iStock
ΜΠΑΡ

Τα αθηναϊκά μαγαζιά που έχουν κάνει το Campari Soda τέχνη

Ένα τόσο απλό longdrink που είναι όμως τόσο δύσκολο να βρεις μαγαζιά να το φτιάχνουν όπως πρέπει.

Στη ζωή καμιά φορά τα εύκολα είναι πιο δύσκολο να τα πετύχεις. Έτσι γίνεται και με το Campari Soda. Μπορεί η συνταγή του να μοιάζει απλή, όμως αν το παραγγέλνεις συχνά θα έχεις παρατηρήσει ότι είναι ένα ποτό που τις πολλές φορές φτιάχνεται λάθος.

Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Ο καλός πάγος, η σωστή θερμοκρασία και των δύο συστατικών, η ποσότητα. Μπορεί να φαίνονται μικρές και ασήμαντες λεπτομέρειες, αλλά έχουν τη δική τους σημασία για να κάνουν αυτό το εμβληματικό long drink να ξεχωρίσει.

Εμείς πάντως ψάξαμε και βρήκαμε τα bars που έχουν αναγάγει το Campari Soda σε τέχνη.

Ham on rye

Μία από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην Αθήνα είναι το νέο bar των Εξαρχείων Ham on Rye.

Με όνομα εμπνευσμένο από το βιβλίο του Charles Bukowski, ο Μάρκος Πρίφτης δημιούργησε ένα καθαρόαιμο bar που λατρεύει τα καλά αποστάγματα και τα classic cocktails. Σε όλα του τα ποτά προσέχει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, γι’ αυτό και εδώ δεν θα μπορούσε το Campari Soda να είναι απλά φτιαγμένο.

Έχει υπέροχο παγωμένο ποτήρι, σωστή αναλογία και προσεκτικό απογέμισμα με την soda ώστε να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες φυσαλίδες. Κάτι μου λέει ότι θα μιλήσουμε πολλές φορές από εδώ και πέρα για αυτό το bar.

Eprepe

Ένα bar φαινόμενο, μιας και κατάφερε να σερβίρει υπέροχα cocktails σε έναν πεζόδρομο που μέχρι τότε ήταν παρατημένος, και να τον αναστήσει.

Άνοιξε σχεδόν πριν από δυο χρόνια και πίσω από την μπάρα του βρίσκουμε τώρα τον χειμώνα τον Νίκο Μοσχονά. Από τα χέρια του ίσως πιεις ένα από τα πιο σωστά Campari Soda που έχεις δοκιμάσει ποτέ, μιας και έχει ένα μικρό twist.

45ml Campari, 5ml Mancino vermouth Sakura, soda και μια φλούδα lime. Δύο μικρές προσθήκες που απογειώνουν το αποτέλεσμα στο ποτήρι σου.

Galaxy

To Galaxy πια στην Αθήνα είναι ένα. Αυτό στη στοά της Σταδίου. Μεταξύ μας πάντα ένα ήταν.

Ένα από τα πιο ιστορικά bar της πόλης, με τοίχους και ατμόσφαιρα που σε μαγεύουν μόλις περνάς την πόρτα του. Εδώ όλα τα ποτά είναι κλασικά και καλοδουλεμένα. Έτσι και με το Campari Soda του, το οποίο έχει μια τεράστια ιδιαιτερότητα.

Σου σερβίρουν τη μεζούρα του Campari στο ποτήρι που πρέπει και μετά η σόδα έρχεται ξεχωριστά για να βάλεις εσύ όση επιθυμείς. Αυτό έχει δύο καλά και ένα κακό. Από τη μία βάζεις όση επιθυμείς και συμπληρώνεις κάθε φορά ώστε να έχεις την αναλογία που σου ταιριάζει, από την άλλη αν δεν έχεις ξαναδοκιμάσει τότε είναι πιθανό να κάνεις λάθος στην ποσότητα.

Όπως και να έχει το Campari Soda στο Galaxy είναι μια εμπειρία από μόνο του. Ασε που συνοδεύεται από ελίτσες και τοστάκι, κάτι που κάνει τη στιγμή ακόμα πιο μοναδική.

Felicita

Ένα aperitivo bar που λατρέψαμε από την πρώτη στιγμή που άνοιξε.

Εδώ ο Μάριος Ηλιόπουλος παίζει με την τέχνη του aperitivo και τα ελαφριά και δροσερά ποτά και μας σερβίρει ό, τι πιο άρτιο μπορείς να δοκιμάσεις. Φυσικά, αν θες ένα κανονικό και καθόλου πειραγμένο Campari Soda τότε θα σου έρθει τέλεια φτιαγμένο για να το απολαύσεις.

Αν όμως είσαι από αυτούς που θέλουν το κάτι διαφορετικό αλλά πάντα κοντά στα αρχικά σου γούστα τότε εδώ θα βρεις το Τόσκα. Ένα Mi-to, Μιλάνο Τορίνο με λικέρ τομάτας και cordial κεράσι στο οποίο δένουν όλα μαζί με τη μαγεία των μπουρμπουλήθρων.

Δοκίμασε και θα καταλάβεις πόσο μεγάλη σημασία παίζει η ισορροπία και τα συστατικά για να φτιάξεις ένα τέλειο cocktail.

Bar in front of the bar

 

Θα κλείσουμε τη λίστα με ένα ποτό που δεν είναι καθαρόαιμο Campari Soda, αλλά ένα cocktail που μοιάζει πολύ.

Πριν από περίπου μια εβδομάδα σου είχαμε μιλήσει για τον νέο κατάλογο του Bar in front of the bar. Σήμερα ξεχωρίζουμε ένα ποτό από εκεί το οποίο είναι σαν να πίνεις Campari Soda και ονομάζεται Talking Heads. Έχει Martini Bitter (αντίστοιχο του Campari), Vermouths, ένα απόσταγμα από kimchi, papaya και μια σόδα από πιπεριά.

Στην ουσία πρόκειται για ένα highball με το κόκκινο χρώμα να κυριαρχεί από τα vermouth και το bitter ενώ στη γεύση εκτός από το bitter έχει αρκετά στοιχεία που θα δώσουν το κάτι διαφορετικό και θα σε εντυπωσιάζουν σε κάθε γουλιά.

BAR IN FRONT OF THE BAR