ΒΓΕΣ ΕΞΩ
SPONSORED

Οι βόλτες στα μπαρ χωρίς αλκοόλ είναι πολύ πιο fun από όσο φαντάζεσαι

Κατεβήκαμε στο κέντρο, πήραμε σβάρνα τα bars και περάσαμε υπέροχα. Όλα αυτά χωρίς καθόλου αλκοόλ.

Λατρεύω το κέντρο, λατρεύω τις βόλτες και πάνω από όλα λατρεύω να επισκέπτομαι πολλά μαγαζιά. Θα έλεγε κάποιος ότι βαριέμαι εύκολα σε ένα μαγαζί και θέλω να αλλάζω συνεχώς. Για αυτό η μπαρότσαρκα, το bar crawling όπως λένε και στο χωριό μου είναι το αγαπημένο μου. Και δεν υπάρχει καταλληλότερο μέρος για να λάβει χώρα από το κέντρο της Αθήνας όπου έχεις άπειρες επιλογές μαγαζιών σε κοντινές αποστάσεις.

Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν δύο πράγματα. Ότι θα φτάσεις και θα φύγεις από το κέντρο με ασφάλεια και ότι θα απολαμβάνεις τη στιγμή σου σε κάθε bar. Για να συμβούν και τα δύο, αναγκαία και απαραίτητη συνθήκη είναι να μην πιεις αλκοόλ. Αν κάπου εδώ χάλασε η διάθεσή σου, τότε κάνεις τεράστιο λάθος. Για να περάσεις υπέροχα, δεν χρειάζεται να πίνεις συνέχεια και πολύ αλκοόλ. Για να περάσεις υπέροχα, χρειάζεται να κάνεις μια cool και συνειδητή επιλογή πίνοντας Heineken 0.0. Άλλωστε δεν χάνεις τίποτα σε γεύση και ίσα, ίσα έχεις μια βραδιά που δε θα μετανιώσεις την επόμενη μέρα και πάνω από όλα είσαι σίγουρος ότι θα γυρίσεις σπίτι σου ασφαλής.

Αν αμφιβάλεις στο θέμα της γεύσης, δοκίμασε πρώτα και μετά κρίνε. Άλλωστε η Heineken 0.0 ζυμώνεται δύο φορές, ενώ αφαιρείται το αλκοόλ με φυσική διαδικασία και αναμειγνύεται με φυσικά αρώματα. Ζυθοποιείται με 100% βύνη και τη μοναδική μαγιά Α- Yeast, με το αποτέλεσμα να έχει τέλεια ισορροπημένη γεύση με φρουτώδεις νότες και απαλό σώμα βύνης.

Δεν κάναμε μια, αλλά δυο μπαρότσαρκες. Βλέπεις σε πόσα μαγαζιά να πας σε ένα βράδυ. Σε κάθε μπαρότσαρκα όμως η εκκίνηση και ο τερματισμός παίζουν τεράστιο ρόλο. Πρέπει να ξεκινήσεις εντυπωσιακά και να κλείσεις ακόμα καλύτερα. Για αυτόν τον λόγο η πρώτη μας στάση ήταν στο Diego στο Θησείο. Ένα μαγαζί που είναι ανοιχτό όλη την ημέρα αλλά τα πάρτι του το βράδυ μαζεύουν όλο τον καλό κόσμο της πόλης που θέλει να ακούσει υπέροχη μουσική και να χορέψει. Εμείς δεν χορέψαμε αλλά ήπιαμε την πρώτη μας Heineken 0.0.

Δεύτερη στάση το Lit Athens. Άνοιξε πριν από σχεδόν δυο χρόνια, λίγο πιο πάνω από το Diego και έχει έναν τεράστιο neon κεραυνό που κρέμεται από την οροφή του. Είναι ανοιχτό όλη τη μέρα αλλά η δύναμή του είναι το βράδυ όπου θα ακούσεις ωραίες μουσικές και θα χορέψεις πίνοντας Heineken 0.0.

Αμέσως μετά περάσαμε την Ερμού κάθετα και κατευθυνθήκαμε στον Τράγο στου Ψυρρή. Όπως αυτοπροσδιορίζεται και ο ίδιος, πρόκειται για ένα μοντέρνο καφενείο και όπως πολύ σωστά φαντάστηκες έχει σήμα έναν τράγο. Ο χώρος του παραπέμπει ολοκληρωτικά σε μοντέρνο καφενείο αφού έχει και μοντέρνα αλλά και παραδοσιακά στοιχεία. Τα βράδια γεμίζει με κόσμο και μια Heineken 0.0 είναι η τέλεια επιλογή για να απολαύσεις τη στιγμή σου στο μαγαζί.

Συνεχίζουμε στου Ψυρρή το οποίο ζει την αναγέννησή του, μιας και έχει γεμίσει από υπέροχα μαγαζιά που έχουν κάνει τα στενά του δρομάκια να γεμίζουν με κόσμο. Σε ένα τέτοιο στενάκι βρίσκονται και οι Kalimeres. Ανοιχτό από το πρωί για καφέ και πρωινό, δεν θα δυσκολευτείς να το βρεις μιας και εκτείνεται και στις δυο πλευρές του δρόμου. Από τη μία είναι ο κλειστός χώρος και από την άλλη ο ανοιχτός όπου βρίσκεται ένα μικρό bar το οποίο σερβίρει τον κόσμο όταν κάθεται στο σοκάκι. Την ημέρα που πήγαμε εμείς είχε κρύο οπότε πήγαμε μέσα και απολαύσαμε την Heineken 0.0 μας στον ζεστό και cosy χώρο του.


Μόλις βγήκαμε από το μαγαζί, γύρισα στην παρέα και τους είπα «αν τώρα είχαμε πιει αλκοόλ, δεν θα είχαμε δυνάμεις και όρεξη να συνεχίσουμε ούτε σε άλλα δυο μαγαζιά. Αφήστε που θα ήταν και επικίνδυνο να γυρίσουμε με το αμάξι πίσω». Είχαμε τόση όρεξη που αποφασίσαμε να περπατήσουμε λίγο για να φτάσουμε στο Six Dogs. Σε όλη τη διαδρομή αναπολούσαμε στιγμές μας σε αυτό το μαγαζί από το παρελθόν και μόλις είδαμε τα θρυλικά του σκαλάκια, πιάσαμε από μια Heineken 0.0 και αράξαμε εκεί.

Για την επόμενη μέρα αποφασίσαμε να συνεχίσουμε από εκεί που είχαμε σταματήσει. Βρισκόμασταν στην καρδιά του κέντρου της πρωτεύουσας και τα πράγματα ήταν πιο εύκολα. Μπορούσαμε να βρούμε το επόμενο μας μαγαζί διαλέγοντας μέσα από πολλά και κάπως έτσι καταλήξαμε στο KUKOS. Ένα μαγαζί που είναι στο ύψος της Καπνικαρέα και είναι ανοιχτό – και γεμάτο- από το πρωί. Το βράδυ όμως γεμίζει με κόσμο που θέλει να απολαύσει τη νύχτα του και χορέψει με ωραίες μουσικές. Εκεί χορέψαμε κι εμείς, αφού πιάσαμε ένα ωραίο πόστο στην πάνω μπάρα, πίνοντας Heineken 0.0.

Λίγο πιο πάνω ένα άλλο υπέροχο μαγαζί, με την δική του ιστορία. Το Drunk Sinatra. Μία μαγευτική στοά που στα αριστερά της έχει τη μια μπάρα και στο βάθος της τη δεύτερη. Εμείς εκεί αράξαμε, σε μια γωνία, ήπιαμε την Heineken 0.0 μας, τσουγκρίσαμε και περάσαμε υπέροχα.

Όπως είπαμε και στην αρχή, το σωστό το bar crawling θέλει δυνατή αρχή και ακόμα πιο δυνατό τέλος. Για να κλείσουμε αποφασίσαμε να πάμε στο Κολωνάκι. Εκεί άρχισαν όλοι τα «εγώ δεν περπατάω μέχρι εκεί», οπότε αποφάσισα να πάρω το αμάξι μου για να αλλάξουμε γειτονιά και πιάτσα. Δεν το σκέφτηκα καν δεύτερη φορά μιας και σε όλα τα μαγαζιά είχαμε πιει Heineken 0.0 και με περίσσια ασφάλεια οδήγησα το αμάξι για το Bronco.Το θρυλικό μαγαζί της Κηφισιάς που κατέβηκε στο κέντρο πριν από μερικά χρόνια και από τότε έχει ομορφύνει τα βράδια μας. Φυσικά δεν θα μπορούσε να χαλάσει το σερί, οπότε και εδώ πήραμε Heineken 0.0 για να κρατάμε στα χέρια μας και να πίνουμε.

Χορέψαμε, γελάσαμε, ήπιαμε και αποφασίσαμε επειδή έχει περάσει η ώρα, να επιστρέψουμε. Κάπου εκεί καταλάβαμε ότι για να περάσεις όμορφα, δε χρειάζεται αλκοόλ αλλά καλή παρέα, διάθεση και ωραία μαγαζιά. Και ευτυχώς στο κέντρο μας έχουμε αρκετά ωραία μαγαζιά για όλα τα γούστα που σερβίρουν Heineken 0.0.