Unsplash Ash Edmonds
ΒΓΕΣ ΕΞΩ

Τα νέα bars των Εξαρχείων

Η πιο hot γειτονιά του κέντρου δεν μένει ποτέ ήσυχη και οι επιλογές διαρκώς αυξάνονται.

Αν έπρεπε να διαλέξουμε μια γειτονιά αυτή τη στιγμή στην πόλη, η οποία είναι διαρκώς γεμάτη και δεν ηρεμεί ποτέ, αυτή είναι τα Εξάρχεια. Μετά από μια περίοδο που είχε χάσει τη ζωντάνια της, η γειτονιά επέστρεψε και επέστρεψε με κρότο.

Μία οδός -η Ασκληπιού– στην οποία είναι κάθε μέρα γεμάτα τα bars, υπέροχα projects κάθε είδους, wine bars που απολαμβάνεις υπέροχες ετικέτες. Όλα αυτά σε μια γειτονιά που δε μένει ήσυχη ποτέ.

Walk in

Το νέο εγχείρημα της ομάδας του Line άνοιξε πριν από σχεδόν δύο μήνες και βρίσκεται στα Εξάρχεια και συγκεκριμένα στην οδό Μαυρομιχάλη. Ο Βασίλης, ο Νίκος, ο Δημήτρης και η Αιμιλία μαζί με την υπόλοιπη ομάδα έφεραν τη φιλοσοφία τους από τα Πετράλωνα στο κέντρο σε έναν βιομηχανικό χώρο αυτή τη φορά.

Άνοιξε πριν από λίγους μήνες και δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα διάσημα πια κρασιά τους που δεν προέρχονται από σταφύλι. Δεν έχει όμως μόνο αυτά ο κατάλογος αφού μπορείς να διαλέξεις και ανάμεσα σε υπέροχα κλασικά κρασιά από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Ένας easy going χώρος, με χαλαρή ατμόσφαιρα, ιδανική για after office ή για catch up με φίλους για να πείτε τα νέα σας.

Μην το ξεχάσω. Από τη στιγμή που φέρει την υπογραφή του Line δε γινόταν να απουσιάζουν τα cocktails που έκαναν διάσημη την ομάδα, τα οποία έχουν καθαρές γεύσεις και άρτια εκτελεσμένες τεχνικές, χωρίς φανφάρες και περιττούς εντυπωσιασμούς.

Bonnot

Άνοιξε στις αρχές Φεβρουαρίου στην Εμμανουήλ Μπενάκη. Από τότε σερβίρει υπέροχα ποτά, cocktails σε έναν χώρο με υπέροχη αλλά και ιδιαίτερη αισθητική. Μικρό και σχετικά λίγο πιο έξω από τη main πιάτσα της περιοχής, έχει μοναδική ατμόσφαιρα που αποτυπώνεται σε όλες τις εκφάνσεις του.

Στους τοίχους υπάρχουν graffiti από τον Έλληνα καλλιτέχνη Sdeviano (Στέφανος Παπαδήμος) σχετικά με την ιστορία της Συμμορίας του Μπονό, τη γαλλική αναρχική ομάδα που έδρασε στα τέλη της Belle Epoque.

Απ’ ό,τι κατάλαβες από εκεί είναι εμπνευσμένο και το όνομά του. Ο Γιάννης Φρούντας έχει φτιάξει έναν υπέροχο κατάλογο με cocktails που πρέπει να δοκιμάσεις ενώ είναι ανοιχτό από το πρωί για καφέ.

Di lien

Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από ένα τραγούδι του Παύλου Παυλίδη όπου το Δειλιέν έγινε Di Lien και βρίσκεται στον αριθμό 43 της οδού Στουρνάρη. Άνετη μπάρα, ωραίες μουσικές, κλασικά cocktails αλλά και υπέροχα κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα.

Το Di Lien έχει και φαγητό σερβίροντας flatbreads, χειροποίητες παπαρδέλες, μοσχαρίσια ταλιάτα σε δύο εκδοχές και μερικές ακόμη επιλογές που θα ταιριάξουν υπέροχα με ό,τι κι αν διαλέξεις να πιεις. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε για το Di Lien είναι ότι οι τιμές του είναι ιδιαίτερα χαμηλές και αξίζει να το επισκεφτείς.

Artzentina Music Bar

Το Artzentina άνοιξε πριν από αρκετούς μήνες αλλά δεν είχε πέσει στην αντίληψή μου μέχρι πρόσφατα. Ένας υπέροχος και όμορφος χώρος, με αέρα Λατινικής Αμερικής, συχνά live και όμορφα ποτά.

Βρίσκεται απέναντι από το παραδοσιακό καφενείο Καραγκιόζης στην Κωλέττη και αγαπάει τη μουσική και τις τέχνες. Η ατμόσφαιρα σε ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική και ό,τι κι αν διαλέξεις να δοκιμάσεις, πίστεψέ με θα περάσεις υπέροχα. Είναι τέτοια η δυναμική της ατμόσφαιρας που θα σου μείνει αξέχαστη.