ISTOCK
ΜΠΙΡΑ

5 μπιραρίες στην Αθήνα που αξίζει να επισκεφτείς

Βαρέλι ή μπουκάλι, ξανθιά, μαύρη, φρουτώδης, με αρκετό ή με λίγο αλκοόλ, σίγουρα σε αυτές τις τέσσερις διευθύνσεις θα βρεις την μπίρα που σου ταιριάζει.

Η πιο παλιά καταγεγραμμένη απόδειξη παραγωγής μπίρας συναντάται 6000 χρόνια πριν και λέει πως οι πρώτοι που τη γεύτηκαν ήταν οι Σουμέριοι. Μέχρι και σήμερα δεν είναι ακριβώς εξακριβωμένο το πως προέκυψε η ζύμωση και πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι ήταν κάτι το τυχαίο. Η θεωρία της τύχης που επικρατεί περιγράφει ένα ψωμί που βράχηκε, παρέμεινε έτσι και μετά από καιρό άρχισε να ζυμώνει. Κάπως έτσι οι Σουμέριοι έφτιαξαν την πρώτη μπίρα.

Έξι χιλιετίες μετά και φτάνουμε στο σήμερα, όπου η μπίρα είναι ένα από τα πλέον διαδεδομένα και δημοφιλή ποτά παγκοσμίως και σε κάθε πόλη υπάρχουν μαγαζιά αφιερωμένα στους λάτρεις της και στις δεκάδες παραλλαγές της. Έτσι και στην Αθήνα υπάρχουν πολλές μπιραρίες που προσφέρουν παγωμένη μπίρα, αλλά και καλό φαγητό για να τη συνοδεύσεις.

Berlin by 5 drunk men

μπίρα

Άνοιξε τις πόρτες τις το 2014 με την ονομασία OperaBerlin και σύντομα έγινε συνώνυμο της καλής μπίρας στο Παγκράτι. Από τότε έχουν περάσει 9 χρόνια και έχει αλλάξει όνομα, αλλά η αγάπη των ανθρώπων του για την μπίρα παραμένει αναλλοίωτη. Εδώ δίνουν έμφαση στις μικρές ελληνικές ζυθοποιίες καθώς είναι λίγες και επιλεγμένες οι ετικέτες που έρχονται από το εξωτερικό, ενώ το self service σύστημα με τις παγωμένες κάνουλες στα τραπέζια κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή την εμπειρία.

BERLIN BY 5 DRUNK MEN
  • Τιμοθέου 8, Παγκράτι

Barley Cargo

μπίρα

Βαρέλι ή μπουκάλι, ξανθιές, μαύρες, φρουτώδεις, με αρκετό ή με λίγο αλκοόλ στο Barley Cargo θα βρεις την μπίρα που σου ταιριάζει. Εκτός από τις ξεχωριστές ετικέτας μπίρας όμως, εδώ θα δοκιμάσεις και λαχταριστούς μεζέδες που συνδυάζονται αρμονικά με την παγωμένη μπίρα που βρίσκεται στο τραπέζι σου. Στα ατού του μαγαζιού το εκπαιδευμένο προσωπικό που είναι πρόθυμο να λύσει κάθε απορία σου.

BARLEY CARGO
  • Κολοκοτρώνη 6, Αθήνα

Local Pub

Σε έναν ήσυχο δρόμο του Χαλανδρίου, άνοιξε πριν από 13 χρόνια μια μπιραρία που έμελλε να γίνει σημείο αναφοράς για την περιοχή. Στον χώρο κυριαρχεί το ξύλο, ενώ στους τοίχους φιγουράρουν εκατοντάδες τσίγκινες πινακίδες, από διάφορα ταξίδια του ιδιοκτήτη, ο οποίος ακριβώς δίπλα στην Local άνοιξε και το δικό το μικροζυθοποιείο.

LOCAL PUB
  • Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι

Arch Beer House

μπίρα

Από το 1993 μέχρι και σήμερα, αυτή η μπιραρία αποτελεί σταθερό σημείο συνάντησης για τους κατοίκους του Περιστερίου και όχι μόνο. Στα μεγάλα μοναστηριακά τραπέζια της, που το καθένα φέρει και το όνομα ενός θρύλου της ροκ, μπορείτε να απολαύσετε μια από τις 180 ετικέτες μπίρας που έχει ο κατάλογος, αλλά και να απολαύσετε ένα από τα πιάτα που έχουν δημιουργήσει για να συνοδεύουν την παγωμένη μπίρα σας.

ARCH BEER HOUSE
  • Εθ. Αντιστάσεως 91, Περιστέρι

James Joyce

μπίρα

Πρόκειται για μια αυθεντική ιρλανδέζικη παμπ στο κέντρο της Αθήνας. Εδώ μπορείς να πιεις μοναδικές μπίρες, να φας, να χορέψεις, αλλά και να δεις μπάλα. Τις μέρες με καλό καιρό μπορείς να απολαύσεις μια παγωμένη μπίρα στα έξω τραπεζάκια, ενώ και ο μέσα χώρος είναι ζεστός και welcoming, ιδανικός για ένα χαλαρό βράδυ με φίλους και πολύ συζήτηση.

JAMES JOYCE
  • Άστιγγος 12, Μοναστηράκι