ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Ανοίγει αυλαία με όπερα και indie party

Αυτό το ΣΚ πάμε στο Ηρώδειο για Τόσκα και στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" για ελληνική indie και alternative μουσική.

Καταλαβαίνεις ότι ήρθε το καλοκαίρι, τουλάχιστον αν μένεις στην Αθήνα, όταν η πόλη ξεκινάει να γεμίζει σχεδόν ασφυκτικά με δεκάδες φεστιβάλ. Μόνο τον Μάιο, μετρήσαμε 22. Φαντάσου τι θα συμβεί από εδώ και πέρα, τώρα που ο Ιούνιος είναι προ των πυλών και οι αμέτρητες συναυλίες καθ’οδόν.

Αναμφίβολα, το μεγαλύτερο πολιτιστικό φεστιβάλ όλων είναι το Αθηνών & Επιδαύρου, που ανοίγει αυλαία το Σάββατο, 1η Ιουνίου με τον πιο ετερόκλητο τρόπο: από τη μία, με όπερα, από την άλλη, με indie και alternative μουσικές. Οι αντιθέσεις άλλωστε θα είναι πάντα γοητευτικές.

Διήμερη Τόσκα στο Ηρώδειο

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Ανοίγει αυλαία με όπερα και indie party

Η Φλόρια Τόσκα, μια ντίβα της όπερας, είναι μια γυναίκα παράφορα ερωτευμένη, που ζηλεύει παθολογικά τον σύντροφό της. Ο βαρόνος Σκάρπια, ένας σκοτεινός άνδρας με απόλυτη εξουσία, ηδονίζεται από τον πόνο των θυμάτων του.

Ανάμεσα στους δύο βρίσκεται ο εραστής και αγνός πατριώτης Μάριο Καβαραντόσσι, ο οποίος οδηγείται στον θάνατο, όχι για τις ιδέες του, αλλά επειδή κατέχει την Τόσκα, την οποία ποθεί ο Σκάρπια. Η μηχανή είναι καλά στημένη: απ’ τις παγίδες του Σκάρπια δεν θα ξεφύγει κανείς.

Το φετινό πρόγραμμα του Ηρωδείου ξεκινάει παραδοσιακά. Με την Εθνική Λυρική Σκηνή να παρουσιάσει μία από τις δημοφιλέστερες όπερες, την Τόσκα του Τζάκομο Πουτσίνι, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού, σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια Ούγκο ντε Άνα και αναβίωση σκηνοθεσίας Κατερίνας Πετσατώδη.

Info: 01-02/06 στις 21:00 & 06, 11/06 στις 21:00 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Εισιτήρια εδώ

Διήμερο πάρτι στον Ελληνικό Κόσμο

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Ανοίγει αυλαία με όπερα και indie party

Διοργανώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι, σε συνεργασία με την United We Fly και φέτος επιστρέφει ακόμα πιο δυναμικό. Το Indie Playground Festival έρχεται για να μεταμορφώσει ξανά τον ανοιχτό χώρο πίσω από την Πειραιώς 260, αυτόν του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” σε stage.

Εκεί, όπου θα ανέβει το νέο και το παλαιότερο αίμα της σύγχρονης ελληνικής indie, alternative rock, pop και electronica σκηνής: από τους Larry Gus, Deaf Radio, ΑΜΚΑ, μέχρι τους Whereswilder (στην παραπάνω φωτογραφία), Prompt, Kooba Tercu, Metaman, Vassilina (στην κεντρική φωτογραφία).

Info: 01-02/06 στις 20:30 στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”. Εισιτήρια εδώ