ΓΕΥΣΗ
SPONSORED

Προλαβαίνεις ακόμα να πας στο Athens Street Food Festival

Στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι σε περιμένουν μερικά από τα πιο κουλ μαγαζιά, εκείνα που ορίζουν της street food τάσεις στην πόλη.

Εντάξει, άνθρωποι είμαστε και μας τυχαίνουν διάφορα, οπότε λογικό είναι κι εσύ να μην πρόλαβες να πας στο  Athens Street Food Festival. Η τύχη είναι με το μέρος σου όμως, γιατί το αγαπημένο φεστιβάλ των foodies της Αθήνας επιστρέφει για ένα τρίτο και τελευταίο Παρασκευοσαββατοκύριακο. Τώρα δεν έχεις πια δικαιολογίες. Διάλεξε ποια από τις τρεις μέρες προτιμάς, πάρε την παρέα σου και κατευθύνσου προς το Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι.

Εκεί θα σε περιμένουν μερικά από τα πιο κουλ μαγαζιά, εκείνα που ορίζουν της street food τάσεις στην πόλη και που οι δημιουργίες τους συνήθως μας κάνουν να γλείφουμε τα δάχτυλά μας. Το Athens Street Food Festival όμως είναι κάθε χρόνο γεμάτο γευστικές εκπλήξεις. Έτσι και φέτος έχει φροντίσει να φιλοξενήσει αποκλειστικά pop-up μαγαζιά, καταξιωμένων chef και μαγείρων.

Όποια κουζίνα κι αν προτιμάς, είναι σίγουρο πως θα την βρεις εδώ. Από τις αγαπημένες tamales του Μεξικού και το ξεχωριστό Lobster Roll του Μέιν, μέχρι την πικάντικη σούπα tom kha gai της Ταϊλάνδης και  τις πίτες ιντζέρα της Αιθιοπίας. Αποκλείεται να μην βρεις αυτό που θα σε χορτάσει.

Φυσικά, σε μια διοργάνωση σαν το Athens Street Food Festival δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα βίγκαν σταντ, όπως είναι το “the mushroom” της Madame Ginger σε συνεργασία με την Aria Fine Catering. Mushroom melt με γύρο μανιταριών, Italian sub με κεφτεδάκια μανιταριού, τραγανά τηγανητά μανιτάρια και ένα ζεστό soft Chocolate Mushroom Cookie με μανιτάρι πορτσίνι και σαντιγί δημιουργούνται αποκλειστικά για το φεστιβάλ με την υπογραφή της αγαπημένης food blogger και του executive chef Δημήτρη Παναγιωτόπουλου.

Λίγο πιο δίπλα θα συναντήσεις το σταντ του Ortsag με την υπογραφή του μισελενάτου Αλέξανδρο Τσιοτίνη, όπου μπορείτε να απολαύσετε Smashed Burger Black Angus με μαγιονέζα τηγανητού αυγού και κοτόπουλο Burger με νιφάδες καλαμποκιού και πικάντικη μαγιονέζα ρόκας, πλαισιωμένα από ένα αποκλειστικό γλυκό που βασίζεται στη φιλοσοφία της ομάδας, αλλά και το Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη, ο οποίος προτείνει τρία επιλεγμένα burgers και ένα hotdog, σε brioche και fusion σύνθεση όπου το διπλό smashed μπιφτέκι συναντά κρεμμύδι σε ζύμωση, κρέμα μετσοβόνε, miso και πανσέτα καπνιστή αλλά και κρέμα cheddar bacon και japan bbq sauce.

Και αν είστε του γλυκού, μπορείτε να φάτε ουγγρική καμινάδα, ιταλική zuppa inglese και λαχταριστό παγωτό. Όλα αυτά όσο από τα μεγάφωνα θα ακούγονται οι μουσικές των πιο κουλ djs της πόλης.

Info: 24-25-26 Μαΐου, Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 17:00 – 00:00, Σάββατο 12:00 – 00:00, Κυριακή 12:00 – 00:00

Εισιτήρια: Προπώληση: 3 ευρώ / Προπώληση εισιτηρίων online στο more.com, τα καταστήματα Public και το δίκτυο του more. Οι πωλητές εισιτηρίων χρεώνουν προμήθειες ανάλογα με το τιμολόγιό τους.

Πληροφορίες: www.athensstreetfoodfestival.gr