ΓΕΥΣΗ

Wine lover, αυτή είναι η μεγαλύτερη έκθεση ελληνικών κρασιών στον κόσμο, που δεν πρέπει να χάσεις

Το Οινόραμα, η μεγαλύτερη και πιο σημαντική οινική εκδήλωση της χρονιάς, πρόκειται να λάβει χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο στις 4, 5 και 6 Μαρτίου.

Για τρεις ημέρες (στις 4, 5 και 6 Μαρτίου) εκατοντάδες οινοποιεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα δειγματίσουν περισσότερα από 2.500 κρασιά στο οινόφιλο κοινό. Το Οινόραμα 2023 είναι γεγονός και φέρνει στην Αθήνα όλον τον ελληνικό αμπελώνα.

Τι είναι το Οινόραμα;

Οι επαγγελματίες γευσιγνώστες και αγοραστές περιμένουν με ανυπομονησία να δοκιμάσουν τα κρασιά της νέας εσοδείας (2022) για να αποκτήσουν σφαιρική άποψη για την ποιότητα της συγκεκριμένης χρονιάς. To 2022 χαρακτηρίζεται ήδη ως μια πολύ καλή χρονιά, ερχόμενη, μάλιστα, να προστεθεί σε μία σειρά από εξαιρετικές χρονιές, όπως το 2019 και το 2020. Παράλληλα, το Οινόραμα είναι ο χώρος όπου παραδοσιακά λανσάρονται στην αγορά νέες κυκλοφορίες, δηλαδή καινούργια κρασιά. Φυσικά, η φετινή διοργάνωση δεν αποτελεί εξαίρεση. Οι εκθέτες-οινοπαραγωγοί έχουν δηλώσει περισσότερα από 300 κρασιά-νέες κυκλοφορίες, πολλά από τα οποία θα είναι συγκεντρωμένα σε ειδικό χώρο, την «Πλατεία Γευσιγνωσίας».

Τι να περιμένεις ως επισκέπτης;

Θα έχεις τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσεις κρασιά-εκπροσώπους όλων σχεδόν των Προστατευόμενων Ονομασιών Προέλευσης της χώρας! Είτε είσαι είσαι αυθεντικός λάτρις του κρασιού είτε όχι, το βέβαιο είναι ότι θα ενθουσιαστείς τόσο με τα παλαιωμένα και σπάνια κρασιά, όσο με εκείνα που είναι πολύ μικρής παραγωγής – και συνήθως δυσεύρετα-, αλλά και με αυτά, που προέρχονται από αφανείς και ξεχασμένες ποικιλίες αμπέλου. Επίσης, ετοιμάσου να δοκιμάσεις κρασιά βιολογικής καλλιέργειας, καθώς επίσης και διάφορα ιδιάζοντα κρασιά, που εκφράζουν αντισυμβατικές ή και πρωτοποριακές οινολογικές προσεγγίσεις. Keep in mind ότι τα πρωτοεμφανιζόμενα οινοποιεία βρίσκονται στην ειδική αίθουσα των «Οινικών Αποκαλύψεων».

Οι συμμετέχοντες

Το Οινόραμα είναι ξεκάθαρα το place-to-be για κάθε οινοποιό. Συνεπώς, ετοιμάσου να συναντήσεις οινοποιούς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που είναι πρόθυμοι να απαντήσουν σε κάθε wine-related απορία σου. Από τα 300 περίπου οινοποιεία που συμμετέχουν στην έκθεση ξεχωριστή θέση καταλαμβάνουν τα δέκα της Κύπρου, με 45 κρασιά.

Όπως περιγράφει τέλεια και το σλόγκαν της έκθεσης: «το κρασί είναι παντού και πάντα στο Οινόραμα», φέτος μαζικά στο Ζάππειο Μέγαρο.
Αναλυτικές πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων με ένα κλικ εδώ.