LIVE

Ο Parov Stelar μάς χάρισε το πρώτο μεγάλο πάρτι του Release Athens

Η αποκάλυψη της τρίτης ημέρας του Release Athens ήταν η Jain, όμως ο Parov Stelar και η μπάντα του ήταν πάλι εκεί για να ξεσηκώσουν το κοινό τους.

Φτάνοντας στην τρίτη ημέρα του φετινού Release Athens συνειδητοποίησα ότι η ομορφιά των σπουδαίων φεστιβάλ είναι ακριβώς αυτή: Το ότι Παρασκευή βράδυ μπορούν να προσελκύουν «σκληρούς» μεταλάδες για μια ιστορική συναυλία όπως εκείνη των Megadeth, και ότι Σάββατο απόγευμα το κοινό αλλάζει 100% μορφή και τη θέση των μαυροντυμένων νέων παίρνει κόσμος μακιγιαρισμένος που ήρθε απευθείας από το Pride, έτοιμος να χορέψει πίνοντας το κοκτέιλ του.

Το Release Athens Festival και φέτος κατάφερε να ενώσει ετερόκλητα κοινά και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Το απόγευμα του Σαββάτου, την αυλαία της τρίτης ημέρας του Release Athens άνοιξε ο El Siciliano, ο οποίος έχοντας πάρει φόρα ανοίγοντας τις συναυλίες του Parov Stelar όλο το χειμώνα, γνωρίζει καλά πώς να προσφέρει το τέλειο ορεκτικό στο κοινό του. Η ζέστη ήταν και πάλι παρούσα, αλλά όσο περνούσε η ώρα, όλα έμοιαζαν πιο ιδανικά.

Γύρω στις 19:00 οι Αυστραλοί Telenova πήραν τη σκυτάλη και ανέβασαν κι άλλο την ένταση και ενώ ο κόσμος άρχισε σταδιακά να φτάνει στην Πλατεία Νερού, οι πρώτες σειρές κοντά στη σκηνή είχαν ξεκινήσει το πάρτι.

Όσο περνούσε η ώρα, ο μέσος όρος ηλικίας κατέβαινε και ο λόγος ήταν προφανής. Η Jain λίγο μετά τις 20:00 θα ανέβαινε στη σκηνή του Release Athens και το νεανικό κοινό της είχε πιάσει στασίδι ώρα πριν, για να βρεθεί μπροστά-μπροστά την ώρα που η Γαλλίδα τραγουδίστρια έδινε το σόου της.

Η Jain ήταν πράγματι πάντως φανταστική, καθώς πέρα από τα δύο της hit, “Makeba” και “Come” ξεσήκωσε όλο το Release πριν από την ώρα του.

«Θα δώσω τα πάντα για να σας κάνω χαρούμενους, να σας κάνω να χορέψετε» είχε υποσχεθεί στη συνέντευξη που είχε δώσει στο Oneman και τον Κωνσταντίνο Δέδε και το έκανε πράξη και με το παραπάνω.

Το “Makeba” και η παθιασμένη εισαγωγή της Jain που χτυπούσε η ίδια το τύμπανο για να δώσει την απαραίτητη ένταση ήταν ίσως το highlight της ημέρας και όμως, ο Headliner, Parov Stelar με τη σπουδαία του μπάντα, δεν είχαν βγει ακόμα στη σκηνή.

Στις 22:00 ήταν πια όλα έτοιμα. Η Πλατεία Νερού είχε γεμίσει και το ελληνικό κοινό ήταν για μια ακόμα φορά πιστό στο ραντεβού με τον Αυστριακό μουσικό παραγωγό και DJ.

Με την Elena Karafizi και τον Lee Anduze να επιβεβαιώνουν την εξαιρετική τους χημεία σε ακόμη ένα live, ο Parov Stelar χώρεσε μέσα σε λίγο λιγότερο από δύο ώρες σχεδόν όλα τα μεγάλα του hit, ενώ στο encore έφερε στο προσκήνιο και κάποιες 90s επιτυχίες, σαν αυτές που χόρευε ο ίδιος στα κλαμπ, με ένα ιδιαίτερο DJ set.

Στην Αθήνα άλλωστε, η μπάντα έχει και το συγκριτικό πλεονέκτημα να κατευθύνεται πολλές φορές από τον «Αθηναίο» Lee Anduze, ο οποίος μένει στη χώρα μας τα τελευταία 8 χρόνια και οπωσδήποτε έχει τον δικό του ελληνικό τρόπο να ξεσηκώνει το κοινό.

Το σόου ολοκληρώθηκε λίγο πριν την αλλαγή της ημέρας και μπορεί το “The Sun” να μην παίχτηκε ποτέ, αλλά όλοι έμειναν ευχαριστημένοι για ακόμα μια φορά από τον βασιλιά της Electro Swing, που φέτος κλείνει 20 χρόνια στη δισκογραφία και ανανέωσε το ραντεβού του με το ελληνικό κοινό.