Πάγο.

Διάρκεια: τρεισήμισι ώρες. Ελεύθερη συμμετοχή.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Οι 2manydjs στο Ωδείο Αθηνών

Ένα θρυλικό δίδυμο στην dance σκηνή, ένα δίδυμο που έφερε τομές στον κόσμο της μίξης (λέγε με As Heard on Radio Soulwax Pt 2) και παραμένει να πετάει στο «μπλέντερ» με τον πιο ακομπλεξάριστο τρόπο ακούσματα από όλο το φάσμα της μουσικής βιομηχανίας, εκπέμπει στην Αθήνα. Είναι οι κύριοι 2manydjs, ο David και ο Stephen Dewaele που την Κυριακή 25/2 καταφθάνουν στο Ωδείο Αθηνών, μαζί με τους Paranoid London και τον Duster Valentine, στο πλαίσιο των Eden Nights. Υπόσχεση; Να κουνηθεί και το τελευταίο κύτταρο του κορμιού σου.

Προπώληση εισιτηρίων εδώ.

Σαλό και Σόδομα σε ραπ συναυλία

Πώς θα ακούγονταν μερικοί ραπ καλλιτέχνες του σήμερα εάν έβγαιναν μέσα από τον βουρκώδη, σαδιστικό κόσμο του Σαλό; Το Salò: The Concert, μια ραπ συναυλία με αφορμή την παράσταση Σαλό, 120 ημέρες στα Σόδομα του Άρη Μπινιάρη, ένα καινοτόμο πείραμα σε καλλιτεχνική επιμέλεια του σκηνοθέτη, με εννέα νεαρά ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, όπως Expe, $ulee,Gxhan, Half Quickie και Ignes. Τη μουσική παραγωγή έχει αναλάβει ο Odydoze, ενώ την επιμέλεια των στίχων ο Σωτήρης Τζοβάρας. Στην εναλλακτική σκηνή της ΕΛΣ, την Κυριακή 25/2.

Προπώληση εισιτηρίων εδώ.

Μια (κρίσιμη) μάζα για τη βιώσιμη κινητικότητα

6 ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια για να εκμηδενίσεις τις αποστάσεις στην πόλη © Heybike/Unsplash

Την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα, ένα τσούρμο από ποδήλατα, πατίνια και αμαξίδια οργανώνεται και βγαίνει στους δρόμους της πόλης, διαμορφώνοντας από κοινού τη λεγόμενη «κρίσιμη μάζα»: μια συμπαγή ομάδα ώστε να κόψουν την κυκλοφορία και να μετακινηθούν με ασφάλεια, διαδίδοντας το μήνυμα της βιώσιμης κινητικότητας μέσα στον αστικό ιστό. Συνάντηση στην Κοτζιά, στις 19:00.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.