ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ

Οι Lip Forensics είναι έτοιμοι για ένα ακόμα electro παγανιστικό τελετουργικό

Ένα τουρ από τα πέρατα του γαλαξία ολοκληρώνεται στη σκηνή του six d.o.g.s., με τρεις διαφορετικές «φωνές» από το αύριο της ηλεκτρονικής μουσικής. Ο λόγος στο δίδυμο των Lip Forensics.

Το όνομά τους κρατά από την επιστήμη της εγκληματολογίας και μια συγκεκριμένη θεωρία, που υποστηρίζει ότι τα χείλη του ανθρώπου έχουν τόσο μοναδικά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ταυτοποίηση, ακριβώς όπως το δακτυλικό αποτύπωμα.

Αντίστοιχα μοναδικός στο ηλεκτρονικό φάσμα είναι και ο ήχος των Lip Forensics, του γκρουπ που δημιουργήθηκε από τους Zade και Ekelon, μετουσιώνοντας την εμπειρία τους από την indie εναλλακτική σκηνή της Αθήνας σε κάτι πολύ, πολύ φρέσκο, ποιοτικό και φλεγόμενο. Το στίγμα τους μελωδικό και ταυτόχρονα χαοτικό.

Προτού ακόμη κυκλοφορήσει το 2019 το πρώτο album, το Cheiloscopy, το γκρουπ είχε κάνει την εμφάνισή του σε μεγάλα φεστιβάλ, όπως το Release Athens, σε σκηνές των Κυκλάδων και αλλού. Σύνθια μαζί με κιθάρες ζωντάνευαν κάθε φορά ένα απρόσμενο σύμπαν, έξω από ταμπέλες. Οι Lip Forensics έχουν ακούσει τόνους δίσκων από rock και progressive, έχουν πειραματιστεί χρόνια με τον ηλεκτρονικό ήχο και αγαπούν τις γκρούβες με ταυτότητα.

Ένα απόσταγμα όλων αυτών είναι που τελικά φτάνει στα ηχεία, με εναλλαγές και εντάσεις. Θέλετε μια γεύση; Το ταλαντούχο ντουέτο των Lip Forensics ανεβαίνει στη σκηνή του six d.o.g.s. το Σάββατο 16 Απριλίου, για να κλείσει το ελληνικό τους Intergalactic tour, από κοινού με ακόμη δύο γκρουπ που συγκαταλέγονται στο αιχμηρό δόρυ της ηλεκτρονικής μουσικής: τους ψυχεδελικούς Tendts και τους ατμοσφαιρικούς Grey Skies από τον Ηλία Σμήλιο.

Μια βραδιά σε τρία μέρη – τρεις διαφορετικές «φωνές» από το αύριο της ηλεκτρονικής μουσικής (προπώληση εισιτηρίων εδώ). Για τους Lip Forensics, θα είναι άλλο ένα παγανιστικό τελετουργικό, όπως είπαν στο OneMan.

Βαφτίσατε το τουρ σας Intergalactic. Είναι μία ευθεία αναφορά σε Beastie Boys ή κρύβεται κάτι άλλο από πίσω;
Another dimension, another dimension /  Another dimension, another dimension / Cause the music is loud like an electric shock.

Εναλλακτική σκηνή στην Ελλάδα: μύθος ή πραγματικότητα;
Είναι πραγματικότητα, γιατί οτιδήποτε εκτός πίστας κάπως θα πρέπει να οριστεί. Αλλά είναι και μύθος, γιατί η πίστη σε ένα συλλογικό αφήγημα δίνει κουράγιο για τη συνέχεια.

Αν έπρεπε σε κάποιο live να πάρετε μόνο ένα όργανο μαζί σας, ποιο θα ήταν αυτό;
Το Roland ΤΒ303.

Πόσο κουραστικό είναι να απαντάτε στην ερώτηση «τι είδους μουσική παίζετε»;
Καθόλου, εδώ δεν κουραζόμαστε να φορτώνουμε ένα ολόκληρο studio για να βγούμε live, στις ερωτήσεις θα κολλήσουμε;

Τι είδους μουσική παίζετε, λοιπόν;
Στόχος των Lip Forensics είναι να γεφυρώσουν τις indie καταβολές τους με τον ηλεκτρονικό ήχο του αύριο, δημιουργώντας δυνατές γκρούβες, πλαισιωμένες από έντονα μελωδικά στοιχεία.

Πάμε ένα start, bench, cut για τα τρία γκρουπ που κάνετε μαζί περιοδεία: ποιος είναι πρώτη γραμμή, ποιος πάγκο και ποιος εκτός ομάδας;
Έχουμε βασική all star πεντάδα, χωρίς αλλαγές.

Η μουσική βιομηχανία πέθανε. Πόσο ζωντανή όμως είναι η μουσική εκεί έξω;
Η μουσική βιομηχανία όπως τη γνωρίσαμε πέθανε, όταν οι συνθήκες, οι εξελίξεις και οι ανάγκες οδήγησαν σε ζήτηση για ένα άλλο προϊόν. Ωστόσο, η μουσική εκεί έξω είναι ζωντανή και βρυχάται. Ευτυχώς να λέμε.

Πόσες συναυλίες θα είχατε δώσει αυτή τη διετία αν δεν υπήρχαν lockdowns;
Ξεκινήσαμε πολύ δυναμικά, έχοντας παίξει τους πρώτους 18 μήνες πάνω από 15 συναυλίες – από υπόγεια πιτσαρίας μέχρι τον Θόλο στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Θα είχαμε κάνει νωρίτερα τουρ και λογικά 20 συναυλίες, υπολογίζω.

Στα live σας τι θέλετε να κάνει ο κόσμος από κάτω. Να τραγουδά, να βάζει το Shazam ή να χορεύει;
Το αρχέγονο παγανιστικό τελετουργικό του χορού είναι πάντα το ζητούμενο στις συναυλίες μας.

INFO

Σάββατο 16 Απριλίου
six d.o.g.s.
Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα 105 51
Tendts / Lip Forensics / Grey Skies live

Doors open at 21:00
Presale:10€
On spot: 12€