ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Ταξίδι στη Μέση Γη με τους Blind Guardian στο Floyd, το καινούργιο live music venue της Αθήνας

Θα σταθεί το Floyd Live Venue αντάξιο των καταιγιστικών riffs των Blind Guardian; Σύντομα θα μάθουμε αν πρόκειται τελικά για το νέο μεγάλο λαιβάδικο της Αθήνας.

Με τόσο φορτωμένο που είναι το πρόγραμμα τις νύχτες εκεί έξω, δε θα ήταν εντελώς ανεδαφικό άμα κλέβαμε για λίγο το περιφραστικό παρατσούκλι της Νέας Υόρκης και λέγαμε ότι η Αθήνα είναι «μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ». Αλλά, με μια αχίλλειο πτέρνα: Είναι ανύπαρκτα τα μεγάλα, εντυπωσιακά live music venues στα οποία μπορείς να δεις υψηλής ποιότητας σόου.

Με αποτέλεσμα να έρχονται ονόματα που είναι “πάνω στο κύμα”, αλλά σχεδόν πάντα να μας μένει μια γλυκόπικρη γεύση στο στόμα. Είτε μιλάμε για επική συναυλία, είτε για πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής, συχνά μένει το παράπονο ότι η εμπειρία ήταν κατώτερη των προσδοκιών.

«Η Αθήνα δε θα φτάσει ποτέ το επίπεδο μεγάλων πόλεων του εξωτερικού», γράφεται συχνά σε ομάδες του FB. Το Floyd έρχεται να τεστάρει τις προσδοκίες μας (ως κοινό) στην Πειραιώς 117, στην πρώην τοποθεσία του Academy club. Όσοι το είχαν επισκεφθεί θα θυμούνται πώς ήταν διαμορφωμένος παλιότερα ο χώρος και τα σοβαρά προβλήματα που υπήρχαν, τα οποία σε κάποιο βαθμό ευθύνονται για το άδοξο κλείσιμο μέσα στον κορονοϊο.

Είμαστε περίεργοι λοιπόν, για το αν τελικά το Floyd θα είναι ένα μουσικό venue ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το οποίο θα ανταμείψει το αθηναϊκό κοινό και όχι μόνο. Τι θα θέλαμε να απολαύσουμε στον νέο αυτό χώρο:

  1. Καλό εξαερισμό (ναι, τόσο απλά)
  2.  Μεγάλη Σκηνή με multimedia εφαρμογές (είδαμε το Sphere και ζηλέψαμε, τι να κάνουμε;)
  3. Ολοκληρωμένη ηχητική μελέτη στο χώρο (ένας XL χώρος που επιτέλους να είναι φτιαγμένος για να ακούς ζωντανή μουσική, όχι για να πετάς λουλούδια και να ανοίγεις μπουκάλια στα τραπέζια*)
  4.  Πρόβλεψη για ΑΜΕΑ (όχι μόνο ράμπες, αλλά και τουαλέτες)

[*Δεν έχουμε τίποτα με τα λαϊκά μαγαζιά, ίσα-ίσα, για εμάς τους μεταλάδες που δεν πάμε σε σκυλάδικα ήταν ευκαιρία να δούμε και πώς είναι από μέσα. Αρκετές όμως ροκ/μέταλ μπάντες φιλοξενήθηκαν από ανάγκη στους χώρους αυτούς, μέχρι τώρα. Και αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξει.]

Άραγε το Floyd, θα αποτελέσει εξαίρεση σε όλα τα παραπάνω; Θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων;

Το τεστάρισμα στα αυτιά του αθηναϊκού κοινού θα γίνει φυσικά στην επίσημη πρώτη του Floyd, στην πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου live music venue την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, με τα καταιγιστικά riffs των Γερμανών Blind Guardian – ένα από τα εμβληματικά γκρουπ του power metal στην Ευρώπη.

Πρεμιέρα με Blind Guardian

Εμφανίστηκαν κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’80 στην –τότε– Δυτική Γερμανία, αλλά στο πάνθεον της ευρωπαϊκή μέταλ ανέβηκαν στα 90s, με το Somewhere Far Beyond (1992) και το Nightfall in Middle Earth (1998), το οποίο βασιζόταν στον συναρπαστικό κόσμο του J.R.R. Tolkien, και έτσι έγιναν η αγαπημένη μπάντα στους φαν του φανταστικού παγκοσμίως και όχι μόνο.

Δυνατός, σκληρός ήχος, λυρική ατμόσφαιρα και αρκετό ψωμί στους στίχους για να ασχοληθείς – τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Όπως μεταφέρουν διεθνώς από ανταποκρίσεις στα live τους (ή όπως θα θυμούνται οι οπαδοί από την εμφάνισή τους στο Release του 2022), πρόκειται για κανονικούς δυναμίτες επί σκηνής. Μια μπάντα που προσφέρει ηχητικό κι αισθητικό θέαμα μέχρι τελικής πτώσεως. Σήμερα, εξάλλου, ανήκουν στην πρώτη γραμμή του ευρωπαϊκού metal, έχοντας στα μπαγκάζια τους και νέα κυκλοφορία – το The God Machine.

Είναι ο 12ος κατά σειρά δίσκος και το τρομερό είναι ότι σε όλη αυτή την πορεία των Blind Guardian δεν έχει υπάρξει ούτε μία κυκλοφορία που να αφήσει ανάμεικτα συναισθήματα στους ακροατές. Στέκονται πάντα στο ύψος των περιστάσεων και της φήμης τους, κάτι που ομολογουμένως θα δούμε και με τα μάτια μας στο ολοκαίνουργιο live music venue της Πειραιώς.

Εμπρός, αδέρφια μου, στη Μέση Γη. Προπώληση εισιτηρίων εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διάθεση εισιτηρίων θα βρείτε στο floyd.gr, καθώς ενδέχεται την ώρα που διαβάζετε το άρθρο, να είναι πλέον sold out και οι δυο ημέρες εμφάνισης μιας από τις εμβληματικότερες power metal μπάντες στην Ευρώπη.