ΒΓΕΣ ΕΞΩ

Πού θα πιεις πριν την Ανάσταση

Ξέρουμε τι θα κάνεις πριν πας στην εκκλησία.

Δεν ξέρω αν είσαι από αυτούς που έφυγαν ήδη για τα χωριά τους και θα απολαύσουν εκεί το Πάσχα, αλλά για σένα που έμεινες στην Αθήνα, έχουμε να σου προτείνουμε τα καλύτερα μέρη για να πιεις ποτό πριν την Ανάσταση.

Bar in front of the bar

Το αγαπημένο μαγαζί του κέντρου μπορεί να μετράει μόλις κάτι παραπάνω από έναν χρόνο ζωής, αλλά το επισκέπτονται όλοι -όσοι ξέρουν- θα είναι ανοιχτό το Μεγάλο Σάββατο για ένα -ή και δύο- ποτά πριν την Ανάσταση.

Εκεί, στις παρυφές του πεζοδρόμου της Πετράκη, πολύ κοντά στη Μητρόπολη αλλά και στα μικρά εκκλησάκια της Πλάκας, ίσως είναι ιδανική επιλογή για να ξεκινήσεις τη βραδιά της Ανάστασης. Μετά από αυτήν θα το βρεις κλειστό, ενώ τα neon του θα ξανανάψουν από Κυριακή μεσημέρι.

Πετράκη 1, Αθήνα

Lot 51

Το αγαπημένο στέκι της περιοχής, που ήρθε και άλλαξε τα πάντα στην πλατεία Βραζιλίας, θα είναι ανοιχτό το Μεγάλο Σάββατο σερβίροντας εξαιρετικό καφέ Area 51 αλλά και φαγητό.

Από το απόγευμα, μπορείς να απολαύσεις στην πλατεία ένα aperitivo ή ένα ωραίο gin tonic αλλά μέχρι τις 20:00, γιατί εκείνη την ώρα θα κλείσουν σιγά-σιγά για να κάνουν και τα παιδιά Ανάσταση με τους δικούς τους. Την Κυριακή όμως κανονικά από τις 10 το πρωί για το πρώτο καφεδάκι πριν τη μάχη του Πασχαλινού τραπεζιού.

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια

Godmama’s Yard

Η υπέροχη και λίγο κρυφή αυλή του Περιστερίου, η οποία καθημερινά αλλά και ειδικότερα στα κυριακάτικά της πάρτι μαζεύει κόσμο από κάθε γωνιά της Αττικής, θα σε περιμένει για καφέ το Μεγάλο Σάββατο, ενώ θα είναι ανοιχτή για τα πρώτα ποτά μέχρι τις 22:00.

Μετά την Ανάσταση δε θα ανοίξει, ενώ θα σε περιμένει για τον καφέ μετά το φαγητό της Κυριακής αφού θα ανοίξει γύρω στις 16:00.

Βασιλέως Αλεξάνδρου 98, Περιστέρι

Odori Vermuteria di Atene

To Odori, στην υπέροχη πλατεία Αγίων Θεοδώρων και στον πεζόδρομο της Σκουλενίου θα είναι ανοιχτό το Μεγάλο Σάββατο από νωρίς για καφέ ή brunch αλλά και για aperitivo όπως vermouth tonic ή κάποιο Spritz.

Μην ξεχνάς ότι στο Odori φτιάχνουν το δικό τους vermouth. Οι πόρτες του όμως θα κλείσουν γύρω στις 21:00 και θα ξανανοίξουν την Κυριακή μετά το τραπέζι στις 17:00, για να συνεχίσεις με τα aperitivo σου, είτε με έναν καφέ για να χωνέψεις.

Σκουλενίου 2, Αθήνα

Forget about it

Ήρθε πριν από μερικές εβδομάδες και μας έκανε να ξεχάσουμε τα πάντα, με την πίτσα του, τα πιάτα του, τα cocktails του, μα πάνω απ όλα με την ενέργεια και το fun που βγάζει.

Το Forget about it είναι το μαγαζί που θες να τελειώνει η βραδιά σου και για αυτό θα είναι ανοιχτοί το Μεγάλο Σάββατο μέχρι τις 20:00 για να σου σερβίρουν όλα τα καλούδια που φτιάχνουν αλλά και τα υπέροχα cocktails και κρασιά τους. Τις δύο επόμενες μέρες θα είναι κλειστοί ώστε να ξεκουραστούν.

Θέτιδος 1, Βριλήσσια